Sport 08.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

SPORTSKI RIBOLOV: Kolo prije kraja vode Štuka, Verk i Smuđ

U nedjelju, 28. srpnja održano je 5. pred posljednje, kolo  Međimurskih liga za seniore.
1.MEĐIMURSKA LIGA je održana je na kanalu HE Dubrava kod Sv. Marije. Domaćini su bili ribolovci ŠRD KLEN Sv. Marija. Sudački kolegij: Dragutin Peter-vrhovni sudac, Vladimir Žvorc-tajnik te suci sektora Igor Mihalac i Dominik Peter.
REZULTATI: EKIPNO: 1. mjesto osvojila je ekipa TSH 2 Čakovec (Stjepan Klobučarić, Željko Mesarić, Nenad Nađ), 2. mjesto osvojila je ekipa DRAVA D. Mihaljevec (Ivica Bartolić, Tomislav Klarić, Marinko Kvakan i Ivica Kočiš-kapetan) i 3. mjesto osvojila je ekipa ŠTUKA D.Dubrava (Andrej Horvat, Josip Hunjadi, Zlatko Mirić i Mihael Hunjadi.kapetan).
POJEDINAČNI SEKTORSKI REZULTATI: SEKTOR A: 1. mjesto osvojio je Boris Ljepava (Linjak Palovec), 2. mjesto osvojio je Krunoslav Marić (Ribica Turčišće) i 3. mjesto osvojio je Mladen Mesarek (Ostriž Novakovec); SEKTOR B: 1. mjesto osvojio je Josip Hunjadi, 2. mjesto osvojio je Tomislav  Klarić i 3. mjesto osvojio je Mario Fundak (Klen Sv. Marija); SEKTOR C: 1. mjesto osvojio je Nenad Nađ, 2. mjesto osvojio je Marinko Kvakan i 3. mjesto osvojio je Ivan Blažon (Ostriž Novakovec).
Nakon 5., predzadnjeg kola, vodstvo je preuzela ŠTUKA D. Dubrava sa bodom prednosti ispred ŠARANA Gardinovec i 6 bodova ispred OSTRIŽA 1 Novakovec. O ekipnom pobjedniku odlučiti će posljednje 6. kolo. POJEDINAČNO vodstvo je preuzeo Mario Fundak sa 6 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Ivana Blažona i 7 bodova ispred Milana Sovića. Pobjednik će biti neizvjestan do posljednje minute 6. kola.
2. MEĐIMURSKA LIGA – zapad je održana na ribolovnoj vodi Stara Mura Podturen, a domaćini su bili ribolovci Zlatne udice iz Krištanovca. Vrhovni sudac bio je Nenad Jurinić, tajnik natjecanja Branko Vrtarić i sudac sektora Dario Kukovec.
REZULTATI: EKIPNO: 1. mjesto osvojila je ekipa VERK Križovec (Darko Bočkaj, Damir Vrančić, Ivan Zadravec i Miodrag Novinić-kapetan), 2. mjesto osvojila je ekipa ZLATNA UDICA 2 Krištanovec (Marijan Lisjak, Marijan Rožman, Vladimir Žganec i Ljubomir Đura-kapetan) i 3. mjesto osvojila je ekipa OSTRIŽ 2 Novakovec ( Slavko Levačić, Marinko Opricović, Josip Orehov i Ivan Horvat-kapetan). POJEDINAČNI SEKTORSKI REZULTATI: SEKTOR A: 1. mjesto osvojio je Marijan Lisjak, 2. mjesto osvojio je Darko Bočkaj i 3. mjesto osvojio je Stjepan Lisjak (Mura 2 m. Središće); SEKTOR B: 1. mjesto osvojio je Marinko Opricović, 2. mjesto osvojio je Damir Vrančić i 3. mjesto osvojio je Marijan Rožman; SEKTOR C: 1. mjesto osvojio je Mario Rožman (Zl. udica 1 Krištanovec), 2. mjesto osvojio je Ivan Zadravec i 3. mjesto osvojio je Dragutin Lepen (Stara Mura Miklavec).
Nakon 5. kola Verk Križovec je i dalje u vodstvu, a slijede Zlatna udica 2 Krištanovec i Ostriž 2 Novakovec. U pojedinačnom poretku na čelu je Damir Vrančić, na 2. mjestu je Marinko Opricović i na 3. mjestu je Dragutin Posel.
2. MEĐIMURSKA LIGA – istok održana je na Šoderici u Goričanu. Domaćini su bili ribolovci Smuđa iz Goričan. Vrhovni sudac bio je Dragutin Kedmenec, tajnik Zvonimir Dravec i sudac sektora Davor Ružić.
REZULTATI: EKIPNO: 1. mjesto osvojila je ekipa domaćina SMUĐ Goričan (Goran Cvetanović, Nikola Vargek, Ivan Gudlin i Josip Jakšić-kapetan), 2. mjesto je osvojila ekipa SOM-VETERANI Kotoriba (Željko Dolenec, Josip Marđetko, Dragutin Horvat) i 3. mjesto osvojila je ekipa TRNAVA Hodošan (Mario Dominić, Željko Šupljika, Mladen Strbad). POJEDINAČNI SEKTORSKI REZULTATI: SEKTOR A: 1. mjesto osvojio je Perica Zrna (Črnec D. Hrašćan), 2. mjesto osvojio je Željko Dolenec i 3. mjesto osvojio je Goran Cvetanović; SEKTOR B: 1. mjesto osvojio je Željko Šupljika, 2. mjesto osvojio je Oliver Pogorelec (Som Kotoriba) i 3. mjesto osvojio je Nikola Vargek; SEKTOR C: 1. mjesto osvojio je Ivan Gudlin, 2. mjesto osvojio je Dragutin Horvat i 3. mjesto osvojio je Dražen Kos (Som Kotoriba).
Nakon 5. kola u vodstvu je i daljej SMUĐ Goričan sa 4 boda prednosti ispred TRNAVE Hodošan i 10 bodova prednosti ispred ŽUŽIĆKE 1 Kotoriba. U pojedinačnoj konkurenciji vodstvo je preuzeo Goran Cvetanović. Slijedi Saša Novak sa 2 boda Željko Šupljika sa 4 boda zaostatka.
ZAVRŠNO 6. KOLO će se održati 25. kolovoza. 1. Međimurska liga na kanalu HE Dubrava u Sv. Mariji, 2. Međimurska liga-istok na Ribnjaku u Hodošanu i 2. Međimurska liga-zapad na Ribnjaku u Selnici.
Darko Oreški

Izvor: 3041