Sport 15.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

STOLNI TENIS: Trening kamp za mlade

Od 5. do 10. kolovoza u Mihovljanu je, shodno inicijativi na sjednici Izvršnog odbora od 27. lipnja, održan trening kamp za međimurske stolnoteniske nade.
Organizator, voditelj i trener Robert Mikac, ujedno i predsjednik Međimurskoga stolnoteniskog saveza, baš i nije imao svesrdnu potporu klubova za svoju nakanu pa je gotovo sve uradio sam sa svojom ekipom iz STK Mihovljana.
U dogovoru s trenerima iz naših najboljih klubova tek su određeni igrači i igračice i okvirno definiran program, koji je na 10 održanih treninga i uspješno realiziran. Tako su na 2 treninga dnevno protekloga tjedna podijeljeni u 2 skupine, mlađoj i starijoj, trenirali David Čukulic i Stjepan Škoda iz Kos-Kotoribe, Karlo Jambor, Ivan i Marko Lovrek i Mašan Sredanović iz MSTC Čakovca, Lio Murakezi, Dina Ratajec i Benjamin Podkrajac iz Šenkovca te domaći Ivan Mikac, Noa Vresk, Niko Vidović i Lovro Varga, kojima su uspješno sparirali Nino Bujan, Sara Mikac, Luka Crnčec i Karlo Lajtman, članovi kluba domaćina. Mlađa skupina posljednjega dana, u subotu, odigrala je i međusobni pojedinačni turnir, dok će starija isti odigrati. Na taj način polaznici su imali maksimalne uvjete za kvalitetan rad, pa vjerujemo, da će se on osjetiti već na prvim turnirima u novoj sezoni. Robert Mikac ističe da je glavni cilj organizacije kampa bilo okupljanje igrača i igračica iz vodećih međimurskih klubova kao početak bolje međusobne suradnje. Izuzetno je zadovoljan radom i zalaganjem polaznika i misli da bi se ovakva okupljanja trebala organizirati u svim školskim praznicima i trebala bi donijeti pozitivan pomak u kvaliteti stolnog tenisa u Međimurskoj županiji. Nije najsretniji što se nisu odazvali svi predviđeni kandidati (Filip Godina), a bilo je i malih problema na početku u različitim stupnjevima pripremljenosti igrača i igračica, što se, međutim, rješavalo u hodu.
Nije, ističe, osim kad je to baš bilo potrebno, intervenirao u tehniku polaznika, ali se zato puno radilo na povezivanju elemenata i s tim u vezi kretanju za stolom, bez kojega se i ne može kvalitetno igrati. Isto i na kvalitetnom izvođenju i vraćanju servisa od kojih sve polazi. Začuđen je što se kroz tih 5 dana u dvorani u Mihovljanu nije pojavio niti 1 od klupskih trenera, jer, kako je rekao, bio je spreman za sagledavanje njihovih eventualnih prijedloga i primjedaba, s obzirom da oni najbolje poznaju svoje igrače i igračice. Za razliku od trenera u dvorani smo zato mogli vidjeti Putjančane - predsjednika kluba Marka Puškadiju i suigrača mu iz devete ekipe Davora Nikolića, članove Izvršnog odbora Međimurskoga stolnoteniskog saveza - dopredsjednika Rina Meglu i tajnika Kristiana Kovačlića.
Navratio je i predsjednik Kos-Kotoribe Ivan Špicar, a kako reče Mikac, za mlade Kotoripčane telefonski se zanimao i tajnik kluba Dražen Radmanić, također član IO Saveza. Kad već spominjemo Kotoripčane, moramo istaći da su Čukulic i Škoda kroz sve dane kampa bili ugošćeni od svojih stolnoteniskih prijatelja i suparnika iz Mihovljana Noe Vreska i Nike Vidovića produbljujući međusobna prijateljstva.
Možemo zaključiti da je ovaj trening kamp, organiziran na nivou Saveza nakon dugo vremena, pun pogodak novoga predsjednika Saveza Roberta Mikaca, koji je pokazao da je međuklupska suradnja, ako želimo dobro međimurskom stolnom tenisu, i moguća i neminovna. Pogotovo kad se vide rezultati njegovi rezultati.

Izvor: 3042