Sport 13.07.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

STOLNI TENIS: Trenirali s Bahraincima

Zagreb i Varaždin su od 22. lipnja do 8. srpnja domaćin reprezentativcima Kraljevine Bahrain koji se u Hrvatskoj pripremaju za igre Perzijskoga zaljeva kojima je njihova država domaćin, a početak im je 20. srpnja. Od njih 16, oni stariji, seniori i juniori, pripremaju se u Nacionalnom stolnoteniskom centru u zagrebačkom Domu sportova, sparirajući juniorskoj reprezentaciji Hrvatske, dok 8 kadeta i mlađih kadeta trenira u varaždinskom Sportskom centru TTS u organizaciji Stolnoteniskog centra Ronald Ređep STARR iz Varaždina. U rad varaždinske skupine uključeni su mladi igrači i igračice iz Igea Željezničara iz Varaždina i Ljubešćice iz Varaždinske županije te Šenkovca iz naše županije. Od mladih Šenkovčana partneri mladim Bahraincima su Kristian Lipić, Ema Toplek, Benjamin Podkrajac, a kraće vrijeme u Varaždinu je trenirala i njihova članica Petra Petrinšak iz Osijeka. Treninge vodi novi trener juniorske reprezentacije Bahraina, Puljanin Danijel Rojnić, a suradnici su mu trener Igea Željezničara Zvonimir Gašparac, trener Šenkovca Goran Balić, kojima asistiraju i budući treneri Nino Bujan i Vlatko Breslauer iz Čakovca.
Na konferenciji za medije upriličenoj u ponedjeljak javnosti su se obratili predsjednik STARR-a Ronald Ređep, predsjednik Šenkovca Dražen Korent, trener juniorske reprezentacije Bahraina Danijel Rojnić i šef bahrainske skupine koja se priprema u Varaždinu Ammar Sadiq. Iznijeli su da je reprezentacija ove zaljevske zemlje na pripreme u Hrvatsku došla na inicijativu Borisa Baničeka, a Varaždin kao mjesto priprema mlađih igrača odabran zbog evidentno dobroga rada s mlađim kategorijama stolnotenisača i stolnotenisačica u klubovima sjeverozapadne Hrvatske. Gosti su izuzetno zadovoljni s uvjetima boravka i treninga i vjeruju da će ove pripreme donijeti pozitivne pomake u njihovoj igri. Osim treninga, domaćin ih je upoznao s povijesnim znamenitostima ovoga kraja (dvorac Trakošćan, iskopine u Varaždinskim Toplicama, Toplice Sveti Martin), a imali su priliku relaksirati se i u varaždinskim gradskim bazenima i bazenima Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama. Ovim pripremama, čulo se od predstavnika domaćina, našemu se kraju otvara šansa za pružanje gostoprimstva i organizaciju priprema i drugih reprezentacija. Podsjetimo da je, osim ovih priprema, već u 2 navrata domaćin regionalnoga stolnoteniskog kampa bio Sportski centar Aton u Nedelišću koji se također može pohvaliti idealnim uvjetima za takve i slične akcije.
Dva su tjedna u Zagrebu prvu fazu priprema za europsko prvenstvo juniora i kadeta, koje će se od 14. do 25. srpnja odigrati u Kazanu u Rusiji, odrađivali hrvatski reprezentativci i reprezentativke. Među juniorkama je i Paula Markati iz Hodošana, članica STK-a Dr. Časl iz Zagreba. Već sutra završava i drugi, završni dio priprema koji juniorke odrađuju u Kanjiži u Srbiji zajedno sa srpskim reprezentativkama. Na žalost, u ekspediciji za završne pripreme nije bilo mjesta za Paulu koja je na taj način ispala iz kombinacije za europsko prvenstvo. Prednost kod trenera Ivančina dobila je Josipa Zajec iz njegova kluba Mladost Iskon. Upitno je je li njegova odluka pravilna i samo podsjećamo da je Zajec 2 godine starija od Markati, da je izlazno godište iz juniorske kategorije, a svojom kvalitetom nije bitno bolja od mlade Hodošančanke. Nezadovoljni sastavom reprezentacije mogu biti i u STK-u Šenkovcu jer u kadetsku reprezentaciju nije uvrštena njihova igračica Ema Toplek, treća na kadetskoj rang-listi Hrvatske. Na žalost, za nju je eliminirajuća bila odluka Saveza da na prvenstvo putuju samo 2 kadetkinje. U svim ostalim kategorijama, i muškim i ženskim, u sastave reprezentacija uvrštena su po 3 igrača, odnosno igračice…
Franjo Flac

Izvor: 2933