Sport 20.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

STOLNI TENIS: Puškadija novi predsjednik Putjana

Jedan od vodećih međimurskih stolnoteniskih klubova, STK Putjane, u subotu je održao izbornu Skupštinu, koja je počela odavanjem počasti minutom šutnje svojim preminulim članovima Branku Babiću, Ivici Klobučariću i Nenadu Vurušiću. Dosadašnji predsjednik Mladen Galinec, nakon što je pozdravio prisutno članstvo, zamjenika gradonačelnika Čakovca Zorana Vidovića i voditelja Županijskih liga List MEĐIMURJE Franju Flaca, u svom se konciznom izvješću za proteklu sezonu pohvalio najvećim brojem seniorskih ekipa od svih međimurskih klubova, koje su usto postigle i zapažene rezultate. Prvi sastav, nažalost, je porazom u posljednjem kolu izgubio prvo mjesto u 2. Hrvatskoj ligi sjever i na kraju završio kao četvrti, druga ekipa koja se natječe pod imenom Putjane Brid u 1. Županijskoj ligi List Međimurje, suočena s dosta problema, sezonu je završila na šestom, a Putjane 5 i Putjane 4 u trećoj su se županijskoj ligi svrstale na treće i četvrto mjesto. Šesti sastav osvojio je pokal za treće mjesto u petoj ligi, a Putjane 9 su osvojile prvo mjesto u šestoj ligi i plasman u petu ligu. U šestoj ligi Putjane 10 bile su odlične sedme, Putjane 7 osvojile deveto, a Putjane 8 deseto mjesto. Svoje ekipe klub nije imao u drugoj i četvrtoj županijskoj ligi. Odigrano je, istaknuo je, i pojedinačno prvenstvo kluba na kojemu je najbolji bio Boris Preksavec ispred Rina Megle, a treće mjesto podijelili Dominik Filipašić i Dražen Šoltić. Klub je bio organizator pojedinačnih prvenstava Međimurske županije za veterane i ostale kategorije. Na veteranskom od njegovih članova prvim se mjestom među veterankama istakla Željka Podgorelec Sirc, a Preksavec je, nakon 5 godina, ponovo bio najbolji među seniorima. U zaključku izvješća zahvalio se svim članovima na svakodnevnoj aktivnosti u radu kluba i angažmanu na stolnoteniskim natjecanjima, koje je klub organizirao te Gradu Čakovcu i gradonačelniku Branku Šalamonu na odličnoj suradnji i materijalnoj potpori. Vlado Dunjko, rizničar kluba, obrazložio je stanje klupskih financija, a klub se može pohvaliti da racionalnim trošenjem, i unatoč velikoj stavci za nabavu trenirki, na svom računu ima pozitivan saldo. Donošenja bitnih odluka i na zakonu temeljenog trošenja osvrnuo se u svom izvješću predsjednik Nadzornog odbora Zlatko Murković, iznoseći da odbor nije našao nikakve nepravilnosti. Skupštinu su zatim, uz želje za nastavak takvog rada pozdravili gosti Zoran Vidović, koji je sretan što su u klubu zadovoljni suradnjom s Gradom i Franjo Flac, koji je pohvalio disciplinu klupskih ekipa u županijskim ligama u izvršavanju obveza prema voditelju liga.
Nakon što je jednoglasno donijeta odluka o davanju razrješnice dosadašnjem Izvršnom i Nadzornom odboru te Sudu časti izabrano je radno predsjedništvo na čelu s Rinom Meglom, koji je nazočne obavijestio da je Izvršni odbor u pripremi Skupštine donio odluku da se za novoga predsjednika predloži Marko Puškadija, što je jednoglasno prihvaćeno. U svom nastupnom obraćanju novoizabrani predsjednik zahvalio se na ukazanom povjerenju i obećao da će se u narednom mandatnom razdoblju zalagati za nastavak racionalnog djelovanja, koje se do sada pokazalo pravim putem za klub. U novi Izvršni odbor predložio je Rina Meglu, Kaju Popović, Radovana Šarića, koji će i nadalje biti tajnik, Vladimira Dunjka, Davora Nikolića i Zdravka Palašeka. U Nadzorni odbor izabrani su Željka Podgorelec Sirc, Stjepan Vizinger i Renato Novak, a u Sud časti Ivan Vizinger, Tomislav Koprivec i Branko Zelić. Skupštini je predočio i svoj program rada u kojemu je na prvom mjestu oživljavanje škole stolnog tenisa, koja će biti povjerena školovanoj trenerici Kaji Popović, jačanje natjecateljske konkurentnosti u svim ekipama, kako bi klub imao svoje kvalitetne ekipe u svakoj županijskoj ligi. Zalagat će se za financijsku održivost i transparentnost poslovanja pronalaženjem sredstava i njihovog racionalnog trošenja, a poticat će aktivnosti i u tzv. mrtvoj sezoni. Svoj program završio je poticanjem akcija na promociji i kluba i stolnog tenisa u Međimurju na kojoj već kraće vrijeme radi uređivanjem portala stolni-tenis.net. Već tradicionalno skupštine Putjana završavaju turnirom. Ovoga puta to je bio turnir slučajnih parova na kojemu su najbolji od njih 13 bili novi član kluba Siniša Ajdarpašić i Zdravko Palašek ispred Tomislava Koprivca i Emila Šestaka, Davora Nikolića i Dražena Šanteka, koje je klub nagradio medaljama, koje im je, uz pozdrave nazočnima, uručio naknadno pristigli predsjednik Hrvatskoga stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš. Polufinalisti, ali bez osvojenih medalja bili su još Franjo Hižman i Dominik Filipašić. Skupština je nastavak imala u zajedničkom druženju. (Franjo Flac)

