Sport 28.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

STOLNI TENIS: 10 naših u eliti

Kraj travnja kalendarom natjecanja Hrvatskog stolnoteniskog saveza predviđeno je odigravanje ekipnih i pojedinačnih državnih prvenstava za mlađe kategorije igrača i igračica. U ekipnoj konkurenciji svi su prethodno trebali odigrati prvenstva regija, jer pravo nastupa na državnim završnicama stječe po 6 prvaka regija i još po 2 ekipe pozvane temeljem rejtinga igrača, koji nisu članovi regionalnih prvaka. U pojedinačnim pak kategorijama izravno pravo nastupa na prvenstvima Hrvatske ima po 16 igrača, odn. igračica s aktualnih rang lista HSTS-a, po 12 s regionalnih kvalifikacijskih turnira, a pridodaje im se još po 4, koje odrede izbornici reprezentacija. Izuzetak su seniori, kojih, za razliku od ostalih kategorija gdje na prvenstvu igra 32 igrača, odn. igračica, igra 48 i to po 4 s regionalnih kvalifikacija, 16 s rang liste i 8 po pozivu izbornika. Kako su u toj raspodijeli prošli mladi stolnotenisači i stolnotenisačice iz klubova Međimurske županije? U ekipnoj konkurenciji predstavljat će nas samo mlađi kadeti Šenkovca, koji su na regionalnim kvalifikacijama osvojili prvo mjesto, a s drugoga mjesta u regiji na prvenstvo su pozvani i šenkovečki kadeti, ali se za prvenstvo, koje se minuloga vikenda odigravalo u Splitu, nisu prijavili. U pojedinačnim kategorijama zastupali su nas kadeti Marin Korent i Kristian Lipić te kadetkinje Anja i Ema Toplek, svi članovi Šenkovca. Lipić je plasman izborio drugim mjestom na regionalnim kvalifikacijama, a ostali pozicijama na rang listama. Već ovog vikenda u Zagrebu se održavaju prvenstva za mlađe kadete i mlađe kadetkinje te juniore i juniorke na kojima naši klubovi niti u jednoj od 4 ekipne kategorije neće imati svoje predstavnike. Znatno smo bolji u pojedinačnim kategorijama. Mjesto među 32 mlađa kadeta plasmanom na rang listi izborio je Benjamin Podkrajac iz Šenkovca, a prvim mjestom na regionalnom kvalifikacijskom turniru na prvenstvo se plasirao Karlo Jambor iz MSTC-Nostra. Izravan plasman, 3. mjestom na rang listi, izborila je mlađa kadetkinja Šenkovca Ema Toplek, a prvom i drugom pozicijom na kvalifikacijama na prvenstvo su se plasirale mlađe kadetkinje Mihovljana Marta i Dora Cividini. Taj broj možda se još i poveća, jer su na listi rezervi juniorka Maja Pavleković iz Šenkovca, mlađa kadetkinja Eva Kolarek (Šenkovec) te mlađi kadeti Ivan Lovrek (MSTC-Nostro) i Danko Horvat (Šenkovec). Osim toga nastup na prvenstvima osigurali su i mladi Međimurci, članovi varaždinskih klubova pa će Bruno Damjan (Igea Željezničar) i Paula Markati (Varaždin) nastupati u kadetskoj i juniorskoj kategoriji, a Dina Ratajec (Varaždin) u kategoriji mlađih kadetkinja. Svoje prvenstvo seniori i seniorke već su odigrali početkom ožujka. Iz naše županije plasman na regionalnim kvalifikacijama drugim je mjestom izborio Tomislav Marušić član Mihovljana, ali nije se prijavio za prvenstvo.
Nažalost, nismo vas bili u mogućnosti detaljnije i na pravovremeno izvještavati o rezultatima s regionalnih i kvalifikacijskih turnira, a nismo sigurni da ćemo to moći i o rezultatima sa svih prvenstava Hrvatske. Razlog, nezainteresiranost ili aljkavost klubova, koji vašem suradniku i unatoč dogovoru s početka sezone ne dostavljaju rezultate, koje možete eventualno očekivati tek po objavi na službenim web stranicama HSTS-a. (F. Flac)

Zasadbreg i Donji Kraljevec 2 četvrtoligaši

Odigrane su kvalifikacije za ulazak u 4. Županijsku ligu List MEĐIMURJE. U dvije međusobne utakmice između prvaka 5.A lige Zasadbrega i drugo plasirane iz 5.B lige Klima-montaže 2 te prvaka 5.B lige Donjega Kraljevca 2 protiv drugo plasiranog iz 5.A lige Mihovljana 5 Primabiroa bolji su bili Zasadbrežani i Kraljevčani pa su se plasirali u 4. Županijsku ligu. Do ukupnih pobjeda nisu došli lako. Zasadbreg za koji su igrala braća Stevica, Tino i Tomica Radek u svojoj je dvorani slavio pobjedu od 7:3, a Klima-montaža 2, u sastavu Josip Bašnec, Kruno Vargek i Ivica Vražić, uzvratila je kao domaćin pobjedom od 6:4, koja za jednu partiju nije bila dovoljna da se nadoknadi prednost Zasadbrežana. Oba susreta između Kraljevčana i Mihovljančana završila su rezultatima 5:5 pa je o pobjedniku i novom članu 4. ŽL odlučivala set razlika, kod čega su za 1 set uspješniji bili Kraljevčani. U oba susreta za drugu ekipu Donjega Kraljevca igrali su Mario Glavak, Zoran Lipić i Roberto Miketek, a za Mihovljan 5 Primabiro Branko Fodor, Dinko Jožić i Vilim Mezga. Rezultati: Zasadbreg - Klima-montaža 2 7:3 (To. Radek - Vražić 0:3, S. Radek Bašnec 3:2, Ti. Radek - Vargek 2:3, S. Radek/To. Radek - Bašnec/Vargek 3:1, S. Radek - Vražić 3:0, To. Radek - Vargek 3:0, Ti. Radek - Bašnec 2:3, S. Radek - Vargek 3:2, Ti. Radek - Vražić 3:0, Ro. Radek - Bašnec 3:2), Mihovljan 5 Primabiro - Donji Kraljevec 2 5:5 (Fodor - Glavak 3:2, Mezga - Lipić 3:0, Jožić - Miketek 0:3, Fodor/Mezga - Lipić/Miketek 0:3, Mezga - Glavak 3:0, Fodor - Miketek 3:2, Jožić - Lipić 0:3, Mezga - Miketek 2:3, Jožić - Glavak 3:0, Fodor - Lipić 2:3), Klima-montaža 2 - Zasadbreg 6:4 (Vražić - To. Radek 2:3, Bašnec - S. Radek 3:2, Vargek - Ti. Radek 3:2, Bašnec/Vargek - S. Radek/To. Radek 1:3, Bašnec - To. Radek 3:0, Vražić - Ti. Radek 3:0, Vargek - S. Radek 3:2, Bašnec - Ti. Radek 3:1, Vargek - To. Radek 1:3, Vražić - S. Radek 2:3), Donji Kraljevec 2 - Mihovljan 5 Primabiro 5:5 (Glavak - Mezga 0:3, Lipić - Fodor 2:3, Miketek - Jožić 3:0, Lipić/Miketek - Jožić/Mezga 3:0, Lipić - Mezga 3:2, Glavak - Jožić 3:2, Miketek - Fodor 3:0, Lipić - Jožić 1:3, Miketek - Mezga 2:3, Glavak - Fodor 0:3).
Franjo Flac

Izvor: 2870