Sport 14.10.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

STOLNI TENIS: Počinju županijske lige - 62 ekipe!

Nova sezona na pragu je i za županijska natjecanja. Već u subotu početak je natjecanja u Županijskim ligama List MEĐIMURJE, koje su, s brojem od 62 prijavljene ekipe, ponovo postigle rekord u masovnosti. Ne samo za period igranja liga nakon obnove Međimurskoga stolnoteniskog saveza u samostalnoj Hrvatskoj, a ovo će biti njihova 15. sezona, nego i u povijesti međimurskoga stolnoteniskog sporta uopće. Zbog tolikoga broja prijava Izvršni odbor Saveza ponovo je morao reorganizirati natjecanje u onim najnižim ligama, u kojima startaju novo prijavljene ekipe, pa će se u novoj sezoni igrati 5 liga s po 10 ekipa te šesta liga, koja će u prvom dijelu natjecanja odigrati svojevrsno prednatjecanje u 2 lige od po 6 članova, a u drugom razigravati za plasman od 1. do 6. te 7. do 12. mjesta. Broj ekipa bio bi i znatno veći da od dosadašnjih ekipa iz natjecanja nisu odustali sastavi MSTC-Nostro-Štikme u 3. ligi te Putjana 9 i Orehovice 2 u 5.B ligi, ali se prijavilo 5 novih - drugi sastav Preloga i četvrti sastavi ČSTK-a, Donjega Kraljevca, Klima-montaže iz Goričana, Donjega Kraljevca i Hodošana, koji su popunili mjesta u šestoj ligi. Izvjesnih problema zbog toga, ali i odustajanja ekipe Male Subotice 1 da s 1. mjesta u 2. ligi prijeđe u 1. ligu te zahtjeva Šenkovca 3 da se iz 1. spusti u 2. ligu, Šenkovca 4 iz 2. u 3. ligu i Putjana 4 iz 3. u 4. ligu, rang niže od onoga u kojima su igrali u prošloj sezoni, bilo je i oko popunjavanja prve 3 lige. No, to je riješeno izvanrednim napredovanjem u 1. ligu Nedelišća 1 i Lopatinca 1, ekipa, koje su na kraju prošle sezone osvojili treće i četvrto mjesto u 2. ligi, Putjana 6 s 3. mjesta u 3. ligi u 2. ligu, Klima-montaže 1 s 3. mjesta u 4. ligi u 3. ligu, a ekipi Draškovca dozvoljen je ostanak u 3. ligi iz koje je trebala ispasti u ligu niže. Osim toga odigran je i kvalifikacijski susret između Mihovljana 5 Primabiroa i Klima-montaže 2 za popunu 4. lige u kojemu su Mihovljančani bili bolji pa su postali novi članovi 4. lige, a Gorčanci će u novoj sezoni igrati u 5. ligi. Za klubove je sigurno dobra vijest da su kotizacije, koje moraju platiti za nastup u ligama, u odnosu na prošlu sezonu, ostale iste, a nepromijenjene su ostale i propozicije natjecanja kao i voditelj liga. Sa sjednice Izvršnog odbora Saveza upućen je apel klubovima da poštuju propozicije, da se utakmice koje dogovaraju van službenog termina odigraju prije, jer zapisnici voditelju moraju stići do roka utvrđenog u propozicijama. Izvršni odbor također se zahvaljuje sponzoru županijskih liga Listu MEĐIMURJE na praćenju liga i u novoj sezoni.
- - - - -
PAROVI 1. KOLA:
• 1. liga: MSTC-Štikma - Lopatinec 1, Kos-Kotoriba 2 - Kos-Kotoriba 1, MSTC-Damtex - Hodošan Elektro team, Putjane Brid - Šenkovec 2, HE-DRA 1 - Nedelišće 1.
• 2. liga: Putjane 6 - Putjane 3, Katex - Šenkovec 3, Mihovljan 4 - Mihovljan 3, Hodošan 1 - ČSTK 2, Mala Subotica 1 - Donji Kraljevec 1.
• 3. liga: Šenkovec 4 - Šenkovec 5, Klima-montaža 1 - Damtex, Kos-Kotoriba 4 - Kos-Kotoriba 5, Lopatinec 2 - Hodošan 2, Draškovec - Cirkovljan Zabat 1.
• 4. liga: Hodošan 3 - Orehovica, Donji Kraljevec 2 - Nedelišće 2, Šenkovec 6 - Zasadbreg, MSTC-Nostro-Žiškovec - Lopatinec 3, Mihovljan 5 Primabiro - Putjane 4.
• 5. liga: Cirkovljan Zabat 2 - HE-DRA 2, Donji Kraljevec 3 - Šandorovec, Šenkovec 7 - Putjane 8, ČSTK 3 - Klima-montaža 2, Mala Subotica 3 - Mala Subotica 2.
• 6. liga - grupa A: Mladost Ivanovec - ČSTK 4, Šenkovec 8 - Dragoslavec Breg, Prelog 1 - Putjane 7.
• 6. liga - grupa B: Donji Kraljevec 4 - Prelog 2, Klima-montaža 3 - Klima-montaža 4, Hodošan 4 - Kos-Kotoriba 6.
Domaćini su prvoimenovane ekipe, službeni termin odigravanja utakmica je subota u 17 sati, a rezultate ćete moći redovito pratiti na stranicama naših novina.
Franjo Flac

Izvor: 2894