Sport 11.05.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

SPORTSKI RIBOLOV: Žabnik, Kotoriba, Karlovac

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Svetog Martina na Muri, u nedjelju 1. svibnja organizirala je 12. ribičko natjecanje dragovoljaca i veterana domovinskog rata Međimurske županije, na kojem se okupila 21 ekipa sa šezdesetak natjecatelja. Veterani su se natjecali u tri sektora, a u sektoru “A” najviše ribe upecao je Ivan Varga iz ogranka Podturen - Dekanovec A. U sektoru “B” najviše uspjeha imao je Marjan Halić iz ogranka Ivanovec, dok je u sektoru “C” prvo mjesto odnio Ivica Vidović iz ogranka Podturen - Dekanovec A. Ivica Vidović proglašen je i “naj ribičem” zbog najboljeg ulova od svih sudionika. Vidoviću je vaga pokazala 2.017 grama ribe, što je za 500 grama bolje od drugoplasiranog Marjana Halića. Pojedinačnim pobjednicima dodijeljene su medalje. Ekipno su najbolje rezultate, i podijelili pehare, postigli ribiči veterani iz ogranka Čakovec, drugo mjesto pripalo je ogranku Podturen - Dekanovec A, a treće Prelogu B. Natjecanje je održano na rukavcima stare Mure u Žabniku, na stazi ŠRD “Čikov”, a domaćini su, uz nastup mažoretkinja i tamburaša HKUU Sveti Martin, za sve natjecatelje i goste osigurali besplatan grah kod doma veterana u Svetom Martinu na Muri.
(vt)

Slijedom tradicije članovi Sportsko-ribolovnog društva “Som” iz Kotoribe su na Međunarodni praznik rada bili organizatori društvenog natjecanja u sportskom ribolovu u disciplini “lov ribe udicom na plovak”. Na natjecanju je sudjelovalo 24 ribiča u dvije kategorije, a održano je na vodi Šodergraba u blizini njihovog doma. Kod seniora najbolji je bio Željko Dolenec, drugo mjesto osvojio je Željko Sabolić, dok je treće mjesto pripalo Ivici Jakupaku. Oni su osvojili pehare, a Dolenec i prijelazni pehar. U kategoriji kadeta pobijedio je Bruno Kanižaj, drugi je bio Marko Horvat, a treći Karlo Igrec. Oni su za nagradu primili medalje koje im je uručio predsjednik društva Ivica Horvat. I ove je godine u gastronomskoj ponudi za sve mještane bila je pečena riba i prvosvibanjski grah.
M. Grubić

Prema staroj navadi, prvo hrvatsko godišnje natjecanje policajaca u sportskom ribolovu tradicionalno se održava u Karlovcu, na šljunčari nedaleko Ozlja, u organizaciji međunarodne policijske organizacije, IPA Karlovac. Tako se posljednjeg dana travnja okupilo 70-ak natjecatelja iz Hrvatske i dva policijska kluba iz susjedne Slovenije. U pojedinačnoj konkurenciji treće mjesto osvojio je Zdravko Orehovec iz IPA Međimurje, dok je ekipno IPA Međimurje II osvojila također 3. mjesto. Uz osvajača trećeg mjesta boje međimurskog kluba branili su Dario Srnec, Vladimir Blažić, Juraj Hergotić, Zdravko Slaviček, Ivica Vidović i Mario Fundak. (d.d.)

Izvor: 2924