Sport 03.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

STOLNI TENIS: Rekordnih 68 ekipa u ligama List Međimurje

Izvršni odbor Međimurskog stolnoteniskog saveza u srijedu je održao svoju treću sjednicu. Iako je glavna točka dnevnog reda bila pripreme za početak nove sezone Županijskih liga List Međimurje mnogo je vremena utrošeno na verifikaciju zapisnika s 2. sjednice, zbog prigovora na kozmetičke preinake jednog stavka propozicija natjecanja u ligama, učinjene od strane voditelja, zbog čega je on zaprijetio i napuštanje dužnosti. Temeljem pristiglih prijava, koje su brojem od 68 ekipa za 2 nadmašile prošlosezonski, članovi Izvršnog odbora su uz pomoć voditelja definirali sastave liga pa će se u sezoni 2013./14. natjecanje odvijati u 5 liga od po 10 i šestoj u 2 ravnopravne skupine od po 9 ekipa, koje su organizirane po teritorijalnom principu. U jednoj skupini igrat će ekipe iz donjeg, a u drugoj iz središnjeg i gornjeg dijela Međimurske županije. Zbog otkazivanja nekih ekipa došlo je do pomicanja iz nižih u više lige, a svoj status od prošle sezone zadržale su i neke od ekipa koje su prvenstvo završile na devetim pozicijama i trebale ispasti u niži rang.
Promjene propozicija glede prava nastupa donijele su i neke probleme pa je Damtexu 1 novom članu 1. lige osporeno spajanje s MSTC Čakovcem i korištenje njegovih igrača. Osporena je i prijava Nedeljke Hegeduš Munđar za ekipu Draškovca u 3. ligi, jer je registrirana za Hodošan, unatoč njenoj pismenoj izjavi da je registracija produžena bez njene suglasnosti. Prema posljednjoj informaciji “slučaj” Damtex 1 je na prigovor Čakovčana Izvršni odbor na telefonskoj sjednici riješio pozitivno za njih, uz ograničenje da će u slučaju odvajanja iz MSTC Čakovca sezonu nakon toga morati početi iz najniže lige, a gotov nije i drugi “slučaj”, jer igračica i Draškovec najavljuju da neće odustati bez borbe. Na sjednici je također produžen mandat starom Liga odboru, koji je pojačan Željkom Blažekom iz Goričana.
Podsjetimo još da ista ostaje i skala kotizacija za natjecanje u ligama te da prvenstvo počinje u subotu 19. listopada, a prethodno će sve ekipe dobiti prvi bilten za novu sezonu s propozicijama, podacima o voditeljima, dvoranama, igračima i igračicama, rasporedima natjecanja po ligama i ostalome potrebnom za odvijanje natjecanja. (F. Flac)

Izvor: 3049