Sport 10.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

ST. TENIS: Prvenstvo Ljubešćice

U subotu i nedjelju odigrano je 5. otvoreno prvenstvo Ljubešćice, kluba iz istoimenoga mjesta nedaleko Novoga Marofa, koji se zadnjih godina ističe dobrim radom s mladima. Bio je to prvi turnir u 2014. godini na kojemu su igrali i članovi međimurskih klubova i otvorili je dobrim rezultatima. Naročito je, plasiravši se u 2 finala, sigurnu ruku imao junior MSTC-a Čakovca Karlo Jambor. Prvo finale, u kojemu je, nažalost, poražen od imenjaka Karla Štrige, domaćega igrača, koji igra za varaždinski STARR, ostvario je u pojedinačnoj konkurenciji u kojoj su zajedno igrali kadeti i juniori. U toj su kombiniranoj kategoriji igrali još i njegovi klupski kolege Filip Panić, Marko Lovrek, Jurica Godina, Filip Godina i Davor Kučević te David Čukulic iz Kos-Kotoribe. Do četvrtfinala su se probili Panić, koji je tu ispao od Matića iz GSTK-a Zagreba, Lovrek, koji je eliminiran od Jambora i Jurica Godina, koji je izgubio od Štrige. Stepenicu prije, u 1. kolu, iz igre je, nakon poraza od Panića, ispao Filip Godina, dok Kučević i Čukulic nisu prošli kvalifikacijske skupine. Za utjehu, Čukulic je podijelio treće mjesto u utješnoj konkurenciji i kući donio pokal. Drugo srebro, igrajući u kombinaciji s Panićem, Jambor je osvojio u konkurenciji parova, također kadeta/juniora, a za njih su nepobjedivi u finalu bili Matić iz GSTK-a Zagreba i Štriga iz STARR-a. Parovi Marko Lovrek/Filip Godina i Jurica Godina/Davor Kučević iz igre su ispali u 1. kolu.
U novu godinu trećim je mjesto u kategoriji mlađih kadeta zakoračio Stjepan Škoda iz Kos-Kotoribe. Nakon uvjerljive igre u kvalifikacijskoj skupini, koju je prošao bez gubitka seta, i prolaska četvrtfinala pobjedom nad Ninom Hrelecom iz Ljubešćice, u polufinalu se namjerio na najboljega mlađeg kadeta Hrvatske Lovru Zovka iz GSTK-a Zagreba i u ravnopravnoj igri izgubio 3:2, 5. set 10:12. Nakon toga morao se, pobjedom nad Nikolom Bogovićem iz Malinske Dubašnice, pomiriti s trećim mjestom, čime može biti zadovoljan, jer su ispred njega turnir završila samo 2 najbolja mlađa kadeta Hrvatske Lovro Zovko i Leon Šantek. Stjepan je, zajedno s Hrelecom iz Ljubešćice, igrao i kategoriju parova i osvojio drugo mjesto iza Zovka i Šanteka, koji su u toj kategoriji ipak posebna klasa.
U ženskoj konkurenciji, od Međimurki je igrala samo Nika Lukša iz Kos-Kotoribe. Iako u pojedinačnoj konkurenciji mlađih kadetkinja nije prošla kvalifikacijsku skupinu, osvojila je pokal, podijelivši treće mjesto u utješnom natjecanju.
Franjo Flac

Izvor: 3063