60. ZAGIPING

Stolnoteniski savez Grada Zagreba od petka do nedjelje u zagrebačkom Domu sportova bio je organizator 60. Otvorenog prvenstva Zagreba za juniorske i kadetske kategorije, popularnoga ZAGIPING-a. Brojem od preko 1000 igrača i igračica iz 21 države Europe, Kanade i Kine ovaj je turnir najmasovniji takav na tlu Europe, koji se dolaskom mladih Kanađana i Kineza sastavom proširio i na Sjevernu Ameriku i Aziju. Doprinos takvom broju dali su i igrači i igračice iz međimurskih klubova, a istakli su se i dobrim rezultatima. Ne onim koji donose medalje i pokale, ali ipak takvim koji promoviraju i njih i njihove klubove, kao i našu županiju.
Najugodnije iznenađenje na turniru bili su najmlađi kadeti Mihovljana, čija se ekipa u sastavu Noa Vresk, Lovro Varga i Niko Vidović, pobjedama u kvalifikacijama nad drugim sastavom Maestrala iz Umaga i slovenskim Rakekom, plasirala u glavni turnir, među najboljih 16 od 40 prijavljenih ekipa u ovoj kategoriji. Nažalost, u skupini razigravanja s drugom ekipom Hrvatske, prvim sastavom Bosne i Hercegovine i Preserjem iz Slovenije mali igrači trenera Nine Bujana i Roberta Mikaca, i unatoč dobroj igri i ponekoj propuštenoj šansi, nisu uspjeli osvojiti partiju, ali su dokazali da su potencijal na koji se ubuduće u klubu mogu osloniti. Solidno su odigrali i pojedinačni dio turnira. Kvalifikacijske skupine prvim su mjestima prošla sva trojica člana ekipe, a osvojenim drugim mjestima pridružili su im se još i Dominik Toplek i Nino Baša, dok su za nijansu slabiji, treći u skupinama bili klupski im kolege Dino Horvat i najmlađi među njima Denis Toplek. Vresk i Varga zatim su prošli i 2 međukola i probili se u glavni turnir, među 64 najbolja od ukupno 194 najmlađa kadeta, gdje ih je već čekao izravno uključen Stjepan Škoda iz Kos-Kotoribe. Međukola do glavnoga turnira, nažalost, nisu prošli Baša, Vidović i Toplek. U glavnom turniru najbolji je bio najiskusniji od naših - Škoda, koji je s drugoga mjesta u skupini prošao u šesnaestinu finala gdje je s 3:1 eliminirao Vinkovića iz vinkovačke Lokomotive da bi potom u osmini finala ispao od Sečnika iz slovenskoga Preserja, izgubivši 3:2 u partiji u kojoj je stigao vodstvo protivnika od 2:0 u setovima, a zatim mu je u odlučujućem ponestalo koncentracije. Vresk i Varga nisu prošli skupine. Prvi je uspio dobiti Augustina iz Maestrala Umag, ali je izgubio od Borovnjaka iz GSTK Zagreba i Omerzela iz Krke Novo Mesto, a drugi je izgubio sve 3 partije, od Hreleca iz Igea Željezničara iz Varaždina, Žigona iz Fužinara (Slovenija) i Žibrata iz petrinjske Mladosti.
U kvalifikacijama u kategoriji najmlađih kadetkinja igrale su i 2 Mihovljančanke - Ema Polanec i Mirna Vibovec. Mirna je s 1 pobjedom i 2 poraza bila treća u skupini i ispala, a Ema je 2 protivnice pobijedila, a od 1 izgubila pa se s drugim mjestom plasirala u daljnje natjecanje. Bila je uspješna i u doigravanju za plasman na glavni turnir, ali joj nije uspio plasman u šesnaestinu finala, jer je u skupini, koja je tamo vodila izgubila sve 3 partije, ali i pokazala svoju perspektivnost.
Izravno u glavnom turniru bio je Marko Lovrek iz MSTC Čakovca u kategoriji mlađih kadeta i s 3 pobjede prvim mjestom iz skupine plasirao se u šesnaestinu finala. Tu je s 3:0 nadigrao Mostarca Soldu, ali je u osmini finala istim rezultatom eliminiran od jakoga Mihajlovića iz banjalučkoga Borca. U ovoj kategoriji igrali su i igrači Mihovljana Karlo i Mateo Murković i oba turnir završili već u kvalifikacijama, osvajanjem četvrtih mjesta u skupinama. Ali i skupili dosta iskustva, koje im, zbog malog broja turnira, itekako nedostaje.
Izravan nastup u glavnom turniru, zbog dobrih pozicija na rang listama HSTS-a, omogućen je i igračima MSTC Čakovca Karlu Jamboru, Ivanu Lovreku i Mašanu Sredanoviću u kategoriji kadeta. Jambor i Lovrek to su iskoristili drugim mjestima u skupinama i plasmanom u šesnaestinu finala, a među 32 najbolja nije se plasirao Sredanović, jer je sve 3 partije u skupini izgubio. Međutim, za plasman u osminu finala nisu bili spremni pa je Lovrek ispao od Cvetka iz slovenske Mute, a Jambor od Adamovića iz srpskog Čelareva. U kvalifikacijama je igrao i Mihovljančan Marko Kolac, ali samo igrao, jer je izgubio sve 3 partije u skupini i ispao s turnira. Čakovčani su igrali i ekipnu konkurenciju, ali bez većega uspjeha, jer su sve 3 utakmice, od Čelareva, talijanskoga Veneta i slovenske Škofje Loke izgubili, pružajući najjači otpor Slovencima od kojih su izgubili s 3:2.
Kvalifikacije je na turniru igrao i jedini junior iz naše županije Ivan Mikac, član Mihovljana, i uvjerljivo ih prošao s 3 pobjede probivši se u skupinu glavnoga turnira. Nažalost, tu ga ždrijeb nije mazio jer mu je namijenio vrlo jake suparnike, koje nije mogao proći, a jedini set dobio je protiv Grma Urbančiča iz slovenskoga Črta.
Više se na turniru očekivalo od juniorki Šenkovca. U ekipnoj konkurenciji Ema Toplek i Mia Stipan, koje su bile u sastavu ekipe, osvojile su treće mjesto, nedovoljno za plasman u četvrtfinale. S 3:0 izgubile su od reprezentacije Bosne i Hercegovine i 3:1 od slovenske kombinacije Arigoni (Koper)/Vesna (Zalog), a s 3:0 bile bolje od kvalifikantica, ekipe Zaboka. Očito je da su i Slovenci i Bosanci sklepali dobre ekipe pa ti porazi i nisu za preveliku kritiku. Igrale su i pojedinačno i s po 3 pobjede obje prošle skupine. U razigravanju su u prvom kolu bile slobodne, a u osmini finala ispale. Ema od Norvežanke Folkeson, a Mia od Srbijanke Vignjević, uvrstivši se među 16 od 43 juniorke na turniru.
F. Flac

