Sport 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

STOLNI TENIS: Odlični Podkrajac

Na tradicionalnom, već 61. Međunarodnom otvorenom prvenstvu Zagreba za kadetske i juniorske kategorije, odigranom u Zagrebu natjecalo se i 18 igrača i 3 igračice iz naše županije. Zbog velikog broja prijava i jake konkurencije u većini kategorija prije kvalifikacija igrale su se i pretkvalifikacije iz kojih se teško bilo probiti na glavni turnir u kojemu se ipak, zbog pozicija na rang listama Hrvatskog stolnoteniskog saveza, našlo i šestero naših.
Od njih je na kraju najbolje prošao Benjamin Podkrajac (Igea Željezničar - Šenkovec), koji se plasirao među 16 najboljih kadeta, a iz igre ga je pobjedom od 3:0 izbacio Cvetko iz Krke Novo Mesto (Slovenija). Kolo prije, u šesnaestini finala, iz igre su eliminirani Noa Vresk (Mihovljan) u kategoriji najmlađih kadeta, ispavši od mladog Norvežanina Klercka, Stjepan Škoda (Kos-Kotoriba), koji je u kategoriji mlađih kadeta izgubio od Franjčeca iz Zaboka, Marko Lovrek (MSTC Čakovec) među kadetima, nakon što je, nakon vodstva od 2:1, s 3:2 izgubio od Francuza Pieyre i Dora Cividini (Mihovljan), od koje je u juniorskoj kategoriji bolja s 3:2 bila Bosanka Barukčić.
U kvalifikacijskim skupinama prije glavnog ždrijeba iz igre su ispali Ivan Lovrek i Mašan Sredanović (oba MSTC Čakovec) u kategoriji juniora te mlađe kadetkinje Mihovljana Mirna Vibovec i Ema Polanec, a pretkvalifikacije nisu uspjeli proći Ivan Mikac (Mihovljan) među juniorima, David Čukulic (Kos-Kotoriba), Nino Baša, Karlo Murković i Marko Kolac (svi Mihovljan) te Davor Kučević (MSTC Čakovec) u kategoriji kadeta, Niko Vidović, Lovro Varga, Matija Novak, Karlo Tkalčec i Dominik Toplek (svi Mihovljan) među mlađim kadetima i njihov klupski kolega Denis Toplek u kategoriji najmlađih kadeta.
U ekipnim pretkvalifikacijama, nakon poraza od Mengeša iz Slovenije, iz igre su ispali kadeti MSTC Čakovca, nakon poraza od Mostara 1 iz Bosne i Hercegovine i juniori istoga kluba, a bolje sreće nije bio niti Stjepan Škoda iz Kos-Kotoribe koji je kao član kombinirane kotoripsko-mladostaške ekipe ispao nakon četvrtog mjesta u skupini.
F. Flac

Od srijede do nedjelje prošlog tjedna u zagrebačkom Domu sportova odigrano je Međunarodno prvenstvo Hrvatske - Zagreb Open na kojem je u seniorskoj i omladinskoj kategoriji (u-21) nastupalo 214 igrača i igračica iz čak 35 zemalja. Solidan plasman ulaskom među 32 najbolje ostvarila je Čakovčanka Sunčica Vugrinec, u ovoj sezoni igračica hrvatskih prvakinja, ekipe Dra Časla iz Zagreba. U obje ženske kategorije nastupala je i Paula Markati iz Hodošana, ali niti u jednoj nije uspjela proći kvalifikacijske skupine. Među seniorkama očekivano je poražena od jačih i iskusnijih protivnica, Španjolke kineskih korijena Marie Xiao s 4:0 i Poljakinje Magealene Sikorske, kojoj je oduzela 2 seta. Veće izglede imala je u kategoriji do 21 godine, gdje je nažalost imala peh da bude treća u krugu igračica s po 1 pobjedom Talijankom Deborom Vivarelli, od koje je izgubila 3:0, i Slovenkom Zalom Veronik, koju je pobijedila 3:1, dok je Veronik s 3:1 savladala Vivarelli pa joj je zbog najslabijeg međusobnog učinka u setovima promakla završnica. (F. Flac)

Izvor: 3083