Sport 06.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

STOLNI TENIS: Sestre Toplek brončane

Split je prošlog vikenda bio domaćin ekipnog i pojedinačnog prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje.
Nažalost, naša županija nije imala predstavnike u ekipnim kategorijama. Šansu su, doduše, imali kadeti Šenkovca, ali se nisu prijavili pa smo imali predstavnike, i to sve članove Šenkovca, samo u pojedinačnim i parnim disciplinama. Od naših najbolji rezultat napravile su Anja i Ema Toplek, koje su se okitile brončanim medaljama u konkurenciji parova, a za plasman u finale ispale su, od na kraju drugih, Jeger i Švarc, igračica Mladosti Iskona iz Zagreba. Bile su solidne i u pojedinačnom natjecanju, jer su i jedna i druga drugim mjestima u kvalifikacijskim skupinama izborile nastup u završnom dijelu prvenstva. Ema je u svojoj skupini bila bolja od Franović iz Opatije i Jurić iz Baške Vode, a izgubila od Češković iz zagrebačkog Marathona, a Anja je uvjerljivo pobijedila Dinu Ratajec, Šenkovčanku u dresu Varaždina, i Pršurić iz Svetoga Lovreča, a u borbi za prvo mjesto u skupini izgubila s 3:2 od Porečanke Brizanac. U razigravanju obje su ispale u osmini finala, Anja od Češković, a Ema od Paule Markati, kadetkinje Varaždina.
Daleko slabiji bili su šenkovečki kadeti. I Marin Korent i Kristian Lipić nisu prošli kvalifikacijske skupine u kojima su osvojili treća mjesta. Marin je pobijedio samo Čošića iz zadarskoga Donata, a izgubio od Marelje iz GSTK Zagreba i odlučujući meč za prolaz u završnicu od Križana iz Dugoga Sela, a Kristian, koji se na prvenstvo plasirao kroz regionalne kvalifikacije, savladao je Mijatovića iz Donata, a bio je nemoćan u susretima protiv Filipa Zeljka iz GSTK zagreba i Jurkovića iz Obrničke škole-Brod. Pojedinačni plasman donekle su popravili u igri parova gdje su se plasirali u četvrtfinale i izgubili od finalista Horvata iz varaždinskoga Igea Željezničara i Pucara iz Pule.
Ne možemo ne spomenuti odlične rezultate mladih Međimuraca, koji u kadetskim kategorijama brane boje varaždinskih klubova te Nikole Horvata, koji na dvojnu registraciju igra za seniorski sastav Šenkovca. Paula Markati (Varaždin) 3 se puta penjala na postolje da bi primila nagrade za prvo mjesto u parovima (s igračicom Marathona Češković) i treća mjesta ekipe Varaždina, za koju je igrala i Dina Ratajec, te pojedinačno. Tri puta je na pobjedničkom postolju bio i Nikola Horvat i to za prvo mjesto pojedinačno, s Pucarom iz Pule drugo mjesto u parovima i ekipno s Igea Željezničarom u čijem je sastavu igrao i Bruno Damjan, koji se usto plasirao i u četvrtfinale pojedinačno i s Vidačekom u polufinale parova.

3. OTVORENI TURNIR NAJMLAĐIH KADETA HRVATSKE
Marko Lovrek među najboljih osam
Nedavno je u Vinkovcima odigran 3. otvoreni turnir najmlađih kadeta Hrvatske na kojemu je među 40 igrača iz klubova cijele Hrvatske nastupio i trojac iz MSTC-Nostra Marko Lovrek, Filip Lajtman i Bruno Siladi. Sva trojica uspjela su se plasirati u završne borbe. Lovrek je u svojoj skupini, nakon pobjeda nad Franovićem iz Opatije, Dubovskim iz Iloka i Hostovskim iz vinkovačke Lokomotivec, osvojio prvo, a Lajtman, koji je pobijedio Dražića iz osječkog Vodovoda i izgubio od Martineka, na kraju drugoga te Siladi, koji je bio bolji od Babića iz Lokomotive i Lackovića iz Omladinca Brođanci i izgubio od Tice iz zagrebačkih Remeta, druga mjesta u svojim kvalifikacijskim skupinama. U prvom kolu razigravanja Filip i Marko bili su slobodni, a Bruno je izgubio od Severa iz Varaždina. Osmina finala bila je kobna za Filipa, koji je imao peh da je za protivnika dobio kasnijega pobjednika turnira Ališića iz Pule, a Marko je nakon velike borbe u pet setova eliminirao Gavrana iz Obrtničke škole-Brod i izborio plasman u četvrtfinale. Međutim, dalje nije išlo, jer je morao čestitati boljem u ovom trenutku, Raiću iz vinkovačke Lokomotive, na kraju četvrto plasiranom, kojemu je uspio oduzeti jedan set.

