Sport 12.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

SPORTSKI RIBOLOV: Međimurski kup

Kup natjecanje u sportskom ribolovu Međimurske županije za sve kategorije održano je u nedjelju, 9. svibnja, Sv. Martinu na Muri, na natjecateljskoj stazi Stara Mura Žabnik. Organizator je bio Savez ŠRD, a uspješni domaćin “Čikov” iz Sv. Martina na Muri. Nastupilo je ukupno 25 ekipa svih kategorija iz 14 ribolovnih društava s područja Međimurja.
■ Ekipni rezultati u kategoriji seniora: 1. mjesto “Glavatica” Prelog (Zlatko Kračun, Miljenko Perko i Franjo Micek), 2. “Som” Kotoriba (Ivica Jakupak, Dražen Kos i Nikola Filipašić), 3. “Žužička” Kotoriba (Marko Škoda, Mladen Škoda i Anto Čukić), 4. “TSH” Čakovec (Stjepan Klobučarić, Ivan Lehkec i Mladen Strbad), 5. “Mura” Mursko Središće (Nenad Jurinić, Pero Kerhač i Zvjezdan Mađarić).
Nastupilo je 14 ekipa, a prvih pet je izborilo nastup na zonskom natjecanju koje će se održati 23. svibnja na Šoderici kod Koprivnice. Na tom natjecanju nastupiti će ekipe iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije u borbi za plasman za nastup na Kupu Hrvatske 26. i 27. lipnja u Virovitici.
■ U kategoriji seniorki nastupila je samo ekipa iz Klen-Vigme iz Sv. Marije u sastavu Ivanka Škoda i Elizabeta Sklepić.
■ Ekipni rezultati u kategoriji juniora (nastupile su 3 ekipe). Poredak: 1. “Glavatica” Prelog (Roberto Janković, Alen Lehkec i Alan Perko), 2. “Klen-Vigma” Sv. Marija (Bruno Kanižaj, Dominik Peter i Mihael Pongrac), 3. mjesto “Zlatna udica” Krištanovec (Andrej Matotek, Natalija Žganec i Nenad Plevnjak). Sve tri ekipe nastupiti će na zonskom natjecanju 23. svibnja i pokušati izboriti plasman na državno prvenstvo.
■ U kategoriji juniorki nastupile su dvije ekipe. Bolja je bila ekipa Mure iz Murskog središća u sastavu: Ana Marija Jurinić i Tamara Vinko, dok je druga bila ekipa Klen-Vigme iz Sv. Marije u sastavu: Mirela Mutak i Tena Orehovec.
■ U kategoriji kadeta nastupile su tri ekipe: 1. mjesto “Klen-Vigma” Sv. Marija (Tomislav Orehovec, Ervin Škoda i Dražen Slaviček), 2. mjesto “Štuka” D. Dubrava (Lovro Balažinec, Emil Kovač i Nikola Miser), 3. “Linjak” Palovec (Željka Janković, Tomislav Ciglar i Eduard Ciglar).
■ U kategoriji kadetkinja nastupile su dvije ekipe. Bolja je bila ekipa Mure iz Murskog središća u sastavu: Iva Jagec, Ana-Marija Mađarić i Tena Rošić, dok je ekipa Klen-Vigme iz Sv. Marije nastupila u sastavu: Marijana Mutak, Sara Strbad i Marta Mutak.
Cijelo natjecanje sproveo je sudački kolegij na čelu s vrhovnim sucem Željkom Dolenecom i tajnikom Antunom Kedmencem. Suci sektora u kategoriji seniora bili su: Branko Vrtarić i Dragutin Horvat, suci u kategoriji seniorki i juniorki bili su Miljenko Božić i Marijan Petković, a suci u kategoriji kadeta i juniora Dragutin Kedmenec, Oliver Podgorelec i Mladen Goričanec.
(d.o.)

MEĐIMURSKE LIGE
U nedjelju 2. kolo
U nedjelju, 16. svibnja, na rasporedu je 2. kolo u sve tri međimurske lige. Natjecanje 1. međimurske lige održat će se na Staroj Muri Podturen (domaćin je “Šaran” Podturen), 2. međimurska liga-istok lovit će na vodi Žužićka (domaćin je “Žužička” Kotoriba), dok ribiči 2. međimurske-lige zapad natjecanje imaju na SRC-u Novakovec (domaćin “Ostriž” Novakovec). (t.h.)

Ne lovite šarane!
Savez SRD-a Međimurja upozorava sve ribolovce da se prema Gospodarskoj osnovi lovostaj šarana odnosi na sve fenotipe, do 31. svibnja. Nepridržavanje povlači zakonske sankcije. (do)

Izvor: 2872