Sport 11.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

SPORTSKO-NOGOMETNA OBITELJ ŠTUMBERGER IZ MURSKOG SREDIŠĆA-GRAZA

Ovih je dana u rodnom Murskom Središću s obitelji boravio Renato Štumberger koji inače radi u /Austrija/, pa smo iskoristili priliku za kratki „sportsko-nogometni“ razgovor. Jer radi se o „nogometnoj“ porodici, Renato radi uz redovan posao u Školi nogometa austrijskog prvoligaša Sturma, dva mu sina igraju i stožerni su igrači mladih sastava – stariji Dominik U-16 Red Bula Salzburg, a mlađi Marcel U-14 Sturma Graz. Sve pak to pomno prati i bilježi mama Sanja bez koje  spomenuti „trojac“ne može funkcionirati.

 

Nas je posebno zanimao i porazgovarali smo s mladim Štumbergerima, za obojicu stručnjaci, to smo provjerili osobno. imaju samo riječi pohvale. Mnogi se austrijski klubovi već sada interesiraju za njihove usluge, a u i HNS-u su čuli za njih i bilo bi dobro da se još više zainteresiraju kako rade, jer su među najvećim talentima štajerskog i austrijskog nogometa. 

 

DOMINIK /rođen 1999.g./ nakon odličnih igara u sastavu Sturma trenutno igra u mladim selekcijama U-16 i U-18 Red Bula Salzburg, čija pak je škola nogometa jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih u Austriji i šire. U nogometu je od pete godine života, trenutno igra zadnjeg veznog, nerijetko je i strijelac da se radi o perspektivnom igraču govori podatak da ima s klubom potpisan vrlo povoljan ugovor do 2017.godine. U klubu ima odlične uvjete za rad i napredak, odličan je učenik, velika mu je želja kako kaže igrati u jednoj, prvo mladoj selekciji Hrvatske, po riječima stručnjaka koji pomno prate njegov razvoj to je zaslužio. I u austrijskoj reprezentaciji pokazuju interes za to, a nije želio potvrditi da se za njegove igre zanimaju i u Nizozemskoj.

 

MARCEL /r.2001.g./standardni je vratar mladog sastava Sturma, član poznate nogometne akademije Štajerske, svojim igrama-obranama stalno napreduje i za njega stručnjaci imaju samo riječi pohvale i čeka ga lijepa nogometna budućnost. Vrlo je ambiciozan i on ima želju jednog dana obući dres hrvatske kako kaže prvo reprezentacije, odličan je učenik, kao i brat atletski građen što je dodatna pogodnost.

 

Ukratko za obojicu mladih Štumbergera još će se sigurno čuti i slušati, za najstarijeg „pater familiusa“ Renata znaju i hvale ga u Nogometnog školi Međimurje/Čakovec – mnogo im je pomogao i bio na usluzi prilikom njihovog gostovanja na turnirima mladih u Grazu gdje su mladi Čakovčani česti i rado viđeni gosti.

Izvor: 3120