Sport 11.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Sportsko druženje UDVDR-a u Zasadbregu

Na Dan državnosti, 25. lipnja, u Zasadbregu je održano 19. natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, u organizaciji županijske podružnice UDVDR-a, ogranka Sveti Juraj na Bregu. Nastupila je dvadeset jedna ekipa: Štrigova, Šenkovec, Sv. Martin na Muri, Sv. Juraj na Bregu, Strahoninec, Savska Ves, Pribislavec, Prelog, Podturen, Dekanovec, Nedelišće, Mursko Središće, Mihovljan, Mala Subotica, Kotoriba, Ivanovec, Gornji Mihaljevec, Goričan, Donji Kraljevec, Donja Dubrava, Čakovec i Belica.
Nadmetanja su održana u kuglanju, boćanju, šahu, streljaštvu, stolnom tenisu i malom nogometu, potom potezanju konopa, beli i elektronskom pikadu. U pojedinačnoj konkurenciji u kuglanju je bio najbolji Dražen Cenko iz D. Dubrave, zatim Zlatko Turk iz Čakovca te kao treći Zvonimir Plevnjak iz Sv. Jurja na Bregu.
Takav je i ekipni poredak. U boćanju je ekipno najbolja Savska Ves, a slijede Sv. Juraj na Bregu i Čakovec kao trećeplasirani. U pojedinačnoj konkurenciji u šahu najbolji je bio Tihomir Želježnjak iz Strahoninca, slijede Miroslav Nagrajsalović iz Mihovljana i Boris Resman iz Gornjeg Mihaljeva kao treći. Ekipni poredak u šahu je G. Mihaljevec, Mihovljan, Čakovec. Pojedinačno natjecanje u streljaštvu iznjedrilo je kao pobjednika Zvonimira Turka iz Čakovca, a slijede ga Zvonimir Špiranec iz Belice i Dagutin Rajher Sv. Juraj na Bregu. Ekipno je najbolja Belica, slijede Čakovec i Sv. Juraj na Bregu.
U malom nogometu najbolja je bila ekipa Podturen-Dekanovec, drugi je Sv. Juraj na Bregu. a treća Mala Subotica. Pojedinačno u stolnom tenisu, najbolji je Božidar Krnjoul, Šenkovec, slijedi Zvonimir Turk, Čakovec, a treći je Stanko Balent, Donji Kraljevec. Ekipno u stolnom nogometu poredak je: Šenkovec, Savska Ves, Donji Kraljevec. U potezanju konopa poredak je: Ivanovec, Štrigova i Gornji Mihaljevec , a u elektronskom pikadu Marjan Kovač, Strahoninec, Đuro Bogomolec, Donja Dubrava te Milan Perhoč, Sveti Juraj na Bregu kao treći. Ekipno u beli najbolja je Donja Dubrava, potom Sveti Juraj na Bregu i Ivanovec kao treći.
Ukupan poredak ekipa je Čakovcu i Sv. Jurju na Bregu donio najbolji plasman sa po 106 bodova. Slijedi Savska Ves s 88.
Istom su prilikom održani 1. susreti djece hrvatskih branitelja Međimurske županije, kao izlučno natjecanje za nastup na Državnim susretima djece hrvatskih branitelja koji će se održati krajem kolovoza u Savudriji.
Susreti djece
branitelja
Na susretima je nastupilo 70 djece, mjereći se u dvije kategorije - mlađi od 1. do 5. razreda OŠ i stariji od 6. razreda osnovne do 1. razreda srednje škole. Na Državno natjecanje odlaze Petar Jakupak i Domagoj Haramija iz Donje Dubrave (mlađi, nogomet), Dominik Haramija i Emil Kovač iz Donje Dubrave, Josip Dominić iz Čakovca i Tomislav Radmanić iz Donje Dubrave (stariji, nogomet).
U el. pikadu na državnoj razini natjecat će se Mihael Jančec iz Male Subotica, Florijan Horvat i Luka Zadravec iz Svetog Jurja na Bregu (mlađi) te Ivan Hajdinjak iz Donje Dubrave, Ninoslav Juras iz Male Subotice i Filip Mirić iz Donje Dubrave (stariji).
U likovnoj radionici nadmetat će se dalje Zrinka Banec iz Male Subotice, Ema Polanec iz Mihovljana, Mirna Vibovec iz Mihovljana (mlađi), Dora Marčec iz Strahoninca, Karla Vugrinec iz Male Subotice i Tamara Bistrović iz Čakovca (stariji). U modeliranju: Barbara Sačer iz Strahoninca i Lucija Horvat iz Svetog Jurja na Bregu (mlađi) te Ema Gunc iz Mihovljana (stariji).
Medalje i pehare najboljima uručili su zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, predsjednik Općinskog vijeća Svetog Juraja na Bregu Marijan Rodinger, predsjednik podružnice UDVDR-a Stjepan Horvat i predsjednik ogranka UDVDR-a Sveti Juraj na Bregu Goran Zadravec. Za otvaranja igara biranim su se riječima obratili župan Matija Posavec i njegov zamjenik Zoran Vidović, a u kulturno-umjetničkom programu nastupili su folkloraši i tamburaši KUU-a Zasadbreg.
A. Ličanin

Izvor: 3037