Sport 21.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

STOLNI TENIS: PRVACI OBRANILI TITULE

Pojedinačnim veteranskim prvenstvom Međimurske županije za sezonu 2009./10. završen je serijal pojedinačnih županijskih turnira i prvenstava. Dobar domaćin bio je Stolnoteniski klub Hodošan, natjecatelja je bilo nešto manje nego prošle godine u Čakovcu, a za svoju apstinenciju neki pronalaze opravdanje u udaljenosti od Čakovca. Smiješno, jer ista je udaljenost i od Hodošana, Goričana, Draškovca, Kotoribe do Čakovca, a igrači i igračice iz tih mjesta nikada svoj eventualni nedolazak na turnire i prvenstva u Čakovec nisu opravdavali udaljenošću. Gotovo sve igrače i igračice, koji su u subotu igrali u Hodošanu, iako ih, pogotovo one starije, pomalo gaze godine, vidjeli smo i na turnirima TOP-12 županijskih liga (koji su se plasirali) i na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Međimurja, ali su ipak s najviše strasti poene osvajali upravo u svojim, veteranskim, kategorijama, u mečevima protiv svojih vršnjaka i vršnjakinja. Zato smo uživali gledajući borbe za svaki poen, u glasnom navijanju, fer ponašanju prema protivnicima i sportskom čestitanju boljemu od sebe. Zbog svega toga svi, od onih najmlađih koji su tek zakoračili u veteranske vode pa do najstarijeg igrača turnira Vilka Šercera iz Donjega Kraljevca, koji je zagazio u sedamdesetu, zaslužuju čestitke, a najbolji, koji su to dokazali najboljim baratanjem reketima, zaslužili su i pokale Lista MEĐIMURJE. Kad pak se govori o pokalima u uvodu moramo konstatirati da su u sve četiri kategorije lanjski pobjednici uspjeli obraniti titule prvaka, a u dvije najmlađe kategorije veterana čak su isti bili i finalisti.
• Najviše igrača, njih 24, nastupalo je u kategoriji igrača od 40 do 49 godina. Stolnoteniski majstor iz Male Subotice Ivan Pongračić niti na ovom turniru nije se dao iznenaditi. U finalu je s 3:1 nadigrao svog lanjskog protivnika u završnici Božidara Krnjoula iz Šenkovca. Prethodno se u polufinalu prilično namučio protiv svojega klupskog kolege, temperamentnog Ladislava Škvorca protiv kojega je pobjedu izborio tek u petom setu, dok je Krnjoul u tri seta u drugom polufinalu bio bolji od debitanta među veteranima, igrača Putjana Vladimira Rapaića.
• Najviše uzbuđenja bilo je u kategoriji igrača od 50 do 59 godina, pogotovo u finalu, koje je obilježio veliki rezultatski obrat. Konačni pobjednik Rino Megla, igrač Putjana, bio je na pragu poraza protiv svojega suigrača Tomislava Koprivca, koji je vodio 2:1 u setovima i 10:4 u petom setu, ali je, u obostrano odličnoj igri, Megla sve uspio nadoknaditi i na kraju pobijediti s 3:2. Meglin protivnik u polufinalu bio je domaći borac Franjo Krznar, koji je u četvrtfinalu lako eliminirao lani trećeplasiranog Zlatka Murkovića iz Putjana, a Koprivcu je za proboj u finale trebalo pet setova za slamanje otpora svoga suigrača iz kluba i ekipe Dražena Šanteka.
• U nadmetanju igrača starijih od 60 godina, koji su, zbog samo 5 prijavljenih, međusobno igrali bod sustavom, ponovo je najbolji bio Hubert Peras, član ČSTK-a iz Čakovca. On je sve svoje protivnike pobijedio s po 3:0, što i nije čudo kad se zna da je gotovo svakodnevno u dodiru s reketom, što kao igrač u svom sadašnjem klubu, a što kao trener klinaca u STK Mladosti u Ivanovcu. Drugo mjesto osvojio je Franjo Vadas iz Donjega Kraljevca, koji je izgubio samo od pobjednika, a pokal za treće mjesto kući je ponio Mato Švenda, također član Donjega Kraljevca. Bez odličja su ovoga puta ostali najstariji, lanjski viceprvak, Dragutin Posavec iz Nedelišća i Vilko Šercer iz Donjeg kraljevca, ali na njihovim licima nismo vidjeli niti trunke razočaranja. Čak što više, najavili su novi susret iduće godine.
• I na kraju veteranke. Iako ih se natjecalo samo četiri plijenile su pažnju svih u dvorani. Neizostavni “trio fantastikus” iz Mihovljana protiv Željke Podgorelec-Sirc iz Putjana. A Željka, najmlađa među njima, ponovo je, kao i lani, bila najuspješnija. Sve je svoje protivnice dobila s po 3:0, gotovo u svim setovima tijesno, ali na kraju zasluženo. Drugo mjesto osvojila je Vesna Wrana, treće Đurđa Zver, a bez pokala je, na žalost, ostala Gordana Antončić, koja je osvojila četvrto mjesto, a da je pritom ni sreća nije odveć mazila, jer je dvije partije izgubila s po 3:2.
REZULTATI:
- veterani od 40 do 49 godina - četvrtfinale: Pongračić (MS) - Lipić (HE-DRA) 3:1, Škvorc (MS) - M. Peras (ČSTK) 3:1, Rapaić (Put) - D. Radmanić (Kos-K) 3:2, Krnjoul (Šen) - Železnjak (Put) 3:1; polufinale: Pongračić - Škvorc 3:2, Krnjoul - Rapaić 3:0; finale: Pongračić - Krnjoul 3:1,
- veterani od 50 do 59 godina - četvrtfinale: Megla (Put) - Dolenec (Kos-K) 3:0, Krznar (Hod) - Murković (Put) 3:0, Šantek (Put) - Pintarić (Hod) 3:1, Koprivec (Put) - F. Zrna (Hod) 3:0; polufinale: Megla - Krznar 3:0, Koprivec - Šantek 3:2; finale: Megla - Koprivec 3:2,
- veterani stariji od 60 godina: 1. H. Peras (ČSTK) 4/0, 2. Vadas (DK) 3/1, 3. Švenda (DK) 2/2, 4. Posavec (Ned) 1/3, 4. Šercer (DK) 0/4,
- veteranke: 1. Podgorelec-Sirc 3/0, 2. Wrana 2/1, 3. Zver 1/2, 4. Antončić 0/3.
Franjo FLAC

