Sport 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Sportsko-rekreativna budućnost Čakovca

Vanjski bazeni, polivalentna dvorana, golf tereni…

Pojmovi iz naslova s obzirom na činjenicu u kakvim vremenima živimo mnogima će zvučati nerealno, barem kad je riječ o bližoj budućnosti, no, sve su to planovi daljnjeg razvoja Sportsko-rekreacijskog centra Mladost Čakovec. O njima je, u kratkim crtama, na nedavnoj konferenciji za novinare progovorio direktor Gradskog poduzeća Ekom Miodrag Novosel.
Ono za što je dokumentacija već pripremljena te je izdana građevinska dozvola je, naravno, projekt izgradnje vanjskih bazena. Kako smo već pisali, gradska razvojna agencija Čakra investiciju je i kandidirala za financiranje iz europskih izvora. Preostaje se nadati da ćemo novac iz te ili neke druge kase dobiti što prije.
Za nešto daljnju budućnosti na području SRC-a Mladost zamišljena je i izgradnja polivalentne sportske dvorane, ali i preseljenje teniskih terena sa sadašnje lokacije kod zgrade Japa centra. Preko puta Mladosti, na području Globetke, jednog bi se dana mogli nalaziti golf tereni. Čakovčanin Branko Grabar i Miodrag Novosel već imaju i skice, no, kako i sami ističu – „nešto treba ostaviti i za buduće generacije, ali da ipak ne kažu da nismo razmišljali i imali viziju“.
Spomenimo i zanimljivost. Prvi objekt koji je niknuo na prostoru današnjeg SRC-a Mladost bio je streljana. Izgradnja je započela daleke 1980. godine, no, u potpunosti je dovršena tek 2009. godine. (Velimir Kelkedi)

Izvor: 3069