Sport 09.05.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

SPORTSKI RIBOLOV: Odličan početak međimurskih ribiča

Krajem travnja počelo je natjecanje seniora u ligama Hrvatskog sportsko ribolovnog saveza. U 1. ligi nastupa 12 ekipa, a iz Međimurja nakon više godina čak 3 ekipe. To su SOM Kotoriba, KLEN-VIGMA Sveta Marija i GLAVATICA-PFEIFER TTI Prelog. U 2. ligi sjever nastupa 8 ekipa, predstavnik iz Međimurja je LINJAK Ivanovec. U 3. ligi sjever nastupa 7 ekipa, iz Međimurja starosjedioc KARAS Peklenica i debitant MURA Mursko središće.
■ 1. LIGA - održana je na Savi u Županji. Ekipno najuspješnji bio je SOM Kotoriba (Nikola Filipašić, Mihael Horvat, Ivica Horvat i Ivica Jakupak) osvojivši 1. mjesto. GLAVATICA- PFEIFER TTI Prelog (Alan Perko Zdravko Gotovac, Boris Klarić i Miljenko Perko) na svom prvom prvoligaškom nastupu osvojila je 6. mjesto, dok je ekipa KLEN-VIGMA Sv. Marija (Dragutin Peter, Igor Mihalac, Darko Kolarić i Dominik Peter) osvojila 11. mjesto. Pojedinačno najbolje plasmane po sektorima osvojili su Mihael Horvat 1. mjesto, Nikola Filipašić 2. mjesto, te Boris Klarić i Ivica Horvat 3. mjesta.
Na istoj vodi održano je i 2. kolo. Osvajanjem 2. mjesta najuspješnija je bila ekipa GLAVATICE-PFEIFER TTI Prelog, dok su SOM Kotoriba i KLEN-VIGMA Sv. Marija osvojile 7. odnosno 9. mjesto. Pojedinačno 1. mjesta u sektorima osvojili su Alan Perko i Zdravko Gotovac, dok je Nikola Filipašić osvojio 3. mjesto.
■ 2. LIGA-SJEVER - natjecanje je održala na Omladinskom bajeru u Ivancu. Ekipa LINJAKA Ivanovec (Dario Čeki, Zlatko Kračun, Marin Goleš i Ljubomir Žuljić) osvojila je 1. mjesto ekipno, dok su pojedinačno po sektorima Dario Čeki i Marin Goleš osvojili 1. mjesta, a Zlatko Kračun 2. mjesto. U 2. kolu LINJAK Ivanovec osvojio je 5. mjesto. Pojedinačno je najuspješniji bio Dario Čeki osvojivši 2. sektorsko mjesto.
■ 3. LIGA-SJEVER - održana je na Šoderici kod Koprivnice. Ekipno KARAS Peklenica (Dean Novak, Darko Oreški, Ivan Šoštarić) osvojio je 2. mjesto, a ekipa MURA Mursko Središće (Josip Čeki, Zvjezdan Mađarić i Pero Kerhač) osvojila je 4. mjesto. Pojedinačno Darko Oreški i Josip Čeki osvojili su 1. mjesta po sektorima, dok je Ivan Šoštarić osvojio 3. mjesto. U 2. kolu, održanom na istoj vodi, prvo i drugo mjesto osvojile se ekipe iz Međimurja. Debitant u ligi MURA Mursko Središće pobijedila je ispred KARASA Peklenice s istim brojem bodova ali nešto boljom težinom ulovljene ribe. Za Muru je umjesto Zvjezdana Mađarića nastupio Boško Jagec. Pojedinačno Josip Čeki i Ivan Šoštarić osvojili su 1. mjesta u sektorima, dok su Dean Novak i Boško Jagec osvojili 2. sektorska mjesta.
• 2. i 3. kolo liga HŠRS-a održat će se 9. i 10. lipnja, 1. liga na Omladinskom bajeru u Ivancu, 2. liga-sjever na Plavom jezeru u Bedekovčini, a 3. liga-sjever 3. kolo na Šoderici u Koprivnici, a 4. kolo na Staroj Bednji u Ludbregu.
D. Oreški

Ribički kalendar
• 12.5. (subota): Liga mladeži, 2. kolo - Žužička Kotoriba (domaćin Žužićka Kotoriba)
• 13.5. (nedjelja): Završnica Kupa SŠRD Međimurja - Stara Mura Žabnik (domaćin Čikov Sv. Martin na Muri)

Izvor: 2976