Sport 27.10.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

STOLNI TENIS: Počele županijske lige

Petnaesta sezona natjecanja u Županijskim stolnoteniskim ligama List »Međimurje« započelo je u znaku velikog broja preslagivanja sastava liga, ali i promjena u sastavima ekipa. Prerano je donositi zaključke dali će to donijeti i povećanu konkurenciju i više tješnjih rezultata ili do još većega raslojavanja ekipa po ligama. Za sada, u prvom su kolu zabilježena 3 rezultata od po 10:0, a isto toliko i neriješenih ishoda, a interesantno je da su tijesni rezultati postignuti u nižim ligama, od četvrte do šestih, dok su uvjerljive pobjede jednoga od suparnika uglavnom postignute u prve 3 lige.
■ 1. LIGA - najuzbudljivije je bilo u klupskom derbiju kotoripskih sastava u kojemu je drugi s maksimalnih 10:0 bio bolji od trećega. Napredak klinaca iz MSTC-Štikme na svojoj je koži s 2 poraza osjetio Damir Ivanuša iz Lopatinca 1, a ožiljci nakon susreta s Hodošan Elektro teamom sigurno su ostali i Nenadu Vurušiću iz MSTC-Damtexa nakon poraza od Paule Markati isto kao i Rinu Megli iz Putjane Brida, kojemu se rijetko dešavaju 3 poraza, kao u susretu protiv Šenkovca 2.
Rezultati: MSTC-Štikma - Lopatinec 1 3:7, Kos-Kotoriba 2 - Kos-Kotoriba 3 10:0, MSTC-Damtex - Hodošan Elektro team 7:3, Putjane Brid - Šenkovec 2 3:7, HE-DRA 1 - Nedelišće 1 odgođeno.
■ 2. LIGA - posljednja je partija odlučila pobjednika u susretu putjanskih ekipa u ligi, a treći sastav Šenkovca, u kojemu je, nakon 7 godina apstinencije zaigrao Stipe Babić, sigurno je nadigrao ekipu Katexa. Blistavo je sezonu započela četvrta ekipa Mihovljana uvjerljivo nadigravši klupski treći sastav isto kao i prvi sastav Hodošana, predvođen mladim Davorom Vidovićem, koji je slavio visoku pobjedu protiv ČSTK-a 2, kao i prva ekipa Male Subotice na čelu s Ivicom Pongračićem, protiv oslabljenoga Donjega Kraljevca 1.
Rezultati: Putjane 6 - Putjane 3 4:6, Katex - Šenkovec 3 3:7, Mihovljan 4 - Mihovljan 3 8:2, Hodošan 1 - ČSTK 2 8:2, Mala Subotica 1 - Donji Kraljevec 1 8:2.
■ 3. LIGA - Miro Štefok najzaslužniji je za tijesnu pobjedu Cirkovljan Zabata 1 u Draškovcu, a Dina Ratajec i Ivica Hajdinjak iz Šenkovca 4 tricama su samljeli protivnike iz klupske pete ekipe isto kao i Dario Damjan i Predrag Vurušić iz Damtexa prvu ekipu Klima-montaže. Napeto je bilo u međusobnom susretu četvrte i pete ekipe Kos-Kotoribe u kojemu je bolja bila četvrta, a dobru su formu već u prvom kolu iskazali igrači druge ekipe Lopatinca maksimalno porazivši drugi sastav Hodošana.
Rezultati: Šenkovec 4 - Šenkovec 5 7:3, Klima-montaža 1 - Damtex 2:8, Kos-Kotoriba 4 - Kos-Kotoriba 5 8:2, Lopatinec 2 - Hodošan 2 10:0, Draškovec - Cirkovljan Zabat 1 4:6.
■ 4. LIGA - odluke u susretima Hodošana 3 i Orehovice te Donjega Kraljevca 2 i Nedelišća 2 pale su u posljednjim partijama, a heroji su bili Filip Bergovec za Hodošančane i povratnik u stolni tenis Dejan Marčec za Nedelišćane. Uhodani sastav MSTC-Nostro-Žiškovca bio je siguran protiv Lopatinca 3, a Mihovljan 5 Primabiro, novajlija u ligi, protiv Putjana 4, dok je susret Šenkovca 6 i Zasadbrega odgođen.
Rezultati: Hodošan 3 - Orehovica 6:4, Donji Kraljevec 2 - Nedelišće 2 4:6, Šenkovec 6 - Zasadbreg odgođeno, MSTC-Nostro-Žiškovec - Lopatinec 3 9:1, Mihovljan 5 Primabiro - Putjane 4 7:3.
■ 5. LIGA - najnapetije u utakmicama Donji Kraljevec 3 - Šandorovec i Šenkovec 7 - Putjane 8, koje su završile neriješenim ishodima, a bod su domaćinima spasili Josip Filipašić i Danko Horvat. ČSTK 3 s japicom Hubertom Perasom i Zvonkom Turkom te Deanom Lajtmanom bio je prejak za drugu ekipu Klima-montaže, isto tako i druga ekipa Male Subotice za svoj treći sastav, a vrlo su uvjerljivi, zahvaljujući trici Zorana Dolenca, bili i igrači druge ekipe Cirkovljan Zabata protiv drugoga sastava HE-DRE.
Rezultati: Cirkovljan Zabat 2 - HE-DRA 2 7:3, Donji Kraljevec 3 - Šandorovec 5:5, Šenkovec 7 - Putjane 8 5:5, ČSTK 3 - Klima-montaža 2 10:0, Mala Subotica 3 - Mala Subotica 2 1:9.
6. LIGA - GRUPA A - niti trica povratnika stolnom tenisu Jurice Panića nije pomogla Mladosti iz Ivanovca da osvoji bodove protiv izjednačenoga ČSTK-a 4, kojemu je pobjedu u zadnjoj partiji donio Marijan Cerovec, a tricom je pobjedu Putjana 7 iz Preloga donio Mladen Vurušić, koji je usto u odlučujućoj partiji s 3:2 dobio najboljega preločkoga igrača Nikolu Zvonareka. U preostalom susretu Dragoslavec Breg je slavio visoku pobjedu u Šenkovcu, a naročito raspoložen u pobjedničkoj ekipi bio je Bojan Jambrović.
Rezultati: Mladost - ČSTK 4 4:6, Šenkovec 8 - Dragoslavec Breg 3:7, Prelog 1 - Putjane 7 4:6.
■ 6. LIGA – GRUPA B - uspješnija od svoje prve ekipe bila je druga ekipa Preloga, koja je formulom Hrvoje Vadlja 3 + Luka Lukačić 2 pobjede osvojila bod protiv četvrtoga sastava Donjeg Kraljevca. Uspješno je, pobjedom protiv šeste ekipe Kos-Kotoribe, startao Hodošan 4 s Jožom Pintarićem i njegovim dječjim vrtićem, a teže negoli to ukupan rezultat pokazuje treća ekipa Klima-montaže, za koju je tricu napravio Nikola Pavlic, pobijedila je klupski četvrti sastav.
Rezultati: Donji Kraljevec 4 - Prelog 2 5:5, Klima-montaža 3 - Klima-montaža 4 7:3, Hodošan 4 - Kos-Kotoriba 6 6:4.
Od 2. kola redovito ćemo objavljivati i tablice u svim županijskim ligama.
Franjo FLAC

Izvor: 2896