Sport 12.01.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

STOLNI TENIS: TOP 12

Međimurski stolnotenisači Novu su godinu otvorili turnirima TOP-12 svake od 6 Županijskih liga List MEĐIMURJE, na kojima bi, prema zamisli Međimurskog stolnoteniskog saveza, trebalo nastupiti po 12 najboljih igrača svake od liga po završetka prvog dijela sezone. Nažalost, i na ovogodišnjem izdanju nije bilo tako pa su turniri popunjavani pričuvama, kojima nije bilo teško doći u dvorane na Sveta tri kralja i boriti se za medalje, koje su i ovoga puta za po 3 najbolja sudionika na svakom od turnira osigurale naše novine. Svi su turniri odigrani u punom sastavu, a jedino se na turnir 5. lige, od prijavljenih 12, odazvalo samo 9 igrača. Već tradicionalno na svim je turnirima vladala odlična atmosfera, mogle su se vidjeti odlične partije, a bili smo svjedoci i velikih obrata i iznenađenja.
• 1. LIGA - u ovoj ligi bilo je najviše, čak 6, apstinencija igrača iz kruga 12 najboljih, a pogotovo oči bode izostanak trojke iz Putjane Brida. To je najbolje iskoristio igrač MSTC-Damtexa Nenad Vurušić, koji je osvojio prvo mjesto, iako se iz svoje skupine među 8 prvih probio tek na bolju set razliku s Majom Pavleković iz Šenkovca 2 i Stjepanom Vidovićem iz Kos-Kotoribe 2. U polufinalu je uvjerljivo eliminirao Zorana Vidovića iz Šenkovca 2, a protivnik u finalu, kojega je dobio rezultatom 3:2, bio mu je suigrač iz MSTC-Damtexa Bruno Damjan, koji je u drugom polufinalnom meču bio uspješniji od već spomenute Maje Pavleković. Maja, koja je u borbi za 3. mjesto savladala klupskog suigrača i trenera Zorana Vidovića je, osim pobjednika, bila i najveće iznenađenje, jer je na turnir uvrštena tek s pozicije osme pričuve.
Poredak: 1. Nenad Vurušić (MSTC-D), 2. Bruno Damjan (MSTC-D), 3. Maja Pavleković (Šen 2), 4. Zoran Vidović (Šen 2), 5. Vinko Legin (Kos-K 3), 6. Ivica Jakupak (Kos-K 2), 7. Josip Repalust (HE-DRA 1), 8. Anja Novak (Šen 2), 9. Stjepan Vidović (Kos-K 2), 10. Kristian Lipić (HE-DRA 1), 11. Siniša Mesarić (Ned 1), 12. Filip Panić (MSTC-D).
• 2. LIGA - nisu igrali prvi i treći igrači lige Kristian Kovačić (Katex) i Ivan Pongračić (Mala Subotica 1) pa je Božo Krnjoul iz treće ekipe Šenkovca, kluba domaćina, elegantno osvojio prvo mjesto. Više problema imao je tek u svojoj kvalifikacijskoj skupini u kojoj je oba susreta dobio s po 3:2, još je 1 set prepustio Laciju Škvorcu iz Male Subotice 1 u polufinalu, a glatko je u finalu dobio mladoga Davora Vidovića člana prve ekipe Hodošana. U drugom polufinalu Vidović je s 3:0 savladao Dražena Korenta iz Šenkovca 3, a u borbi za treće mjesto Korent je s 3:1 pobijedio Škvorca.
Poredak: 1. Božo Krnjoul (Šen 3), 2. Davor Vidović (Hod 1), 3. Dražen Korent (Šen 3), 4. Ladislav Škvorc (MS 1), 5. Robert Mendelski (Hod 1), 6. Mladen Železnjak (Put 6), 7. Dominik Filipašić (D. Kraljevec 1), 8. Mladen Galinec (Put 6), 9. Bojana Kolarić (Mihovljan 4), 10. Michell Čeh (ČSTK 2), 11. Dražen Šprajc (Šen 3), 12. Dražen Bubek (Mih 4).
• 3. LIGA - prvi igrač lige Predrag Vurušić član ekipe Damtexa prvim je mjestom potvrdio svoju premoć u ligi, a veliko iznenađenje napravila je njegova finalna protivnica iz Šenkovca 5, kadetkinja Ema Toplek. Vurušić je prethodno u polufinalu eliminirao Josipa Magdalenića iz Hodošana 2, a Ema Filipa Radmanića iz Kos-Kotoribe 4, dok je u borbi za treće mjesto Magdalenić bio bolji od Radmanića. Iznenađenja su tek treća mjesta u kvalifikacijskim skupinama Anđelka Radmanića iz Kos-Kotoribe 4 te braće Dejana i Darija Ivanuše iz ekipe organizatora, Lopatinca 2.
