Sport 10.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

ŠRD MRENA: Četa mala...

Športsko ribolovno društvo Mrena Donji Vidovec u lanjskoj je godini imalo svega 32 člana, ali su sve planske i programske zadaće u cijelosti realizirali. Lovili su ribu, brinuli su o zaštiti okoliša, ali su se i natjecali.
Sve je to istaknuto na redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini koja je u subotu 4. siječnja održana u dvorani mjesnog Doma kulture. Skupštini su se uz članove odazvali predstavnici nekih mjesnih udruga s kojima usko surađuju, predstavnici srodne udruge Žužićka Kotoriba te općinski načelnik Josip Grivec.
Vladimir Kučan, predsjednik društva, je istaknuo kako su lani održali čak 15 radnih akcija koje su se svodile na čišćenje i očuvanje okoliša. Posebno je izdvojio akcije koje su se održavala oko uređenja njihovog doma, lociranog na lijevoj obali odvodnog kanala HE Dubrava, s kojim se danas posebno ponose. Uputio je riječi zahvale i članovim Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari koji su im pomagali u akcijama, a nekolicina ribiča su i njihovi članovi, a konačno društvo ima i dosta dodirnih točaka sa spomenutom udrugom.
O natjecateljskim rezultatima je govorio Josip Šarkanj, predsjednik Natjecateljske komisije, koji je rekao kako je društvo bilo organizator društvenog natjecanja uz Dane Općine, da su se članovi odazivali na natjecanja drugih društava te da su aktivno bili uključeni u natjecanje II. županijske ribolovne lige gdje su na kraju natjecanja zauzeli 9. mjesto. Posebno je istaknuo 4.kolo lige održano u Ivanovcu gdje su osvojili prvo mjesto. Izdvojio je ime natjecatelja koji su dobili i društvene zahvalnice, a to su: Boris Embreuš, Tomislav Tilošanec, Dražen Cenko, Josip Šarkanj i Slavko Embreuš.
U planu rada za naredno razdoblje, istaknuto je daljnje uređenje doma i njegovog okoliša s obzirom da će on biti metom svjetskih ribiča na Svjetskom prvenstvu koje će se ovdje odvijati jer se njihov dom nalazi na polovici natjecateljske staze. Oni isto tako očekuju da će i oni biti dio logističke potpore ovom svjetskom spektaklu. U idućoj godini planiraju utrošiti 57.000 kuna, dok su lani za sve svoje zadaće i obveze potrošili svega 27.000 kuna Predsjednik društva je posebno apelirao na članstvo kod odaziva na radne akcije pa će svaki član kod kupnje ribolovnice za ovu godinu dobiti i kalendar akcija.
Pozdravljajući skup, općinski načelnik je istaknuo kako je Svjetsko prvenstvo u ribolovu šansa da se oko Donjeg Vidovca revitaliziraju neke zapuštene vode kao i sam okoliš.- Uz malo novaca, vašu volju, zajedništvo i vrijedno članstvo vi to možete- rekao je na kraju.
Uz spomenute natjecatelje društvene zahvalnice je predsjednik Kučan uručio: Općini Donji Vidovec, Miji Šlibaru, Vladimiri Lukši, Vladimiru Šarkanju i Rudolfu Pongracu te Moto nautičkom klub Vidovski zlatari.
Umjesto Nenada Ujlakija, koji je podnio ostavku, za tajnika društva izabran je Vladimir Lukša.

M. Grubić

Izvor: 3063