Sport 02.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

SPORTSKI RIBOLOV: 2011. - godina za pamćenje

O uspjesima sportskog ribolova manje se zna i piše, zaslužili su međutim entuzijasti i natjecatelji ovog sporta zbog svog predanog rada i evidentnih rezultata više prostora, da šira zajednica zna kako se radi i kako se treba raditi. Jer nakon nogometa u sportskom životu Međimurja sportski ribolov je po masovnosti drugi sport s 4.782 registrirana natjecatelja u 39 klubova. Sve pak to odlično vodi i koordinira Savez sportskih ribolovnih društava Međimurja na čelu s predsjednikom Zoranom Pfeiferom, inače i dopredsjednikom Zajednice sportova Međimurja. Dopredsjednik saveza je Miljenko Perko, a tajnik Darko Oreški.
Godina 2011. je kako kažu u Savezu bila najuspješnija od kako se 1952. godine prva ekipa iz Međimurja uključila u redovna natjecanja, odlični i evidentni rezultati postignuti su i postižu se u gotovo svim kategorijama u kojima međimurski sportski ribolovci nastupaju. Spominjemo na ovom mjestu samo najvrednije rezultate.
U kup natjecanju Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza u kategoriji kadeta ekipa ŠRD Glavatica-Pfeifer TTI Prelog osvojila je 1. mjesto, ekipa ŠRD Klena Sveta Marija bila je 2. a ekipa ŠRD Zlatna udica Krištanovec 6. Pojedinačno Alen Lehkec (Glavatica-Pfeifer TTI) bio je 1., Dejan Novak iz istog društva 4. a Ervin Škoda (Klen) 5. Kadetkinje Klena (Sv. Marija) osvojile su 3. mjesto, Mure (M. Središće) bile su 4. dok je kod pojedinki Marija Mutak bila 3. a Tena Orehovec 5. (obje članice Klena). U kategoriji juniori ekipa ŠRD Klena iz Svete Marije osvojila je 1. mjesto, kod pojedinki ‘trojac’ iz istog kluba postigao je veliki uspjeh: Natalija Žganec postala je prvakinja Hrvatske, Paula Pongrac je bila 2. a Mirela Mutak 4. Juniori nešto slabiji, ŠRD Klen 6. a ŠRD Glavatica-Pfeifer TTI 7. U kategoriji seniorki ekipa ŠRD Klena bila je 7. u Hrvatskoj.
U liga natjecanjima Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza također vrlo evidentni uspjesi. U 1. ligi seniora ŠRD Klen iz Svete Marija na kraju je bilo na 4. a Som Kotoriba na 7. mjestu čime su zadržali prvoligaški status, a u pojedinačnoj konkurenciji Darko Kolarić (Klen) osvojio je 5. mjesto. U 2. ligi kod seniora ŠRD Glavatica-Pfeifer TTI Prelog osvajanjem naslova prvaka plasirala se je u 1. ligu, dok je ekipa Linjaka iz Ivanovca osvojila 3. mjesto. Pojedinačno Alan Perko (Glavatica-Pfeifer TTI) osvojio je 2. a njegovi klupski kolege Zlatko Kračun i Ljubomir Žuljić bili na su 3. odnosno 4. mjestu.
U ‘majstoricama’ za reprezentaciju uspješni su bili Darko Kolarić (2. mjesto), Zlatko Kračun (5. mjesto) i time osigurali reprezentativni dres u 2012. godini. U Ligi mladeži Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza: u-14: Ervin Škoda je bio 1., Tomislav Orehovec 5. (osigurali nastup u u-14 reprezentaciji), Marijana Mutak je bila 7. a Sara Strbad 11; u-18: Alan Perko je 1. mjestom zadržao status državnog reprezentativca u 2012. godini; u-23: reprezentativac je postao Mihael Pongrac (Klen) osvajanjem 4. mjesta na državnom prvenstvu, Petar Dominik iz iste momčadi osvojio je 7. mjesto.
Na Svjetskim sportsko-ribolovnim igrama “Italija 2011.” za reprezentaciju Hrvatske je nastupio kod seniora Ivica Jakupak (Som Kotoriba) i osvojio 13. mjesto (ekipno). Kod juniora pak su Alan Perko iz Glavatice-Pfeifer TTI i Petar Dominik iz Klena s reprezentacijom osvojili 4. mjesto. U 2012. godini iz Međimurske županije status reprezentativca osigurali su: Ervin Škoda i Tomislav Orehovec (mladež u-14), Alan Perko (mladež u-18), Mihael Pongrac u kategoriji mlađih seniora, te Darko Kolarić i Zlatko Kračun u kategoriji seniora.
Svi ovi, a ima i drugih evidentnih rezultata govore da su u pravu oni koji 2011. godinu nazivaju najuspješnijom do sada. 2012. pak olimpijska godina biti će sigurno još uspješnija, biti će to 60. jubilarna godina od kako se prva ekipa iz Međimurja uključila u redovna natjecanja.
Josip Freiler

Izvor: 2958