Kadetski turnir u Kotoribi

Međimurski stolnoteniski savez organizaciju 2. kadetskog turnira, kojim i službeno završava sezona stolnog tenisa u našoj županiji, povjerio je Stolnoteniskom klubu Kos-Kotoriba. Turnir će se održati u subotu 1. lipnja u školsko sportskoj dvorani u Kotoribi s početkom u 9 sati. Mladi će se igrači i igračice natjecati u kategorijama limača i limačica (r. 2004. g. i mlađi), najmlađih kadeta i najmlađih kadetkinja (r. 2002. i 2003. g.), mlađih kadeta i mlađih kadetkinja (r. 2000. i 2001. g.) te kadeta i kadetkinja (r. 1998. i 1999. g.). Rok za pismene prijave je ponedjeljak 27. svibnja, a dostavljaju se voditelju županijskih liga Franji Flacu na fax 390-539, e-mailom na franjo_flac@net.hr te poštom ili osobno na adresu Stjepana Bencea 1, Čakovec. Prijavnina po igraču/igračici je 10 kn, a plaća se organizatoru pred početak natjecanja. Radi provjere identiteta i godine rođenja registrirani kod HSTS-a na turnir moraju donijeti natjecateljske iskaznice, a neregistrirani zdravstvene iskaznice ili neki drugi dokument.
F. Flac

Izvor: 3030