Sport 23.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

STOLNI TENIS: Škoda i Vresk brončani

Od petka do nedjelje u dvorani Sportskog centra TTS u Varaždinu odigrana su ekipna i pojedinačna prvenstva Hrvatske za juniore i juniorke te mlađe kadete i mlađe kadetkinje Hrvatske na kojem su se u sve 4 kategorije natjecale 321 ekipe i preko 120 igrača i igračica iz hrvatskih klubova. Organizator prvenstva bio je Stolnoteniski klub STARR, koji je poduzeo sve da se prvenstvo odvija u što je moguće boljim uvjetima, a pomogli su ga i mnogobrojni sponzori.
Među igračima i igračicama s više ili manje uspjeha natjecalo se i njih sedmero iz međimurskih klubova, koji su pravo nastupa stekli plasmanima na aktualnim rang listama Hrvatskog stolnoteniskog Saveza i kroz regionalne kvalifikacije. Nažalost, nismo imali predstavnika u ekipnim kategorijama, gdje su najbliži uvrštenju bili su juniori MSTC Čakovca, ali s pozicije druge pričuve ipak nisu došli na red. Ali zato je plasman na četvrto mjesto među juniorima uspio Benjaminu Podkrajcu s ekipom Igea Željezničara iz Varaždina, koji je uz dozu sreće mogao biti i bolji da Varaždinci s 3:2 nisu u polufinalu izgubili od Splita, a zatim u razigravanju za treće mjesto istim rezultatom i od Dugog Sela.
Naši najbolji predstavnici na prvenstvu, plasmanom u polufinale u kategoriji parova za mlađe kadete, bili su Stjepan Škoda iz Kos-Kotoribe i Noa Vresk iz Mihovljana. Iako su na ovom prvenstvu imali tek drugi zajednički nastup to im nije smetalo u slamanju protivnika pa su u prvom kolu su s 3:1 pobijedili Draguna i Milaka, a u četvrtfinalu s 3:2 Lackovića i Markotića, nakon što su propustili vodstvo od 2:0 u setovima i na kraju se iz poraza izvukli u finišu petog seta, nakon što su protivnici vodili s 5:1. Nažalost, dalje nisu mogli, jer su u polufinalu s 3:0, tijesno u sva 3 seta, ispali od na kraju drugoplasiranih Borovnjaka i Zovka.
I jedan i drugi bili su dobri i u pojedinačnom natjecanju prošavši kvalifikacijske skupine osvojenim drugim mjestima. U 1. kolu razigravanja nisu imali sreće pa je još uvijek najmlađi kadet Vresk s 3:0 ispao od Lackovića, a Škoda s 3:2 od Bana, propustivši vodstvo od 2:0 u setovima. Kvalifikacijske skupine drugim su mjestima u kategoriji juniorki prošle Dina Ratajec iz Šenkovca i Dora Cividini iz Mihovljana. Dina je bez većih problema s po 3:0 bila bolja od Bađun i Stantić, a 3:2 izgubila od Cakola, a Dora je u skupini imala samo 2 protivnice od kojih je s 3:1 savladala Mamić a s 3:0 izgubila od kasnije prvakinje Lee Rakovac. Treća naša predstavnica, Marta Cividini (Mihovljan) imala je ne tako jaku, ali neugodnu skupinu u kojoj je sve 3 partije izgubila. U razigravanju su se i Dina i Dora oprostile od natjecanja oprostile već u prvom kolu (osmini finala). Dora i Marta igrale su i kategoriju parova i u prvom kolu s 3:0 ispale.
Od 2 naša juniora skupinu nije prošao niti jedan. Benjamin Podkrajac (Igea - Šenkovec) je unatoč dobroj igri u skupini bio treći. Kristian Lipić (Šenkovec) pak nije imao dovoljno svježine da bi dobio bar jednu partiju pa je s 3:0 izgubio od Mustapića te s po 3:1 od Martineka i Dražića. Benjamin je usto, s Markom Vidačekom iz Igea Željezničara, odigrao i igru parova, ali su već u osmini finala s 3:2, nakon velike borbe, eliminirani od Goje i Mijatovića iz Donata.
Franjo Flac

Izvor: 3082