Sport 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

STOLNI TENIS: Godina prvak Belice

Na internom klupskom prvenstvu Udruge stolnotenisača USTA iz Belice odigranom u nedjelju u pojedinačnoj konkurenciji pobijedio je Filip Godina, najmlađi sudionik prvenstva. Iako brojčano u nekompletnom sastavu, jer neki još uživaju u godišnjem odmoru, prvenstvo je bilo dobra priprema za novu sezonu, ali i pokazalo da su Beličanci već sada prilično spremni. Njih 14 prvo je odigralo prednatjecanje u 4 kvalifikacijske skupine iz kojih su se prvi i drugi plasirali u četvrtfinale i borbu za medalje. Na putu do prvoga mjesta Filip, koji inače trenira u MSTC-u Čakovec za koji nastupa u službenim natjecanjima, prvo je u četvrtfinalu s 3:1 svladao oca Dragutina, nakon toga u polufinalu s 3:2 teško Nikolu Merdanovića i na koncu u finalu s 3:1 Denisa Tratnjaka. U borbi za treće mjesto Merdanović je s 3:1 pobijedio Damira Sečana, Tratnjakovog protivnika u polufinalu.

Odigran je i turnir parova, složenih kombiniranjem po jednog jačeg i slabijeg igrača, na kojem su među 10 parova, nakon prednatjecanja u 2 skupine i razigravanja, najbolji bili Josip Joža Habjan i Michell Čeh, igrač STK-a Čakovec, ali i podupirajući član beličkoga kluba. Njihovi protivnici u finalu bili su pojedinačni pobjednik Filip Godina i Kristijan Dodlek, a treće mjesto pripalo je Damiru Sečanu i Željku Poljaku. Već tradicionalno, potporu u organizaciji prvenstva Udruzi je pružila Općina Belica i njen načelnik Zvonimir Taradi te umirovljenik i veliki simpatizer Ivan Obadić, a za potporu ovaj put posebno zahvaljuje PP-u Zlatka Vinkovića iz Belice. Nagrade je najboljima, uz asistenciju voditelja prvenstva i ujedno igrača, uručila gospođica Sanja Cofek. Uobičajeno, nije izostao ni dobar zalogaj, a i nešto tekućegan za podizanje elana i raspoloženja.

Rezultati pojedinačno - četvrtfinale: Nikola Merdanović - Slavko Tratnjak 3:0, Filip Godina - Dragutin Godina 3:1, Tomislav Braniša - Damir Sečan 2:3, Denis Tratnjak - Matija Trstenjak 3:0; polufinale: F. Godina - Merdanović 3:2, D. Tratnjak - Sečan 3:0; za 3. mjesto: Merdanović - Sečan 3:1; finale: F. Godina - D. Tratnjak 3:1.

Rezultati parovi - četvrtfinale: Jurica Godina/Anton Dodlek - Merdanović/Josip Habijan Đus 3:0, Čeh/J. Habjan Joža - D. Godina/S. Tratnjak 3:0, F. Godina/Kristijan Dodlek - D. Tratnjak/G. Habijan 3:1, Sečan/Poljak - Braniša/Kozjak 3:0; Čeh/J. Habjan - J. Godina/A. Dodlek 3:0 bb, F. Godina/K. Dodlek - Sečan/Poljak 3:1; za 3. mjesto: Sečan/Poljak - J. Godina/A. Dodlek 3:0 bb; finale: Čeh/J. Habjan - F. Godina/K. Dodlek 3:0.

Franjo Flac

Izvor: 3097