Sport 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Sportsko natjecanje policajaca

Povodom Dana policije, Policijska udruga IPA Međimurje (članica hrvatske sekcije International Police Association) ugostila je kolege iz brojnih hrvatskih regija, te niza regija susjednih država, Slovenije i Mađarske, na sportskim natjecanjima pod nazivom Međimurje open 2013. Skoro dvije stotine (što aktivnih, što već umirovljenih) policajki i policajaca iz “države i pol” (pola Hrvatske, pola Slovenije, pola Mađarske) pozdravili su na početku susreta Darko Dragičević, predsjednik IPA Međimurje i Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca, te zaželjeli svim natjecateljima da što bolje iskoriste priliku za opuštanje i druženje izvan okvira svoje zahtjevne službe.
Programom natjecanja planirano je šest disciplina: paintball (na poligonu u Strahonincu), lov ribe udicom na plovak (na ribnjaku u Črečanu), tenis, mali nogomet i odbojka na pijesku (na terenima Tenis kluba Nedelišće) i neizbježno kartanje bele (u lovačkom domu LD Fazan Nedelišće). Prije odlaska na natjecanja, dok su se ekipe evidentirale, dobri su domaćini bili nedelišćanski lovci, pokazali su kako pri Međimurcima izgleda “pravi zajtrek” prije teškog posla, pa se možda zato za odbojku na pijesku nije našlo ekipa, tko bi nakon mesa ‘z tiblice još i skakao? No, sve druge su discipline održane po planu.
U tenisu je najbolji bio tandem Matjačić - Šestan (počasni članovi) IPA-e Međimurje, drugoplasirani je tandem Jurčec - Bobek iz IPA Varaždin, a treći opet međimurski tandem Molnar - Novak. Najbolje nogometaše ima IPA Osijek, iza njih su nogometaši PNT IPA Zagreb, a domaćini, nogometaši interventne jedinice PUM, dokopali su se trećeg mjesta. U paintballu prvo je mjesto pripalo IPA Međimurje, drugo IPA Bjelovar, a treće IPA Varaždin. U toj su se disciplini s muškim kolegama dohvatile sasvim ravnopravno policajke iz IPA Karlovac, za probu, idući put idu, kažu, na medalju. U kartanju bele policijski veterani IPA Međimurje, umirovljenici, tandem Bajsić - Petković, isprašili su Purgere iz IPA Zagreb II i IPA Zagreb I (tandemi Mujkanović - Mamić i Minković - Franić) i još jednom dokazali da bela “nije ‘zmišljena v Zagrebu”. U tipično hedonističkoj vještini, ribolovu, Međimurci nervozni samo na posel, nisu se iskazali, pa je na črečanskom ribnjaku prvo mjesto osvojila ekipa IPA Zabok s 30,26 kg ribe, druga je IPA Karlovac s 20,80 kg ulova, a treća IPA Bjelovar s 18,75 kg. No zabilježeno je i da je najveću ribu, amura od 3,5 kg upecao Marijan Vardijan iz IPA Celje, a najmanja je napravila samoubojstvo na udici Željka Bezjaka iz IPA Istre.
Dobri domaćini, nedelišćanski lovci, pripremili su i ručak za sve sudionike po završetku natjecanja. (MB)

Izvor: 3051