Sport 10.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

STOLNI TENIS: Putjane - najmlađi završili sezonu

Stolnoteniski klub Putjane do ove je sezone slovio kao klub rekreativaca s velikim brojem ekipa u natjecanju Međimurskih liga, a ovisno o snazi raspoloživih igrača, one najbolje i u 2. HL sjever ili 1. HL istok. Od ove sezone u klubu je započeo ozbiljan rad s najmlađima, čime klub postaje kompletan kolektiv. Za završetak sezone polaznici klupske stolnoteniske škole odigrali su završni turnir, a o prvoj sezoni rada škole njena voditeljica i trenerica Kaja Popović kaže:

- U proteklih devet mjeseci odradili smo odličan posao i mogu reći da su svi u klubu zadovoljni brojem djece i onim što su naučili. Osim klupskom rukovodstvu zahvalna sam i svim našim članovima i ekipama, koji su podržali rad škole i dali prednost poslijepodnevnih termina djeci. Mislim da smo klince uspjeli zainteresirati za stolni tenis i sport općenito i sigurna sam da će se svi s veseljem ponovo javiti u dvoranu 4. kolovoza kada nastavljamo rad nakon jednomjesečnoga odmora. Među njima ima talenata, ali se na naučenom vidi tko je redovit na treninzima, tko marljivo radi i sluša… Od nove sezone svi će postati natjecatelji registrirani kod Hrvatskoga stolnoteniskog saveza, ali će na natjecanja već na jesen oni koji su naučili više, a nešto kasnije, na proljeće, i oni koji to zasluže redovitošću i marljivim radom.

U ponedjeljak 30. lipnja odigrali smo i završni turnir nakon čijeg završetka smo svakom polazniku dodijelili priznanje za uspjeh u sportu kao poticaj i motivaciju za daljnji rad. Na turniru je igralo trinaestero klinaca, djevojčica i dječaka, uz potporu i navijanje roditelja. Turnir je igran na jedan dobiveni set, uz mnoštvo napetih partija. Prvo mjesto zasluženo je osvojila najstarija među natjecateljima Nina Laptoš, koja je u odlučujućoj partiji nadigrala odličnu Anu Novak, a za treće mjesto je Eva Šlezak u neizvjesnoj partiji savladala nadarenu Martu Novak, koja je tek završila prvi razred.

Eva, koja je specifična po tome što može igrati i lijevom i desnom rukom, za natjecanje je napravila i prekrasne medalje i poklone. Nekolicina njih, koji već ne uživaju u blagodatima Jadrana, samnom i s roditeljima bila je u nedjelju i na jednodnevnom izletu u Trakošćanu, gdje su šetali oko jezera, pogledali dvorac, posjetili muzej i rekreirali uz badminton i nogomet. A zna se, da je u takvim prigodama neizbježiv i sladoled.

Poredak: 1. Nina Laptoš, 2. Ana Novak, 3. Eva Šlezak, 4. Marta Novak, 5. Andrija Železnjak, 6. David Šlezak, 7. Matija Strbat, 8. Dora Žerjav, 9. Klea Puškadija, 10. Borna Sakal, 11. Magdalena Pinc, 12. Niko Colarić, 13. Marko Andrašec.

Od voditeljice škole saznali smo da početkom nove školske godine u rad planira uključiti i nove prvaščiće iz čakovečkih škola i proširiti bazu za stvaranje pravih igrača i igračica. A vrata su, naravno, otvorena i talentima iz drugih mjesta.

Franjo Flac

Izvor: 3089