Sport 16.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

STOLNI TENIS: Pobjeda Sabolovića

U Belici je u subotu odigran ljetni turnir u stolnom tenisu. Organizator, belička Udruga stolnotenisača amatera - USTA, može biti i te kako zadovoljan brojem od čak 47 natjecatelja već u prvoj godini djelovanja i već je počela planirati turnir i za iduću godinu u isto vrijeme, koji bi trebao biti tradicionalan. Žestoke borbe na 4 stola u dvorani Društvenoga doma vodile su se punih 7 sati, a u šarolikom društvu, od najmlađega Noe Vreska člana Mihovljana do najstarijega Georgesa Sabolovića, “Francuza” iz Koprivnice, a muškim se suparnicima hrabro suprotstavila i jedina dama na turniru, Jasminka Spudić, igračica Putjana. A na turniru su, osim Putjančana i Koprivničana, igrali još i igrači Čak-a iz Čakovca, Gardinovca, Goričana, Peklenice i Velike Gorice, a u prednatjecanju u jednoj od 8 skupina van konkurencije svoje je umijeće demonstrirao i perspektivni kadet MSTC Čakovca Karlo Jambor. U završni dio turnira plasiralo se 16 igrača, po 2 iz svake skupine kvalifikacija, koji su do konačnog pobjednika turnir odigrali eliminacijskim kup sustavom. Tu je najuspješniji bio Paul Sabolović, sin Georgesov, koji na turniru nije izgubio niti 1 set. U polufinalu iz igre je eliminirao Vinka Grgića iz Čak-a, a u finalu Domagoja Turka iz Peklenice, igrača Čak-a, koji je finale izborio bez borbe, jer se njegov protivnik Georges Sabolović ozlijedio pa nije igrao niti susret za treće mjesto s Grgićem. Među najboljih 16 plasirali su se još Putjančani Marko Puškadija, Davor Nikolić, Zdravko Palašek i Vlado Šestak, Gardinovčani Damir Sečan i Dragan Horvat te igrači klubay domaćina Marijan Sečan, Nikola Merdanović, Antun Dodlek, Jurica i Dragutin Godina i sve prisutan predsjednik kluba Josip Habjan Đus, koji je na kraju trojici prvo plasiranih podijelio medalje.
Rezultati: osmina finala: G. Sabolović - M. Sečan 3:0, Puškadija - Nikolić 3:1, Turk - Merdanović 3:1, D. Sečan - Šestak 3:0, Palašek - Habjan 3:0, P. Sabolić - Horvat 3:0, J. Godina - Dodlek 2:3, Grgić - D. Godina 3:1; četvrtfinale: G. Sabolović - Puškadija 3:0, Turk - D. Sečan 3:1, Palašek - P. Sabolović 0:3, Dodlek - Grgić 0:3; polufinale: G. Sabolović - Turk 0:3 bb, P. Sabolović - Grgić 3:0; finale: Paul Sabolović - Domagoj Turk 3:0; za 3. mjesto: Vinko Grgić - Georges Sabolović 3:0 bb.
Svi koji su igrali zaslužili su pohvale za ono što su pokazali za stolovima. Među njima i nekolicina mladih, kadetskoga uzrasta, od kojih se u budućnosti puno očekuje, a u njihovom krugu i belička nada Filip Godina, kojega je 1 previše izgubljeni set onemogućio da se i on zajedno s tatom Dragutinom i bratom Juricom plasira u završnicu. Pohvale za odličnu organizaciju zaslužuju i voditelji turnira Stjepan Braniša i Slavko Tratnjak, Željko Poljak koji je spremio odličan fiš paprikaš za koji su ribe donirali belički ribiči i, svakako, već spomenuti predsjednik Josip Habjan Đus i još mnogi drugi koji su bili uključeni u pripremu i odvijanje turnira. Udruga je za pomoć u organizaciji turnira zahvalna i sponzorima - beličkim caffe barovima Čipsi, Ada i Tara, Poljoopskrbi, Disku, Miji Mihalicu, Trgovini za vas, gospodinu Obadiću i generalnom sponzoru P. P. Vinković, također iz Belice. A kad ima toliko onih koji žele pomoći i koji se angažiraju nema straha za budućnost ove najmlađe beličke udruge i stolni tenis u Belici, kojima želimo dobrodošlicu u veliku obitelj međimurskih stolnotenisača.
Franjo Flac

Izvor: 2990