Sport 19.09.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

STOLNI TENIS: Spektakl u Prelogu

Danas (utorak) prekrasna nova dvorana DG Sporta u Prelogu svoj će prostor prepustiti stolnotenisačicama i stolnotenisačima. Reprezentativci i reprezentativke Hrvatske, naime, igraju utakmice 2. kola kvalifikacija za Ekipno prvenstvo Europe, koje će se od 4. do 13. listopada 2013. igrati u Scwechatu u Austriji.
Protivnik hrvatskim reprezentativkama u 15 sati biti će vrlo jaka reprezentacija Mađarske, koja je svoju snagu pokazala već u prvom kolu pobijedivši s uvjerljivih 3:0 Bjelorusiju. Naše reprezentativke nisu bile tako uspješne, jer su u gostima s 3:1 izgubile od Nizozemske, što nimalo ne čudi s obzirom da su igrale u pomlađenom sastavu. Isti sastav trener Neven Cegnar suprotstavit će i Mađaricama pa iako Mateja Jeger, Ivana Tubikanec, Lea Rakovac i Petra Petek teško mogu očekivati pobjedu protiv Mađarske vrste, koja u svom sastavu ima mnoga poznata imena iz vrha europskog stolnog tenisa poput Georgine Pote, Petre Lovas, Sandre Pergel, Dore Madarasz i drugih, svojim današnjim protivnicama mogu pružiti snažan otpor, a atraktivnom igrom i zadovoljstvo gledateljima. Uz ove 4 reprezentacije u njihovoj A skupini su još i reprezentacije Francuske i Poljske.
U drugoj utakmici dana, u 19 sati, sastat će se muške reprezentacije Hrvatske i Bjelorusije. Naši već na svojem kontu imaju pobjedu od 3:2 iz prvog kola s gostovanja u Austriji, a pobjedu, rezultatom 3:1, zabilježili su i Bjelorusi protiv Grčke. U trećem susretu ove B skupine Rusija je s 3:2 bila bolja od Mađarske. Prema najavi iz tabora hrvatske reprezentacije trener Zvonimir Korenić protiv Bjelorusije će koristiti - Andreja Gaćinu, Tomislava Kolareka i Tomislava Zubčića, a ime četvrtog igrača obznanjeno je pred polazak reprezentacije u Prelog, kada je ovaj naš prilog već bio u uredništvu. Gosti su najavili sastav bez svojih najboljih igrača Vladimira Samsonova i Jevgenija Ščetinjina, ali i postava u kojoj su Pavel Platonov, Vitalij Nekhvedovich i mladi Kiril Barabanov je dovoljno atraktivna i jaka. Bude li tako naši će u ovom susretu biti favoriti pa se nadamo da će ovu ulogu opravdati pobjedom.
Na utakmicu ženskih reprezentacija ulaz je slobodan, a za susret muških vrsta je 20 kn, osim za žene, djecu, studente, umirovljenike i nezaposlene, koji neće platiti ulaznicu. Naše će reprezentativce bodriti i legenda hrvatskog stolnog tenisa Dragutin Šurbek, a kao poseban gost organizatora najavljen je rekorder po broju nastupa u nogometnoj reprezentaciji Hrvatske Dario Šimić.
Sigurni smo da će gledalište na obje utakmice biti do kraja popunjeno i samo možemo uputiti riječi zahvale Hrvatskom stolnoteniskom savezu za dodjelu organizacije ovih utakmica STK Hodošanu i DG Sportu. Predsjednik Saveza Zlatko Pospiš na press konferenciji prošle srijede u Prelogu pohvalio je uvjete u novoj dvorani, a uz njih o odluci za igranje u Prelogu odlučila je tradicija, organiziranost i masovnost stolnoteniskog sporta u Međimurju.

F. Flac

Izvor: 2995