Sport 24.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

SPORTSKI NOVINARI: Opomene neplatišama članarine

Predsjednica i dalje Ivana Strahija, tajnik Darko Jambrović

Sekcija sportskih novinara Međimurja održala je izvanrednu sjednicu na kojoj je vođena rasprava o nizu u ovom trenutku aktualnih pitanja, a doneseno je i nekoliko odluka.
Prva se odnosi na članove Sekcije kojih bi prema evidenciji trebalo biti 28, no kako većina ne plaća članarinu, Hrvatski zbor sportskih novinara ima ih u svojoj, a to je važeća evidencija, 13. Zbog toga će se na osnovu toga onim članovima Sekcije koji nisu platili članarinu uputiti poseban dopis s uplatnicom (200 kuna za 4 godine članstva), ako ju u određenom roku ne plate brisat će se iz evidencije međimurske Sekcije.
Sa sjednice je još jednom upućena kritika Zajednici sportova Međimurja oko proglašenja najboljih sportaša godine. Koje su do sada profesionalno vršili sportski novinari, a bez razloga im je to nakon dugo vremena oduzeto. Zbog toga je odlučeno da će se u Sekciji ubuduće samostalno vršiti izbor najboljih, kriteriji za to već postoje, a proglašenje bi se izvršilo na svečanosti krajem godine ili najkasnije do 15. siječnja 2011. godine. Nadamo se da će ipak doći do dogovora i da do ovakvog raspleta situacije ipak neće doći.
Predsjednica Sekcije i dalje će biti Ivana Strahija, dok će ubuduće dužnost tajnika Sekcije obnašati Darko Jambrović. Odlučeno je također da se Zajednici sportova Međimurja ponovo uputi dopis oko obavještavanja javnosti s njihovih sjednica što do sada nije bio slučaj, a uputit će se i dopis Sportskim novostima u Zagreb oko izvještavanja s pojedinih događanja nekompetentnih osoba što unatoč upozorenjima isti i dalje krše osnovne novinarske principe.
Ubuduće će Sekcija imati više sastanaka i aktivnije djelovati. (JF)

Izvor: 2861