Sport 03.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

SPORTSKI RIBOLOV: Plasmani na završnicu

Po kišovitom i pomalo vjetrovitom vremenu na ribnjacima u Ivancu je u nedjelju 26. svibnja održano kvalifikacijsko natjecanje u sportskom ribolovu za nastup na završnici Kupa HŠRS-a u 2013. godini. Nastupile su četiri kategorije: seniorke, seniori, juniorke i juniori. Međimurski ribiči imali su predstavnike u sve četiri kategorije i u sve četiri kategorije ostvarili plasmane za završna natjecanja.
• Najuspješnije su bile juniorke koje su osvojile prva dva mjesta: ekipa MURE iz Murskog Središća (Ana-Marija Mađarić - 3. sektorsko mjesto, Iva Jagec - 1. sektorsko mjesto, Valentina Dolenec - 1. sektorsko mjesto i Zvjezdan Mađarić, kapetan) osvojila je 1. mjesto, dok je ekipa KLENA iz Sv. Marije osvojila 2. mjesto (Tena Orehovec - 1. sektorsko mjesto, Paula Pongrac - 2. sektorsko mjesto, Marijana Mutak - 3. sektorsko mjesto, Marijan Mutak, kapetan). Nastupile su 4 ekipe.
• U kategoriji juniora plasman na završnicu ostvarila je ekipa GLAVATICA PFEIFER iz Preloga osvajanjem 3. mjesta. Za ekipu su nastupili: Alen Lehkec - 4. sektorsko mjesto, Vanja Bernad - 5. sektorsko mjesto, Goran Kovač - 1. sektorsko mjesto i Franjo Bermanec - kapetan. Od ekipa iz Međimurja ŽUŽIĆKA iz Kotoribe bila je na 4. mjestu, a KLEN iz Sv. Marije na 6. mjestu. Nastupilo je 6 ekipa.
• Ekipa GLAVATICE PFEIFER iz Preloga ostvarila je plasman na završnicu i u kategoriji seniora osvajanjem 2. mjesta. Za ekipu su nastupili: Dario Čeki - 6. sektorsko mjesto, Miljenko Perko - 1. sektorsko mjesto, Alan Perko - 2. sektorsko mjesto i Zoran Pfeifer, kapetan. To je ujedno bila i najteža kategorija, jer je nastupilo 15 ekipa. Plasman ostalih ekipa iz Međimurja: KLEN Sv. Marija osvojila je 4. mjesto, LINJAK Palovec 8. mjesto, ČIKOV iz Sv. Martina na Muri 10. mjesto, DRAVA D. Mihaljevec 12. i SMUĐ Draškovec 14. mjesto.
• Naše predstavnice u kategoriji seniorki bile su natjecateljice iz KLENA Sv. Marije. Osvajanjem 3. mjesta ostvarile su plasman na završnicu. Za ekipu su nastupile Mirela Mutak - 3. sektorsko mjesto, Ivanka Škoda - 1. sektorsko mjesto, Elizabeta Sklepić - 3. sektorsko mjesto i Stjepan Pongrac, kapetan.
Poželimo svim ekipama puno uspjeha na završnici kupa koji će se održati od 11. do 13. srpnja na ribolovnim vodama u Donjem Miholjcu i Podravskim Podgajcima.
Darko Oreški

Izvor: 3032