Sport 16.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

STOLNI TENIS: Putjane se plasirale, Šenkovec ostao

Stolnotenisači Šenkovca i Putjana uspješno su završili trodnevne kvalifikacije za popunu 1. Hrvatske lige istok održane od petka do nedjelje u Vinkovcima pa ćemo u sljedećoj sezoni u tom rangu natjecanja imati čak 4 ekipe. Iako su na kraju završili na prvom mjestu, Šenkovčani su „visjeli“ do posljednjeg poena utakmice između Dračica iz Đakova i Požege, koju su, na njihovu radost dobili Požežani. Jer da su pobijedili Đakovčani Šenkovec bi bio treći i ispao bi iz lige. Ovako su turnir završili bodovno poravnati s Putjanama pa je o plasmanu na prvo i drugo mjesto odlučio rezultat njihove međusobne utakmice. Nakon ovako dramatičnog završetka u njihovu korist i hvatanja posljednjeg vlaka za kvalifikacije, pobjedom Vukovara ‘91 nad Podravkom 2 u zadnjem kolu lige, za Šenkovčane slobodno možemo reći da su „mačka sa 7 života“, jer su i u prvom i drugom slučaju profitirali kada su već bili oplakani. A da dođu u ovakvu situaciju doveli su se visokim porazom u 5. kolu od Dračica, a dobili su sve ostale utakmice. U prvom kolu i na kraju druge Putjane, u utakmici koja je u njihovu korist riješena u zadnjoj partiji pobjedom Benjamina Podkrajca nad Sinišom Ajdarpašićem. Putjančani nisu klonuli nakon ovog poraza, nego su i oni do kraja turnira „uzimali mjeru“ svim suparnicima, u 2. kolu s maksimalnih 4:0 i Dračicama, koje su Šenkovčani možda nakon ovakvog rezultata i olako shvatili. U ovoj uspješnoj misiji najučinkovitiji u ekipi Šenkovca s 8 pobjeda i bez poraza bio je Rinaldo Jurinec, 7 pobjeda i 4 poraza upisao je Eugen Šimon, Benjamin Podkrajac, koji je igrao samo prve 2 utakmice zabilježio je 2 pobjede i 2 poraza, Kristian Lipić 1 pobjedu i 3 poraza, a par u kojem su uz Jurinca igrali Podkrajac ili Šimon sve 3 svoje pobjede izborio je protiv slabijih protivnika. U ekipi Putjana najbolji je s 9 pobjeda i 1 porazom bio Boris Preksavec, 5 pobjedca i 1 poraz upisao je Tomislav Koprivec, 4 pobjede i 5 poraza Siniša Ajdarpašić, 1 pobjedu i 2 poraza Rino Megla, a par u kojem su s Preksavcom igrali Ajdarpašić ili Megla u svim je važnim utakmicama pobijedio.

2. OTVORENI TURNIR NAJMLAĐIH KADETA HRVATSKE
Vresk deveti
Leon Šantek iz Ljubešćice uvjerljivi je pobjednik 2. pozivnog turnira najmlađih kadeta Hrvatske odigranog u subotu u Mihovljanu. Jedini igrač iz naše županije na turniru Noa Vresk iz Mihovljana je u jakoj skupini s petog mjesta razigravao za plasman od 9. do 12. mjesta. Na kraju je osvojio 9. mjesto, što i nije loše, ali bi se morao riješiti previše emocionalnih reakcija koje mu često remete ritam igre, i, naravno, utječu na rezultate.
Organizacija turnira bila je odlična i smatramo da su mladi igrači i njihova pratnja što se toga tiče Mihovljan napustili zadovoljni. Osobito zadovoljan može biti pobjednik, koji je uz pokal u Ljubešćicu odnio i prekrasan ručni sat poklon Optike i satova Briljant iz Čakovca, a prigodne poklone Grada Čakovca i njegove Turističke zajednice, Pyrusa i Toplica Sveti Martin dobili su i svi učesnici turnira. Usto u dvorani su se mogli besplatno osladiti pekarskim proizvodima pekare Suncokret i jabukama Agromeđimurja iz Čakovca.
2. TOP 12 ZA KADETE
HRVATSKE
Podkrajcu prvo mjesto
Osječki vodovod u subotu i nedjelju bio je domaćin 2. turnira TOP 12 za kadete Hrvatske na kojem je uspješno nastupao i Benjamin Podkrajac, dvojno registriran za varaždinski Igea Željezničar i Šenkovec. On već izvjesno vrijeme trenira u Mihovljanu pod paskom Roberta Mikaca, što se sve više osjeća i na njegovoj igri i rezultatima, što je okrunjeno i osvajanjem prvog mjesta u Osijeku. U 11 odigranih partija Benjamin je izborio 10 pobjeda i izgubio samo od četvrto plasiranog Lackovića. Isti skor napravio je i Martinek, ali je Beni bio uvjerljivo bolji u međusobnom susretu, a osim u ovoj partiji najbolju igru prikazao je i protiv drugog najvećeg konkurenta za prvo mjesto Osječanina Baneka, kojem nije prepustio niti set. Veći problem predstavljali su mu slabije rangirani igrači, ali smo uvjereni da će s vremenom promijeniti navike pa i protiv takvih igrati istim intenzitetom.
Franjo Flac

Izvor: 3081