Sport 11.05.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

STOLNI TENIS: Mihovljan ostaje u 2. ligi

Beli Manastir je od petka do nedjelje bio domaćin kvalifikacija za popunu 2. Hrvatske lige istok za igrače. Igralo se 3 dana, jer su se za kvalifikacije prijavile sve ekipe, koje su imale pravo: Mihovljan, deveto plasirani u 2. HL istok na kraju ove sezone, Ronald Ređep STARR Varaždin i Putjane, prvo i drugo plasirani u regionalnoj ligi sjeverne Hrvatske, Beli Manastir i Dragovoljac Sveti Rok iz Osijeka, prvo i drugo plasirani iz regionalne lige istočne Slavonije te Virovitica i Brod iz Slavonskoga Broda, prvo i drugo plasirane ekipe regionalne lige zapadne Slavonije. Naše prognoze plasmana na prve 3 pozicije s kojih se stječe pravo nastupa u 2. Hrvatskoj ligi istok u idućoj sezoni su se ostvarile, što znači da nije bilo nikakvih iznenađenja bar što se favorita tiče. Sa svih 6 pobjeda i tek 2 izgubljene partije uvjerljivi pobjednici kvalifikacija su igrači RR STARR-a iz Varaždina, čiju okosnicu čine Međimurci Denis Petričević, Boris Preksavec i Siniša Ajdarpašić, a igrali su još Martin Vidaček i Nikola Horvat. Borba za drugo mjesto vodila se između Mihovljana i Beloga Manastira i odlučena je pobjedom Belomanastiraca rezultatom 4:3 pa su oni osvojili drugo, a Mihovljančani potrebno treće mjesto, jer su sve ostale utakmice i jedni i drugi uvjerljivo dobili. Hendikep mihovljanske ekipe bio je da su na turnir doputovali samo s 3 igrača - Ninom Bujanom, Nikolom Mikacem i Tomislavom Marušićem, koji su morali u napornom programu u 3 dana odigrati čak 6 utakmica. Slično se može reći i za na kraju četvrto plasiranu ekipu Putjana, čiji su veterani Rino Megla, Tomislav Koprivec i Dražen Šantek iznenađujuće dobro izdržali zgusnut program, a olakotna okolnost njima je bar bila što su imali 1 navijača, i rezervu u slučaju potrebe, tajnika kluba Radovana Šarića. Turnir su odradili korektno, izgubili od prve trojke, koju nisu mogli ugroziti, a isto tako nisu bili ugroženi od 3 ekipe, koje su se redom plasirale iza njih - Virovitice, Dragovoljca Sv. Rok i Broda.
Ovakvim ishodom kvalifikacija Mihovljan će i u idućoj sezoni, zajedno s Šenkovcem i MSTC Čakovcem, braniti boje Međimurske županije u 2. Hrvatskoj ligi istok. Putjančani se nisu uspjeli kvalificirati, ali nisu nimalo razočarani svojim nastupom i postignutim rezultatima, kojima su dostojno branili renome naše regije.
Rezultati: Brod (Slavonski Brod) - Mihovljan 1:4, Dragovoljac Sv. Rok (Osijek) - Beli Manastir 0:4, RR STARR (Varaždin) - Putjane 4:0, Mihovljan - RR STARR 1:4, Beli Manastir - Brod 4:1, Virovitica - Dragovoljac Sv. Rok 4:3, Brod - Virovitica 1:4, RR STARR - Beli Manastir 4:1, Putjane - Mihovljan 0:4, Beli Manastir - Putjane 4:1, Virovitica - RR STARR 0:4, Dragovoljac Sv. Rok - Brod 4:3, RR STARR - Dragovoljac Sv. Rok 4:0, Putjane - Virovitica 4:0, Mihovljan - Beli Manastir 3:4, Virovitica - Mihovljan 0:4, Dragovoljac Sv. Rok - Putjane 2:4, Brod - RR STARR 0:4, Putjane - Brod 4:2, Mihovljan - Dragovoljac Sv. Rok 4:0, Beli Manastir - Virovitica 4:2.

TABLICA
1. STARR 6 6 0 24:2 12
2. B.Manastir 6 5 1 21:11 11
3. Mihovljan 6 4 2 20:9 10
4. Putjane 6 3 3 13:16 9
5. Virovitica 6 2 4 10:20 8
6. Sv. Rok 6 1 5 9:23 7
7. Brod 6 0 6 8:24 6
Franjo Flac

Umro Pavao Flac

Prošle nedjelje, 1. svibnja u Zagrebu je, nakon teške bolesti, u 78. godini umro Pavao Flac iz Mihovljana. U svom je rodnom mjestu bio među pokretačima osnivanja stolnoteniskog kluba Mladost te nogometnog, šahovskog i streljačkog kluba Sloboda u kojima je kraće ili dulje vrijeme bio igrač, trener i član najužih klupskih rukovodstava. Najdublje tragove ipak je ostavio u stolnom tenisu u kojemu je vrlo rano postao trener i odgojio mnoge generacije odličnih igračica i igrača. I ne samo u mihovljanskom klubu, nego i u stolnoteniskim klubovima Čakovec i Sveučilište, čiji je bio osnivač, aktivan igrač, funkcionar i trener. Osim toga, bio je najzaslužniji za osnivanje Općinskog stolnoteniskog odbora, kasnije Stolnoteniskog saveza Općine Čakovec i Međimurskog stolnoteniskog saveza u kojima je u nekoliko mandata obavljao dužnosti predsjednika i tajnika. Kao čelni čovjek krovne međimurske stolnoteniske organizacije, imao je velike zasluge za organiziranje međimurskih liga, tečajeva za stolnoteniske suce i općinskih stolnoteniskih škola za najmlađe uzraste iz međimurskih klubova s kojima je i inače najviše volio raditi. U jednom mandatu bio je i član izvršnih odbora tadašnjeg Saveza za fizičku kulturu Općine Čakovec i Stolnoteniskog saveza Hrvatske. Bio je začetnik dobre suradnje s klubovima iz Varaždina, Lendave, Murske Sobote i Maribora i pokretanja međurepubličke lige u kojoj su se ti klubovi natjecali šezdesetih godina. Jedan je od inicijatora izgradnje sportskog doma u Mihovljanu čijim su otvorenjem 1984. godine svoj prostor dobili stolnotenisači, strijelci, šahisti i nogometaši. U to je vrijeme došlo do značajnog napretka u kvaliteti rada mihovljanskog stolnoteniskog, a i ostalih klubova. Trenersku karijeru završio je devedesetih godina u Mihovljanu, u vremenu u kojem je klub, tada pod imenom List Međimurje, u dobroj mjeri zahvaljujući i njemu, bio u samom vrhu hrvatskog stolnog tenisa. Za svoj rad, za postojanja bivše države, kada je i bio najaktivniji, bio je nagrađivan općinskim, republičkim i saveznim priznanjima. Mihovljanskim i međimurskim sportašima, pogotovo stolnotenisačima, Pavel će ostati u trajnom sjećanju. Na posljednje počivalište ispraćen je u četvrtak iz krematorija na zagrebačkom Mirogoju, a urna s posmrtnim ostacima bit će položena u obiteljsku grobnicu na čakovečkom groblju u rodnom mu Mihovljanu u najužem obiteljskom krugu.

Izvor: 2924