Sport 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

ST. TENIS: Čeh prvak Čaka, Preksavec Putjana

Broje se posljednji dani 2013. godine pa su mnogi međimurski klubovi organizirali razne aktivnosti za oproštaj s njom. Neki turnire, prvenstva klubova, neki, poput Šenkovca turnir u belotu, a neki samo prigodne domjenke na kojima je glavna tema bio - stolni tenis. Jasno, priče o rezultatima u odlazećoj godini, problemima i planovima za iduću 2014.
■ Već uobičajeno na Štefanje svoj su turnir imenom “Čak i prijatelji” (iliti “Čak mazalica”) u dvorani 2. Osnovne škole u Čakovcu organizirali članovi ŠSK Čak-a i oni koji nisu članovi te međimurske petoligaške ekipe, ali navrate u dvoranu škole da bi zajedno s domaćinima trenirali u terminima predviđen za stolni tenis. Na već 3. turniru, ove se godine okupilo njih 16, koji su se u opuštenoj i ugodnoj atmosferi, bez ljutih pogleda i napetosti uobičajenih za ligaška nadmetanja, borili za poredak od 1. do 16. pozicije i svi bili nagrađeni skromnim prigodnim nagradama, koje im je uručio alfa i omega Čak-a Vinko Grgić, i sam učesnik turnira. Prvo mjesto i prijelazni pokal osvojio je Michell Čeh, koji je, nakon pobjede prošle subote u Belici, nastavio seriju. U finalu je bio bolji od Ivana Fileša, a u borbi za 3. mjesto Nino Bašek je pobijedio Igora Požgaja. Razigravanjem je dobiven i poredak ostalih - 5. Marijan Cerovec, 6. Danko Šimon, 7. Bojan Zvonar, 8. Danijel Gužvinec, 9. Domagoj Turk, 10. Zdravko Vincetić, 11. Vinko Grgić, 12. Lucija Fileš, 13. Matija Grgić, 14. Denis Barbić, 15. Ivica Knežević i 16. Karlo Grlač. Nakon turnira učesnici su nastavili zajedničkim druženjem.
■ Svoje tradicionalno pojedinačno prvenstvo kluba u subotu je organizirao Stolnoteniski klub Putjane. U dvorani i dvjema pomoćnim prostorijama bilo je kao u košnici, jer se na i oko stolova uz 34 igrača i igračica okupilo još i dvadesetak navijača. Zato je početak, kada su se igrale kvalifikacije po skupinama odigran na 3, osmina finala i četvrtfinale na 2, a polufinala i finale na 1 stolu. Žestoke borbe u samu završnicu i nadmetanje za medalje iznjedrile su najbolje, ili kako reče 1 od onih koji nije prošao skupinu - koji su imali više sreće. Na kraju je prvo mjesto osvojio Boris Preksavec, kojemu nije trebala niti pomoć sreće, jer je i stvarno najbolji. U finalu je nadigrao Sinišu Ajdarpašića. Protivnik u polufinalu bio mu je Michell Čeh, a Ajdarpašićev Renato Novak. Plasman u četvrtfinale izborili su još Rino Megla (izgubio od Preksavca), Tomica Babić (izgubio od Čeha), Dražen Šoltić (izgubio od Novaka) i Kaja Popović (izgubila od Ajdarpašića), a Kaja i Željka Podgorelec-Sirc, koja je ispala u osmini finala, uz igranje su umješno i vodile turnir. Prije podjele medalja, koje je uručio predsjednik kluba Marko Puškadija, minutom šutnje učesnici su se podsjetili na svoje preminule kolege Radovana Novaka, Branka Babića i Ivice Klobučarića, čiju uspomenu svi u klubu vjerno njeguju. Klub, iako djeluje u vrlo skučenom prostoru, može se pohvaliti da od svih međimurskih klubova ima najviše seniorskih ekipa u natjecanju, 1 u 2. Hrvatskoj ligi sjever i 9 u Međimurskim ligama u kojima igra 37 igrača i igračica te da ima 60 članova s članskim iskaznicama. Većina od njih je bila na subotnjem prvenstvu, koje je okončano domjenkom i druženjem u blagdanskom raspoloženju.
Prvenstvo kluba na Štefanje su odigrali i u Kos-Kotoribi. O detaljima više kolega Mladen Grubić.
Franjo Flac

Izvor: 3062