Sport 18.05.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

STK PUTJANE: Mladen Galinec - novi predsjednik

Stolnoteniski klub Putjane, jedan od najboljih klubova u Međimurju, u subotu je održao svoju izbornu skupštinu. Skupština je počela minutom šutnje za nedavno preminulog člana kluba Branka Babića, a nastavljena svečanim obilježavanjem 35. godišnjice rada kluba, kronologiju kojega je okupljenim članovima evocirao Nikola Breznik. U svom osvrtu podsjetio je da se stolni tenis u današnjem južnom dijelu Čakovca počeo igrati dvadesetih godina prošlog stoljeća u gostionici “Huta” u tadašnjem Pustakovcu, po uzoru na “ping-pong” kakvim se gospoda zabavljala u Legensteinovoj kavani “Royal” u centru grada. Osnivanje klubova u predjelu preko pruge uslijedilo je kasnije, a u sezoni 1976./77. u natjecanje 2. međimurske lige po prvi put je uključena ekipa Putjana. U tom dijelu grada aktivni su bili i klubovi Nikola Tesla i Sloga, koji su s vremenom srasli u jedan klub - STK Putjane. Klupske ekipe od tada pa do danas postizale su zapažene rezultate u negdašnjim općinskim i sadašnjim županijskim ligama, regionalnoj ligi i Hrvatskoj ligi istok, a posljednji je uspjeh postigao prvi klupski sastav, koji je osvojio drugo mjesto u 3. hrvatskoj ligi Sjever (regionalna liga) i nakon toga četvrto mjesto u kvalifikacijama za 2. Hrvatsku ligu istok, odigranim prošlog vikenda u Belom Manastiru. Kroz proteklih 35 godina kroz klupske ekipe prošlo je mnogo stolnotenisača i stolnotenisačica, a u netom završenoj sezoni Putjane su sa 6 ekipa, iza najbrojnijeg Šenkovca, imale najveći broj ekipa u natjecanju županijskih liga List Međimurje. Klupske boje kroz to su vrijeme, uz ponajboljeg igrača Međimurja u povijesti Rina Megle branili i mnogi igrači iz međimurskog stolnoteniskog vrha poput Borisa Preksavca, Nikole Mikaca, Mihovila Mašovića, Miroslava Kovačevića, Arapovića iz Zagreba, Kranjeca i Horvata iz Varaždina. Osim toga klub je u tom periodu organizirao niz turnira, prvenstava Međimurja, susreta s ekipama iz Slovenije i Mađarske, gradeći prijateljstva i međusobnu suradnju.
Za Nikolu Breznika, najstarijeg aktivnog člana kluba, subotnja je skupština bila posebno svečana, jer je proglašen počasnim predsjednikom kluba, što je, kako je iznijeto u obrazloženju prijedloga, svojim predanim radom, i zaslužio. Među ostalim bio je prvi predsjednik kluba nakon njegove obnove uzrokovane ratnim zbivanjima, član izvršnoga odbora Hrvatskog stolnoteniskog saveza, inicijator obnove rada Međimurskog stolnoteniskog saveza upravo u klupskim prostorijama STK Putjana.
Skupština je, nakon predsjedavanja klubom u dva mandata, dužnosti predsjednika razriješila Rina Meglu, koji je, zajedno s izvršnim odborom kojem je bio na čelu, organizacijski učvrstio rad kluba, a pamtit će se i po potpunoj adaptaciji prostora u kojem klub djeluje pa s pravom možemo tvrditi da je to sada i doslovno dom putjanskih stolnotenisača. Govoreći o rezultatima u netom završenoj sezoni Megla je u svom izvještaju, uz već spomenuto 2. mjesto u regiji i četvrto na kvalifikacijama za 2. HL, istakao četvrto mjesto Putjane Brida u 1. ŽL, treće mjesto Putjana 7. u 6. ŽL u ekipnoj konkurenciji. A u pojedinačnoj drugo mjesto Radovana Šarića na TOP-u 12 4. ŽL, prvo mjesto Rina Megle i treća pok. Branka Babića kategorije od 50 do 59 godina, Vladimira Rapaića i Mladena Železnjaka kategorije od 40 do 49 godina kao i Vladimira Dunjka kategorije starijih od 60 godina na veteranskom prvenstvu Međimurja. Posebno je istakao jedinu igračicu u klubu Željku Podgorelec-Sirc za treće uzastopno osvojeno prvo mjesto u kategoriji veteranki za što je nagrađena gromkim aplauzom skupštinara. Bez rasprave su usvojeni njegov izvještaj te izvještaji o financijskom poslovanju i izvještaj nadzornog odbora i date razrješnice predsjedniku i dosadašnjim članova tijela kluba. Za novog predsjednika skupština je zatim jednoglasno izabrala Mladena Galinca, kojem će u radu pomagati izvršni odbor u kojemu će potpredsjedničke dužnosti obavljati dosadašnji predsjednik Rino Megla i Branko Zelić, tajnik će i nadalje biti Radovan Šarić, a ostali članovi su još Zdravko Palašek, Stjepan Vizinger i Vladimir Dunjko, koji će se baviti klupskim financijama. Izabrani su još i novi nadzorni odbor i sud časti. U svom programu rada za naredno mandatno razdoblje novoizabrani predsjednik težište je usmjerio na održavanje dosadašnje razine aktivnosti, ali i na početak rada s najmlađima, koji je pred nekoliko sezona u klubu potpuno zamro.
Već uobičajeno po završetku skupštine odigrano je prvenstvo kluba u parovima, na kojem je ovaj put igralo 8 kombinacija. Nakon prednatjecanja u 2 skupine po 2 prvoplasirana u završnim su borbama razigravala za medalje, koje je podijelio počasni predsjednik Nikola Breznik. Zlatnima za prvo mjesto okitili su se Dražen Šoltić i Branko Zelić, srebrne su osvojili Rino Megla i Zdravko Palašek, brončane Vladimir Dunjko i Renato Novak, a četvrto mjesto su osvojili Radovan Šarić i Igor Žerjav.
Franjo Flac

Izvor: 2925