Sport 28.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

STOLNI TENIS: Drugi dio županijskih liga

U SUBOTU NASTAVAK PRVENSTVA U ŽUPANIJSKIM LIGAMA LIST MEĐIMURJE

Od subote stolnoteniske dvorane diljem Međimurja ponovno će, bar što se tiče međimurskih ligaša, biti u punom pogonu jer, započinje drugi dio natjecanja Županijskih liga List MEĐIMURJE. Većina igrača i igračica županijskih liga u prvenstvenoj stanci i nije prekidala aktivnosti, jer su igrali na pojedinačnim županijskim natjecanjima - turnirima TOP-12 županijskih liga, županijskim prvenstvima za mlađe, seniorske i veteranske kategorije, mlađi registrirani igrači i igračice i na republičkim turnirima, a mnogi su klubovi organizirali i svoja pojedinačna prvenstva pa su zadržali kontinuitet natjecanja. Međutim, nastavak prvenstva i te kako željno se očekivao. On je, eto, i stigao pa se očekuje uzbudljiva završnica, jer, osim u petim ligama u kojima se prvaci gotovo već znaju, mnogo toga još nije riješeno pa će jedni u borbu za očuvanje stečenih pozicija, a drugi za popravak onoga što se još popraviti može.
■ Podsjetimo da je u 1. ŽUPANIJSKOJ LIGI u vodstvu, s maksimalnim učinkom, treća ekipa Šenkovca, koja drugoplasiranom MSTC-Nostro-Teamu bježi dva boda. Da li će ta prednost Šenkovčanima biti dovoljna za obranu prvoga mjesta iz prošle sezone, u kojoj su im također igrači iz Slemenica bili najozbiljniji protivnici, vidjet ćemo u nastavku prvenstva. Oni, doduše, uz dva boda prednosti, imaju golem kapital u visokoj pobjedi u međusobnom susretu, imaju jakoga džokera u mladom Varaždincu Nikoli Horvatu, kojega će u nastavku prvenstva sigurno više koristiti, naročito u derbijima, ali nikako ne mogu biti potpuno spokojni, jer su njihove vedete na TOPU-12 1. ŽL dobili “packe” upravo od igrača MSTC-Nostro-Teama. A sigurno je da se niti ekipe iz najbliže pratnje Damtex 1 i Kos-Kotoriba 3 neće lako predati. Interesantne se borbe očekuju i za opstanak u ligi gdje su u najtežoj situaciji igrači Katexa i Hodošana 1, pred kojim osmoplasirana HE-DRA 1 ima dva boda prednosti. Otežavajući element za Hodošančane je što su međusobni susret s HE-DROM izgubili s 10:0 i to još u svojoj dvorani u Hodošanu.
■ Prvi dio prvenstva u 2. ŽUPANIJSKOJ LIGI bodovno poravnate završile su ekipe Nedelišća 1, Male Subotice 1, Hodošan Elektro teama i Lopatinca 1, koje su se izdvojile na vrhu tablice i jedna od njih će sigurno osvojiti titulu prvaka, a uz nju još jedna izboriti plasman u 1. ŽL. Da li će o tome rješavati samo u međusobnim susretima ili će kojoj od njih račune pokvariti koja od ekipa van toga kruga, ovisit će samo o njihovoj koncentraciji (i kompletnosti) u svim susretima završne polusezone. Već je gotovo riješeno pitanje ekipa, koje će morati preseliti u treću ligu, jer su previše zaostali MSTC-Nostro-Štikma i Cirkovljan Zabat 1.
■ Na vrhu 3. ŽUPANIJSKE LIGE je slična situacija kao i u 2. ŽL, samo što je u krugu pretendenata za prvo mjesto i plasman u viši rang još jedna ekipa više. Hodošan 2, Donji Krljevec 1, Šenkovec 5 i Mihovljan 4 bodovno su poravnati, a dva boda manje osvojila je šesta ekipa Putjana. I u ovoj ligi o konačnom plasmanu mogli bi odlučivati rezultati međusobnih susreta pet spomenutih ekipa, ali i u ovoj ligi ima još “nagaznih mina” na koje se mogu spotaknuti. Komplicirano može biti i na začelju tablice, gdje je prilično zaostao Lopatinec 3, a na devetom mjestu, koje znači ispadanje u 4. ŽL, može se naći i svaka od ekipa, koje su prvi dio prvenstva završile od šestoga do devetog mjesta, jer je njihova međusobna razlika samo dva boda.
■ U 4. ŽUPANIJSKOJ LIGI vodeća Kos-Kotoriba 5 osvojila je samo dva boda više od drugoplasiranog Damtexa 2, a međusobni susret Damtexovci su riješili u svoju korist pa će biti interesantno njihovo nadmetanje za prvo mjesto, koje bi se moglo riješiti tek u zadnjem kolu, kada se sastaju međusobno. Račune im i prije završnoga kola može pokvariti trećeplasirani MSTC-Nostro iz Žiškovca, koji je bod iza Damtexa 2 i tri boda iza Kotoripčana, a svoju računicu sigurno imaju i četvrtoplasirani Šenkovec 6 i peto plasirana prva ekipa Klima-montaže, koje imaju samo bod manje od Žiškovčana. Neizvjesno je i tko će, uz prilično zaostalu drugu ekipu Male Subotice, ispasti u petu ligu, HE-DRA 2 ili Hodošan 3, među kojima je dva boda razlike i to u korist Hodošančana, ali nije nebitno niti to da su u međusobnom susretu Draškovčani bili uvjerljivo bolji.
■ Treća ekipa ČSTK-a s maksimalnim je učinkom u 5.A LIGI uvjerljivo prva i već je jednom nogom u 4. ŽL. Ravnopravna borba za drugu poziciju vodi se između Šandorovca, Zasadbrega i Mihovljana 5 Primabiroa, koji su sakupili jednak broj bodova. Zanimljivo je da su sve te tri ekipe svoje međusobne susrete odigrale neriješeno pa će zato njihova borba biti još žešća.
■ Ista je situacija i na vrhu 5.B LIGE u kojoj je, također s maksimalni18 bodova, na prvom mjestu druga ekipa Donjega Kraljevca, a za drugu se poziciju bore Klima-montaža 2 i Putjane 9, koji su osvojili po 13 bodova, Mala Subotica 3 s 11 te Cirkovljan Zabat 2 i Donji Kraljevec 3 s po 10 bodova, a u igru se može umiješati i ekipa Preloga, koja ima 9 bodova. U obje pete lige na začeljima tablica su neiskusne ekipe s najmanje staža u ligama ili s vrlo mladim sastavima, koji se tek uhodavaju na igranje u ligama i to mogu činiti bez bojazni od ispadanja, jer, bar za sada nemaju kamo ispasti. (Franjo Flac)

Izvor: 2857