Sport 07.09.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

ST. TENIS: Petra u finalu kadetkinja

Čak 15 igrača i igračica iz Mihovljana, MSTC Čakovca i Šenkovca prošloga je vikenda nastupalo na 2. Kupu Grada Paga u kadetskim i juniorskih kategorijama, kojim je službeno otvorena nova stolnoteniska sezona u Hrvatskoj. Na turnir su očito došli i dobro pripremljeni, jer je njih jedanaestero uspjelo proći svoje kvalifikacijske skupine i u završnim borbama se uključiti u borbu za pokale organizatora, dok četvero njih nije uspjelo proći skupine.
Najbolji rezultat ostvarila je Osječanka Petra Petrinšak, igračica Šenkovca, plasmanom u finale kadetkinja (41 igračica) u kojemu je s tijesnih 3:0 (12:10, 12:10, 11:7) izgubila od prve nositeljice i državne kadetske reprezentativke Dorine Srebrnjak, igračice Pule. Neočekivano slabo, ispadanjem već u četvrtfinalu od Zabočanke Cakol, sezonu je započela najbolja Šenkovčanka Ema Toplek, koja nije iskoristila mjesto druge nositeljice. Kolo prije, u osmini finala ispale su Nika Jakopović, igračica Šenkovca i Mihovljančanka Marta Cividini, čija pak je sestra Dora turnir završila trećim, eliminirajućim, mjestom u skupini.
Pokal za treće mjesto, koje je podijelila s Vukelić iz Crikvenice, osvojila je Petrina mlađa suigračica iz Šenkovca Hana Zadravec u kategoriji najmlađih kadetkinja u kojoj je igralo 8 igračica, a prvo mjesto osvojila Mataić iz zagrebačke Mladosti Iskona.
Vrlo dobar je u kategoriji juniora (35 igrača) bio Filip Panić iz MSTC Čakovca plasiravši se u četvrtfinale. U istoj kategoriji Kristian Lipić iz Šenkovca dohvatio je osminu finala, a drugi Šenkovčanin Marin Korent, nakon prolaska kvalifikacijske skupine, iz igre je ispao u prvom kolu razigravanja i plasirao se među najboljih 18. Prvo mjesto osvojio je mladi Splićanin, još uvijek kadet, Josip Mustapić pobjedom od 3:2 u finalu nad Morićem iz riječkoga Kvarnera.
Do četvrtfinala je u kategoriji kadeta (43 igrača) dogurao Ivan Lovrek iz MSTC Čakovca, ali je imao peh što mu je zatim protivnik bio konačni pobjednik Šarčević iz riječkih Srdoča. Isto kao i Ivanovom suigraču Mašanu Sredanoviću, kojega je mladi Riječanin eliminirao kolo prije, u osmini finala. Skupine, nažalost, nisu prošli Danko Horvat iz Šenkovca, Ivan Mikac iz Mihovljana i Karlo Jambor iz MSTC Čakovca.
Dobro se, u za njega novoj, kategoriji mlađih kadeta (29 igrača), ulaskom u četvrtfinale, na turniru držao Marko Lovrek iz MSTC Čakovca, a pobjedom nad prvim nositeljem Martinom Vidačekom iz varaždinskog Igea Željezničara prvo je mjesto osvojio drugi nositelj Luka Martinek iz Brckovljana.
Naši klubovi nisu imali svoje predstavnike u kategoriji mlađih kadetkinja, u kojoj je među 22 prijavljene najbolja bila Sušac iz HASTK Mladosti Iskona iz Zagreba ispred Bađun iz STK Varaždina te u kategoriji najmlađih kadeta, u kojoj je nastupalo 20 igrača, a u finalu je Filip Dekleva iz Višnjana bio uvjerljivo bolji od Čurina iz Stenjevca.
Na turniru su zapažene role odigrali i mladi Međimurci, koji brane boje klubova iz Varaždina i Zagreba. Plasmane u polufinala ostvarili su Šenkovčani Benjamin Podkrajac, član varaždinskoga Igea Željezničara u kategoriji mlađih kadeta, koji je usto ušao i među najboljih 24 među kadetima te Dina Ratajec, igračica Varaždina, koja je bila odlična među kadetkinjama i u finalu ispala od pobjednice kategorije Srebrnjak. Slabija nego obično bila je Hodošančanka Paula Markati, igračica Dra Časla iz Zagreba, eliminacijom već u četvrtfinalu kategorije juniorki od igračice Bjelovara Ane Švarc, do ove sezone igračice zagrebačke Mladosti Iskona.
Franjo Flac

Izvor: 2941