Dejan Gudlin najbolji senior, Hrvoje Vugrinec kadet

Lijepa tradicija druženja goričanskih stolnotenisača na početku nove godine nastavljena odigravanjem turnira “Goričan 2010.” na Sveta tri kralja. Bilo je to već sedmo izdanje pa s pravom možemo reći da je turnir postao tradicionalan, jer se igra od sezone 2003/2004. od kada djeluje i stolnoteniski klub Klima-montaža, njegov organizator. Na ovogodišnjem turniru u dvorani društvenog doma u Goričanu natjecalo se 18 seniora i 10 kadeta što pokazuje da je stolni tenis u tom mjestu, usprkos tek sedmoj sezoni rada kluba, već pustio duboko korijenje. Sve je više dobrih igrača što je najbolje na svojoj koži osjetio najiskusniji igrač u klubu Stanko Balent, koji nije uspio obraniti lanjsku titulu pobjednika jer ga je u uzbudljivom finalu s 3:2 pobijedio suigrač iz prve ekipe Dejan Gudlin, dok je pokal za treće mjesto osvojio Matija Markušić pobjedom nad Krunom Vargekom. Među kadetima Hrvoje Vugrinec sačuvao je prvo mjesto iz prošle godine pobjedom u finalu nad Josipom Markačem, a u nadmetanju za treće mjesto između dva Filipa Strahija je bio bolji od Blažeka. Turnir je i ove godine bio odlično organiziran ponajprije zahvaljujući Josipu Bašnecu, osnivaču, glavnom pokrovitelju kluba i najvećem propagatoru stolnog tenisa u Goričanu te agilnom predsjedniku Željku Blažeku.
Franjo Flac

POJEDINAČNO PRVENSTVO OPĆINE MALA SUBOTICA
Majstorije I. Pongračića
Prvu subotu u ovoj godini pod pokroviteljstvom Općine Mala Subotica odigrano je pojedinačno općinsko prvenstvo. Borbe za poene vodile su se u tri kategorije, a najzanimljivije je bilo nadmetanje seniora kod kojih je svojim majstorijama opet oduševio iskusan stolnoteniski majstor Ivan Pongračić iza kojega se na drugo mjesto plasirao Miljenko Peras, a treće Ladislav Škvorc. Među juniorima dominirali su kadeti i mlađi kadeti, a titulu prvaka općine osvojio je najiskusniji među njima Danijel Škvorc ispred Patrika Pintarića i Luke Ciglara. U skupini rekreativaca najbolji je bio Branko Smrtić, na drugo mjesto plasirao se Kristijan Jabuka, a treće Mario Janković.
Stolni tenis već dugo godina egzistira u Maloj Subotici, a njegovu popularnost dokazao je i velik broj igrača okupljenih na prvenstvu u dvorani osnovne škole, kao i nastup triju klupskih ekipa u natjecanjima županijskih stolnoteniskih liga. (F. Flac)

Izvor: 2856