Sport 02.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

STOLNI TENIS: Samo jane su Putjane!

Vrlo je živo bilo u ponedjeljak 26. prosinca u Stolnoteniskom domu u Putjanama. Toga dana, na Štefanje, Stolnoteniski klub Putjane već tradicionalno održava svoje klupsko prvenstvo, kojim se oprašta od godine na odlasku. A ove godine je s 28 sudionika bilo jedno od najmasovnijih do sada, što znači da se u klubu okuplja sve više igrača i igračica, koji se u čak 11 ekipa natječu u županijskom i regionalnom, sada drugoligaškom, rangu. Svoje su prvenstvo organizirali u dvije kategorije, seniorskoj i veteranskoj, ali samo uvjetno jer je sastav bio mješovit što se starosti tiče. Posebno je potrebno spomenuti dvije igračice, već na ovakvim prvenstvima standardnu Željku Podgorelec-Sirc i debitanticu Jasminku Spudić, koja je tek polagala “prijemni ispit” i uspješno ga položila.
“Veterani”, kojih je bilo čak 16 uvodni dio kategorije odigrali su u 4 skupine iz kojih su se po 2 igrača plasirala u četvrtfinale, a nakon jednoga eliminacijskoga kola polufinalisti su bod sustavom razigravali za plasman od prvoga do četvrtog mjesta. Žestoke borbe vodile su se već u prednatjecanju, pogotovo u skupini D u kojoj su 3 od 4 igrača imali po 2 pobjede i po 1 poraz i istu set razliku pa je o prolasku u četvrtfinale odlučivao ždrijeb. I u četvrtfinalu 3 su partije završile rezultatima 3:2 pa su igrači, koji su se probili u polufinale zaista zaslužili svoj plasman. Neizvjesnost se nastavila i u finalnom razigravanju. Marko Puškadija, Emil Šestak i najstariji polufinalist, pravi veteran Zdravko Palašek skupili su po 2 pobjede i jednom bili poraženi pa je o boji medalja, koje će koji od njih dobiti iz ruku predsjednika kluba Mladena Galinca, odlučivao količnik rezultata njihovih međusobnih susreta. Tu je najbolji bio Puškadija, drugo mjesto pripalo je Šestaku i treće Palašeku, a Davor Nikolić je izgubio sva 3 susreta pa se morao zadovoljiti četvrtim mjestom.
Seniori, kojih je igralo 12, prednatjecanje su odigrali u 2 skupine od po 6 igrača iz kojih su se u četvrtfinale plasirala po 3 prvoplasirana iz svake od njih. Njihovi eliminacijski četvrtfinalni susreti bili su mnogo lakši za pobjednike od onih “veteranskih”, a i poredak nakon razigravanja u polufinalnoj skupini bio je mnogo izvjesniji.
Zato jer je Boris Preksavec odskakao svojom snagom i kvalitetom pa njegovo prvo mjesto nije bilo upitno. I u borbi za drugo mjesto mladost Nenada Vurušića prevladala je iskustvo Dražena Šanteka i Rina Megle, a Megla se očito istrošio već u prednatjecanju pa se na kraju morao zadovoljiti četvrtom pozicijom. Interesantno je da su trojica polufinalista prednatjecanje igrali u jednoj, a konačni pobjednik, Boris Preksavec, u drugoj kvalifikacijskoj skupini.
Nakon podjele medalja gotovo svi igrači i igračice, a i mnogobrojni kibici nastavili su s druženjem na prigodnom domjenku, kakav mogu prirediti samo članovi ovoga kluba. Zato završavamo sloganom, koji smo mnogo puta čuli u prostorima STK Putjana: “Samo jane su Putjane!”.
Franjo Flac

Izvor: 2958