REGIJA SJEVERNA HRVATSKA
Putjane u kvalifikacije za 2. HL istok
Završilo je natjecanje u Regionalnoj ligi Sjeverna Hrvatska za seniore. Prvenstvo, koje je započelo s 13 ekipa odigrano je u 2 dijela. Prvo su sve prijavljene ekipe jednostrukim bod sustavom odigrale međusobno, a nakon toga je prvih 8 razigravalo u A skupini, a preostale 4 (odustao ČSTK) u B skupini. Međusobni rezultati ekipa u svakoj skupini postignuti u prvom dijelu lige prenosili su se u drugi pa su, u stvari, ekipe uzvratile domaćinstva protivnicima kod kojih su gostovale u prvom dijelu prvenstva. Ova liga ima tretman 3. Hrvatske lige, u ingerenciji je Hrvatskoga stolnoteniskog saveza, a prvo i drugo plasirane ekipe imaju pravo igranja u kvalifikacijama za 2. Hrvatsku ligu istok. U uzbudljivoj završnici u kojoj su tri ekipe osvojile po 34 boda (pobjede se boduju s 3, a porazi s 1 bodom) pa su plasman određivali rezultati njihovih međusobnih susreta. Tu su najbolji bili igrači Putjana ispred Igea Željezničara 2 iz Varaždina i Sračinca pa će Putjančani kroz kvalifikacije pokušati povratak u 2. HL iz koje su odustali na početku sezone, a prema informacijama iz Varaždina željezničarovci će svoje mjesto prepustiti igračima iz Sračinca. Već nam je po završetku 2. HL istok bilo poznato da će s devetoga mjesta u kvalifikacije igrači Mihovljana, a doznajemo i da će učesnici iz Slavonske regije zapad biti Mladost iz Petrinje i Graničar iz Slavonskoga Broda i iz Slavonske regije istok Belišće i Donji Miholjac. U najužem krugu za kvalifikacije iz naše regije sve do šestoga kola bili su i igrači Kos-Kotoribe, ali su nesmotreno u svojoj dvorani poraženi od Sračinca i prvenstvo, umjesto na prvom, završili tek na četvrtom mjestu. S veteranom Kučevićem i mladim snagama u prvenstvo je ušla druga ekipa MSTC-Nostra, čije je neiskustvo rezultiralo tek šestom pozicijom.
Rezultati skupine A - proljeće:
1. kolo: Podravka 3 - Igea Željezničar 2 1:6, Ljubešćica 1 - Sračinec 3:4, MSTC-Nostro 2 - Podravka 2 4:3, Kos-Kotoriba - Putjane Čakovec 5:2; 2. kolo: KOS-Kotoriba - Podravka 3 6:1, Podravka 2 - Putjane 0:7, MSTC-Nostro 2 - Ljubešćica 1 1:6, Sračinec - Igea Željezničar 2 3:4; 3. kolo: Sračinec - Podravka 3 5:2, Igea Željezničar 2 - MSTC-Nostro 2 4:3, Putjane - Ljubešćica 1 4:3, Kos-Kotoriba - Podravka 2 6:1; 4. kolo: Podravka 3 - Podravka 2 5:2, Ljubešćica 1 - Kos-Kotoriba 3:4, Igea Željezničar 2 - Putjane 2:5, MSTC-Nostro 2 - Sračinec 0:7; 5. kolo: MSTC-Nostro 2 - Podravka 3 0:7, Sračinec - Putjane 2:5, Kos-Kotoriba - Igea Željezničar 2 5:2, Ljubešćica 1 - Podravka 2 6:1; 6. kolo: Ljubešćica 1 - Podravka 3 6:1, Podravka 2 - Igea Željezničar 2 2:5, Kos-Kotoriba - Sračinec 3:4, Putjane - MSTC-Nostro 2 7:0; 7. kolo: Podravka 3 - Putjane 2:5, MSTC-Nostro 2 - Kos-Kotoriba 0:7, Sračinec - Podravka 2 4:3, Podravka 3 - Putjane 4:3.
KONAČNA TABLICA
1. Putjane 14 10 4 64:35 34
2. Igea Želj. 14 10 4 56:42 34
3. Sračinec 14 10 4 61:37 34
4. Kos-Kotor. 14 9 5 63:35 32
5. Ljubešćica 14 6 8 48:50 26
6. MSTC-No. 14 5 9 36:62 24
7. Podrav.3 14 3 11 36:62 20
8. Podrav.2 14 3 11 29:69 20
► Kroz sezonu za ekipu Putjana igrali su Tomislav Koprivec, Dražen Šantek, Rino Megla, Vlado Rapaić i u finišu Nenad Vurušić. Boje Kos-Kotoribe branili su Anđelko i Dražen Radmanić, Željko Dolenec, Vinko Legin, Ivica Jakupak i u zadnjim kolima Stjepan Vidović, a MSTC-Nostra 2 Bruno Damjan, Samir Kučević, Filip Panić, Mašan Sredanović, Filip Lajtman, Karlo Jambor i Ivan Lovrek.
Franjo Flac

Izvor: 2871