Sport 25.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

SRC TRATE NEDELIŠĆE: Uskoro spremni

Na Sportsko-rekreacijskom centru Trate u Nedelišću odvijaju se završni radovi na nogometnom stadionu i igralištu. Privedeno je kraju asfaltiranje pristupne ceste i staza, no, prostor parkirališta još je uvijek pod šljunkom jer je njegovo uređenje predviđeno za iduću fazu radova.
Uređen je okoliš, montiraju se plastična sjedišta za publiku, dovršavaju poslovi na stolariji i unutarnjem uređenju radnih prostorija, budućeg kafića i svlačionica.
- Tehnički pregled stadiona predviđen je u srijedu, 24. srpnja. Nakon što otklonimo nedostatke utvrđene pregledom, nadamo se da ćemo uporabnu dozvolu dobiti do sredine kolovoza jer je naš plan da s blagdanom Velike Gospe tereni i objekat budu u upotrebi - kaže načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, dodajući kako je dosad već otklonjen dio nedostataka.
Postavljena je nova drenaža jer je s velikom količinom padalina i rasta razine podzemnih voda teren stadiona bio pod vodom.
- Postavili smo drenažu i sustav koji će nam pravodobno signalizirati svaki eventualni rast razine vode. Iako se nadamo da za time neće biti potrebe, u današnjim klimatskim uvjetima teško je predviđati buduća događanja, no, sve radnje za moguću intervenciju uklanjanja viškova vode već su predviđene - kaže načelnik Dania.
U idućim fazama uređenja SRC-a Trate bit će uređeno parkiralište, izgrađen pomoćni stadion, atletska staza i drugi sadržaji. (AL)

Izvor: 3039