Sport 11.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

ST. TENIS: Izborna skupština saveza

U srijedu je u Šenkovcu održana posljednja sjednica Izvršnog odbora Međimurskog stolnoteniskog saveza u ovom sazivu u gotovo punom sastavu, na kojoj je od 7 članova bilo prisutno njih 6. Predsjednik Skupštine i Izvršnog odbora Dražen Korent upoznao je članove da je u proteklom četverogodišnjem mandatu Savez organizirao sva županijska natjecanja iz svojega kalendara, da je zadržao dobru suradnju sa sponzorom svih natjecanja Listom Međimurje, kojemu se i na ovoj sjednici zahvalio, ali da zbog razno raznih razloga nije uspostavljena puna suradnja s vodećim međimurskim klubovima, zbog čega zadovoljstvo nije potpuno. Pogotovo zbog toga, jer, su takvi odnosi išli na uštrb kvalitete međimurskog stolnoteniskog sporta, koja bi, da se više zajednički radilo s mladima, bila na mnogo višoj razini. Napornom i prenatrpanom sezonom te svojim osobnim problemima s poslom opravdao je kašnjenje izborne Skupštine, koja je morala biti sazvana u prosincu prošle godine, što, na sreću, nije mnogo utjecalo na funkcioniranje Saveza.
Predložio je da se ona sazove za petak 21. lipnja u 18.30 sati u prostorijama vijećnice Općine Šenkovec, a narednih dana tajnik Bojan Barić će na adrese 23 udruge (kluba) članica dostaviti pozive. Također se članovima Izvršnog odbora zahvalio na suradnji u protekle 4 godine mandata. Upoznao ih je i s uspješnom organizacijom 2. turnira za kadetske kategorije u Kotoribi, koji bi trebao biti tradicionalan u ovom mjestu povodom kulturne manifestacije Dana šibe i ribe, a uspješno ga je već četvrtu godinu za redom organizirao tamošnji klub Kos-Kotoriba.
Na dnevnom redu bila je i raščlamba anketnih upitnika za izmjene i dopune Propozicija Županijskih liga List Međimurje nakon, zbog nedostatka kvoruma, neuspjeloga Plenuma klubova pred završnu svečanost za prošlu sezonu.
Posebnu pozornost privuklo je pitanje prava nastupa za ekipe županijskih liga igrača i igračica s prebivalištem van Međimurske županije, a odluka o vetu za njihov nastup, nakon istog broja glasova klubova u anketnom upitniku i neriješenoga glasovanja prisutnih članova Izvršnoga odbora, pala je tek nakon telefonskoga izjašnjavanja odsutnog člana Izvršnoga odbora. Svi ostali članci Propozicija ostaju uglavnom isti, osim da se za neopravdano bez borbe izgubljenu utakmicu ekipa gubitnica kažnjava oduzimanjem 3 boda, bez novčane kazne, te da ekipe mogu, na vlastiti trošak, za utakmice za koje smatraju da bi mogle biti problematične, zatražiti delegiranje ispitanoga suca.
Nazočni su upoznati i s organizacijom zajedničkoga odlaska na završnicu Zagreb Opena u nedjelju 9. lipnja. Za to Hrvatski stolnoteniski savez daje besplatne ulaznice i ručak, a kao pomoć MSTS-a Izvršni odbor je odobrio 750 kn, dok razliku troškova prijevoza snose oni koji su krenuli put Zagreba.
I na kraju, Dražen Korent neformalno je obznanio svoju kandidaturu za predsjednika i u idućem četverogodišnjem razdoblju, a dali će biti još kandidata saznat ćemo do Skupštine ili na njoj samoj, što je po Statutu moguće.
Franjo Flac

Izvor: 3033