Sport 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

ST. TENIS: Ema i Benjamin treći u Osijeku

Stolnoteniski klub Olimpija Yasaka u subotu i nedjelju je u dvorani Gradski Vrt u Osijeku bio domaćin 15. Memorijala Matije Gregića, na kojem su se u 8 kategorija natjecala 162 igrača i 81 igračica kadetskog i juniorskog uzrasta. Među njima i oni iz međimurskih klubova Kos-Kotoribe, Mihovljana, MSTC Čakovca i Šenkovca, koji su u globalu na turniru solidno prošli, jer samo trojica od njih 12 nisu prošli kvalifikacijske skupine.
Na početku moramo pohvaliti one koji su stolni tenis naučili u našim klubovima, konkretno Šenkovcu, a sada, nadamo se samo privremeno, brane boje klubova u Austriji i Varaždinu, a to su Ema Toplek i Benjamin Podkrajac. I jedan i drugi na turniru su osvojili treća mjesta. Ema je u kategoriji juniorki lako prvim mjestom prošla kvalifikacijsku skupinu i nakon slobodnoga prvog kola u četvrtfinalu bila uvjerljiva protiv Leone Šantek iz Ljubešćice, ali u polufinalu završila turnir porazom od za nju uvijek neugodne protivnice Zabočanke Klare Cakol, koja brani boje Dra Časla iz Zagreba, u partiji u kojoj je propustila visoka vodstva u prvom i petom, odlučujućem setu. I Benjamin, koji je igrao u kategoriji kadeta, je bio pobjednik skupine i kao peti nositelj slobodan u prvom kolu, u četvrtfinalu eliminirao trećega nositelja Baneka iz osječkoga Vodovoda, a u polufinalu izgubio od drugog nositelja i klupskog suigrača u Igea Željezničaru Marka Vidačeka. Samo stepenicu manje ostvarila je Šenkovčanka Dina Ratajec, koja je u četvrtfinalu kategorije juniorki ispala od Osječanke Mihaljević, a u istoj su kategoriji kvalifikacijske skupine prošle i članice Mihovljana Dora i Marta Cividini, koje su ispale u prvom kolu razigravanja od Franović iz Opatije, odn. Šantek iz Ljubešćice podijelivši 9. i 10. mjesto. Vrlo dobar plasman, u četvrtfinale, ostvario je i Stjepan Škoda iz Kos-Kotoribe u kategoriji mlađih kadeta, iako je na turniru postavljen tek za 12. nositelja. Dobro je, osvajanjem prvoga mjesta, kvalifikacijsku skupinu prošao i Kristian Lipić, Draškovčanin u majici Šenkovca, ali je zatim, nakon što je u 1. kolu bio slobodan, u osmini finala s tijesnih 3:2 izgubio od odličnoga osječkog kadeta Baneka. U osmini finala od turnira se u kategoriji najmlađih kadeta oprostio i igrač Mihovljana Noa Vresk, izgubivši od Milaka iz MGK Drave Žabnik, nakon što je razigravanje izborio drugim mjestom u kvalifikacijskoj skupini. Svoje je, ali ne i za dobar plasman, u kategoriji kadeta napravio Marko Lovrek iz MSTC Čakovca, plasiravši se drugim mjestom u skupini u završnicu, ali je već u 1. kolu eliminiran od bolje rangiranoga Lackovića iz zagrebačkog TIS-a i u konačnici podijelio 16. do 24. mjesto. Slično su prošli i njegov stariji klupski kolega Karlo Jambor i Mihovljančan Ivan Mikac u kategoriji juniora, koji su također bili drugi u skupinama da bi u razigravanju Karlo ispao od Zadranina Miljatovića, a Ivan od Nagya iz Dugog Sela pa su se plasirali od 16. do 22. mjesta. Za kraj smo ostavili trojku, koja nije prošla kvalifikacijske skupine, članove MSTC Čakovca Filipa Godinu, Mašana Sredanovića i Ivana Lovreka.
Filip je u svojoj kvalifikacijskoj skupini u kategoriji kadeta očekivano izgubio od Luke Martineka iz Dugog Sela i još od neugodnoga Puljanina Krstevskog i osvojio neprolazno 3. mjesto, a treći u skupinama juniora bili su i Mašan i Ivan. Mašan s oba poraza, od 2. nositelja Arbanasa iz GSTK Zagreba i Gusaka iz brodskog Graničara, a Ivan nakon pobjede protiv Dražića iz osječkoga Vodovoda te poraza od Kresića iz vinkovačke Lokomotive i Babića iz Vukovara ‘91.
F. Flac

Izvor: 3051