Sport 27.01.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

STOLNI TENIS: Srca borbena veteranska!

Nakon pojedinačnih prvenstava Županije za mlađe i seniorske kategorije, prošle subote u Kotoribi, ove su subote u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu svoje prvenstvo odigrali veterani i veteranke. Već tradicionalno, kao i svake od prethodnih godina, atmosfera u arenama i oko njih bila je odlična, prava sportska. Borbenost niti u jednoj partiji nije nedostajala, a svi bismo bili prezadovoljni kada bi bar sličnu vidjeli kada igraju mladi igrači i igračice. Organizatori, Međimurski stolnoteniski savez i Stolnoteniski klub Putjane, mogu biti zadovoljni i brojem od 58 prijavljenih, a još bi bili zadovoljniji da su se svi prijavljeni i odazvali. U najmlađoj veteranskoj kategoriji pojavili su se “neki novi klinci”, koji su tek zakoračili u veteranske vode, a u starijim kategorijama i oni, koji su prevladali strah i prvi se put uključili u natjecanje. Možemo konstatirati da su svi oni, koji su osvojili pokale Lista MEĐIMURJE, do njih došli zasluženo, jer su za njih morali proliti dosta znoja i iskoristiti sve svoje godinama akumulirano znanje. A najviše njih, čak 6, od kojih 2 za osvojena prva mjesta osvojili su članovi organizatora prvenstva Putjana.
• Ovo izvješće započet ćemo rezultatima veteranki, koje su, usprkos najmanjem borju od samo 5 igračica, opet bile u središtu pozornosti. Najbolja je, treći put zaredom Željka Podgorelec-Sirc, članica STK Putjane, koja je uspjela pobijediti sve svoje protivnice. Drugo mjesto pripalo je Tatjani Toplek iz Šenkovca, treće i četvrto Vesni Wrana i Gordani Antončić iz Mihovljana. Najstarija od mihovljanskoga “tria fantastikus” i jedna od najtrofejnijih igračica u povijesti međimurskoga ženskog stolnog tenisa Đurđa Zver na prvenstvu nije previše taktizirala. Igrala je ofenzivno, kako to ona uvijek i čini, 2 meča izgubila s po 3:2 i na kraju, osvojenim petim mjestom, ostala bez pokala.
Poredak: 1. Željka Podgorelec-Sirc 4/0, 2. Tatjana Toplek 3/1, 3. Vesna Wrana 2/2, 4. Gordana Antončić 1/3, 5. Đurđa Zver 0/4.
• U kategoriji najstarijih veterana, starijih od 60 godina, do svoje je šeste titule došao Hubert Peras, član ČSTK-a iz Čakovca, nakon pobjede u finalu nad Božidarom Bracom Damjanom. Peras je do finala došao lakom pobjedom u polufinalu nad, možemo reći, glavnim iznenađenjem ove kategorije, Vladimirom Dunjkom iz Putjana, a Damjan tek nakon maratonske borbe u 5 setova nad Brankom Vučenikom iz Donje Dubrave, igračem Kos-Kotoribe. Ne možemo ne spomenuti i najstarijega igrača prvenstva Vilka Šercera iz Donjega Kraljevca.
Rezultati - četvrtfinale: Peras - Franjo Vadas (Donji Kraljevec) 3:0, Dunjko - Ivan Špicar (Kos-Kotoriba) 3:1, Vučenik bb, Damjan - Zdravko Čižmešija (Putjane) 3:1; polufinale: Peras - Dunjko 3:0, Damjan - Vučenik 3:2; finale: Hubert Peras - Božidar Damjan 3:0.
• Rino Megla, igrač i predsjednik Putjana, obranio je titulu prvaka u kategoriji igrača od 50 do 59. godina i osvojio svoju četvrtu titulu prvaka. Isto kao i prošle godine, kada je u finalu protiv Koprivca do titule došao tek u petom setu, i na ovom je prvenstvu za pobjedu morao odigrati 5 setova. Dostojan protivnik u finalu bio mu je Josip Repalust, član HE-DRE iz Draškovca, a njihov finalni meč obilovao je nizom lijepih i efektnih poena. Prethodno, u polufinalima, oba su svoje protivnike, Vinka Legina iz Kos-Kotoribe, odn. Branka Babića iz Putjana dobili bez gubitka seta, ali ne i bez velikoga otpora svojih protivnika.
Rezultati - četvrtfinale: Megla - Branko Fodor (Mihovljan) 3:0, Legin - Željko Belše (MSTC-Nostro Žiškovec) 3:1, Repalust - Željko Dolenec (kos-Kotoriba) 3:2, Babić - Dražen Šantek (Putjane) 3:2; polufinale: Megla - Legin 3:0, Repalust - Babić 3:0; finale: Rino Megla - Josip Repalust 3:2.
• Najmasovnija, s 21 igračem, ponovno je bila kategorija veterana od 40 do 49 godina. Zoran Vidović, igrač Šenkovca, osvojenim prvim mjestom odlično je uplovio u veteranske vode. Protivnik u finalu, kojega je pobijedio rezultatom 3:1, bio mu je klupski kolega i lanjski finalist Božidar Krnjoul, koji je, da bi došao do zadnje stepenice, u četvrtfinalu morao pobijediti prošlogodišnjega protivnika u finalu Ivicu Pongračića iz Male Subotice, a u polufinalu Vladimira Rapaića iz Putjana. Vidović pak je u četvrtfinalu eliminirao Dražena Bubeka iz Mihovljana, a u polufinalu, u subotu vrlo raspoloženog Mladena Železnjaka iz Putjana.
Rezultati - četvrtfinale: Krnjoul - Pongračić 3:2, Rapaić - Damir Ivanuša (Lopatinec) 3:1, Vidović - Bubek 3:1, Železnjak - Dražen Korent (Šenkovec) 3:2; polufinale: Krnjoul - Rapaić 3:1, Vidović - Železnjak 3:0, finale: Zoran Vidović - Božidar Krnjoul 3:1.
Franjo FLAC

Izvor: 2909