Poredak: 1. Predrag Vurušić (Dam), 2. Ema Toplek (Šen 5), 3. Josip Magdalenić (Hod 2), 4. Filip Radmanić (Kos-K 4), 5. Josip Trojko (Kos-K 5), 6. Miro Štefok (Cirkovljan Zabat 1), 7. Petra Lehkec (Šen 5), 8. Mladen Novak (CZ 1), 9. Dario Ivanuša (Lop 2), 10. Marin Korent (Šen 4), 11. Dejan Ivanuša (Lop 2), 12. Anđelko Radmanić (Kos-K 4).
• 4. LIGA - i na turniru ove lige, koji se igrao u Putjanama, vodeći igrač lige Željko Belše iz MSTC-Nostra iz Žiškovca potvrdio je svoju čelnu poziciju. Uspjeh je to veći što je u finalu pobijedio Radovana Šarića iz Putjana 4, koji mu je nanio jedini poraz u prvom dijelu sezone. Belše je u polufinalu s 3:1 eliminirao Dinka Jožića iz Mihovljana 5 Primabiroa, a Šarić s 3:0 Marka Ružića iz Donjega Kraljevca 2. U borbi za treće mjesto između najvećih iznenađenja turnira Jožić je u neizvjesnom meću s 3:2 savladao Ružića.
Poredak: 1. Željko Belše (MSTC-N-Ž), 2. Radovan Šarić (Put 4), 3. Dinko Jožić (Mih5P), 4. Marko Ružić (DK 2), 5. Dejan Marčec (Nedelišće 2), 6. Roberto Miketek (DK 2), 7. Tomica Radek (Zasadbreg), 8. Željka Podgorelec-Sirc (Put 4), 9. Filip Bergovec (Hodošan 3), 10. Branko Fodor (Mih5P), 11. Juraj Vidović (Lopatinec 3), 12. Dražen Herjavec (MSTC-N-Ž).
• 5. LIGA - zbog samo 9 odazvanih treba uputiti kritike onima koji se nisu odazvali, iako su se prethodno prijavili. Prvo mjesto, teškom 3:2 pobjedom u finalu nad kolegom iz ekipe Dejanom Lajtmanom, osvojio je Zvonimir Turk iz kluba domaćina, ČSTK-a 3, i nastavio niz nepobjedivosti iz prvoga dijela sezone. Protivnik u polufinalu bio mu je Nikola Varga iz HE-DRE 2 iz Draškovca, a Lajtmanov je suparnik u drugom polufinalu bio Saša Škvorc iz Male Subotice 2, koji je u četvrtfinalu iznenađujuće eliminirao Huberta Perasa trećega iz vodeće ekipe lige, nanijevši mu, nakon jedinoga ligaškoga poraza, poraz i na ovom turniru. Treće mjesto, pobjedom nad Škvorcom, osvojio je Varga.
Poredak: 1. Zvonimir Turk (ČSTK 3), 2. Dejan Lajtman (ČSTK 3), 3. Nikola Varga (HE-DRA 2), 4. Saša Škvorc (MS 2), 5. Hubert Peras (ČSTK 3), 6. Nenad Martinec (Cirkovljan Zabat 2), 7. Danijel Matjačić (HE-DRA 2), 8. Andrija Krušelj (CZ 2), 9. Ivica Vražić (Goričan 2).
• 6. LIGA - na ovom su se turniru natjecali najbolji igrači dviju skupina 6. lige. Najbolji je bio vodeći na pojedinačnoj tablici A skupine Jurica Panić iz Mladosti iz Ivanovca, koji je u finalu s 3:2 pobijedio vodećega iz B skupine Josipa Pintarića, igrača Hodošana 4. Niti jedan niti drugi nisu imali većih problema u polufinalnim susretima u kojima je Panić eliminirao Danka Šimona iz ČSTK-a 4, a Pintarić Vlatka Breslauera iz Mladosti. Treće mjesto osvojio je Breslauer nakon pobjede nad Šimonom rezultatom 3:2.
Poredak: 1. Jurica Panić (Mladost), 2. Josip Pintarić (Hod 4), 3. Vlatko Breslauer (Ml), 4. Danko Šimon (ČSTK 4), 5. Hrvoje Vugrinec (Goričan 3), 6. Leona Radmanić (Kos-K 6), 7. Silvija Čukulic (Kos-K 6), 8. Petra Špicar (Kos-K 6), 9. Josip Đuran (Goričan 4), 10. Filip Strahija (Gor 4), 11. Filip Blažek (Gor 3), 12. Petar Harmicar (Gor 4).
- - - - -
Novo veliko okupljanje igrača i igračica iz naše županije biti će u subotu 15. siječnja kada će se u Kotoribi odigrati pojedinačna županijska prvenstva za sve uzrasne kategorije, osim kategorije kadeta, koja je već odigrana. Zato podsjećamo klubove, a i stolnotenisače, koji nisu članovi niti jednoga kluba, da je krajnji rok za prijave voditelju liga Franji Flacu, na tel/fax 390-539, utorak 11. siječnja do 15 sati.
(F.F.)

Izvor: 2907