Sport 11.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

STOLNI TENIS: Turnir u Belici

Belica, dvorana društvenog doma, subota, 6. srpnja, oko 13 sati i svirka tamburaša tamošnje kulturno -mjetničke udruge. Nije to bila niti njihova proba, a niti njihov koncert, nego doček stolnotenisača pred početak Otvorenog ljetnog turnira. Bilo je to novo iznenađenje predsjednika kluba organizatora, Udruge stolnotenisača amatera USTA, Josipa Habijana Đusa i njegove odlično uhodane ekipe. Brojem od 33 igrača malo skromniji turnir, što je i normalno, jer je nastupila sezona godišnjih odmora, ali ipak dovoljno da bi se sačuvala kvaliteta i nastavila tradicija organizacije po 1 turnira u svakom godišnjem dobu, što je i raritet beličkih turnira. Turnir se odvijao prednatjecanjem u 8 kvalifikacijskih skupina iz kojih se po dva igrača plasiraju u završnicu, a od ovoga turnira i novina da natjecanje u utješnom “kosturu” nastavljaju i oni koji se nisu plasirali u borbu za medalje. Ovoga puta najuspješniji je bio Michell Čeh od nove sezone član Putjana, koji je iskoristio neigranje pobjednika proljetnoga turnira i svoga novoga klupskog suigrača Dominika Filipašića. A protivnik u finalu, kao i na Zimskom turniru krajem prosinca prošle godine, bio mu je ponovo Siniša Ajdarpašić. No, Čeh je sada do prvoga mjesta došao znatno lakše, što mu je umnogome omogućila i pretjerana Ajdarpašićeva nervoza u pojedinim fazama meča, kao i težak polufinalni susret protiv Ivana Fileša iz Čak-a, kojega je nakon velike borbe pobijedio s 3:2. Čeh pak je do finala došao ekspresnom 3:0 pobjedom nad Miljenkom Perasom iz Male Subotice, koji je zatim pokleknuo i u borbi za treće mjesto protiv Fileša i već na drugom turniru za dlaku ostao bez medalje te dobio epitet vječnoga četvrtog. Domaćini su svoje najbolje igrače imali u Jurici Godini i Matiji Trstenjaku, koji su se plasirali u četvrtfinale. Ali su zato imali finaliste u utješnom natjecanju u kojemu je kadet Filip Godina, Beličanac, do kraja ove sezone u ČSTK-u, a od iduće u MSTC Čakovcu, s 3:2 nadigrao Slavka Tratnjaka, koji je, osim što je igrao, zajedno sa sinom Denisom, uspješno obavio i voditeljski posao. U polufinale utješnoga plasirali su se još najmlađi igrač turnira Noa Vresk iz Mihovljana i Matija Grgić iz Čak-a, a svakako moramo spomenuti i odličan nastup Nina Baše iz Ivanovca, mladog člana reprezentacije Hrvatske osoba s invaliditetom, koji se, iako u invalidskim kolicima, uspješno suprotstavljao svojim protivnicima. Rezultati:
- finalna skupina - četvrtfinale: Ajdarpašić (Putjane) - Bubek (Mihovljan) 3:0, I. Fileš (Čak) - Trstenjak (USTA) 3:2, M. Peras (M. Subotica) - J. Magdalenić (Hodošan) 3:1, Čeh (Put) - J. Godina (USTA) 3:1; polufinale: Ajdarpašić - Fileš 3:2, Peras - Čeh 0:3; finale: Čeh - Ajdarpašić 3:1; za 3. mjesto: Fileš - Peras 3:2.
- utješno - četvrtfinale: F. Godina (MSTC Čakovec) - Božo Damjan (Damtex) 3:1, Vresk (mihovljan) - D. Godina (USTA) 3:1, Habijan (USTA) - S. Tratnjak (USTA) 0:3, M. Grgić (Čak) - Baša (Mihovljan) 3:2; polufinale: F. Godina - Vresk 3:1, S. Tratnjak - M. Grgić 3:2; finale: F. Godina - S. Tratnjak 3:2.
- - - -
► Čast da trojici prvoplasiranih podijeli medalje, uz asistenciju predsjednik Josipa Habjana Đusa i voditelja turnira Slavka Tratnjaka, imao je Željko Kolarić, kako kažu, dobra duša kluba, a Habijan je usto podijelio nagrade i polufinalistima utješnog dijela. Ne mogu se zaobići niti oni iz čijega su se kotla instaliranog pred dvoranom širili ugodni mirisi za okrjepu umornih “ratnika” - glavni kuhar Željko Poljak i pomoćnik mu Goran Habijan, koji su u svojim rukama smjenjivali kuhaču i rekete, jer su obojica i igrala, kao i ekipa iza šanka uz koji su gasili žeđ. A turnir su svojim sponzorstvima pomogli Općina Belica, Drvoplast AD, OPG Vinković, Keramika Zec, Poljoopskrba, Trgovina za vas, Caffe bar Tara, Zvonimir Kaučić i stalni sponzor umirovljenik Ivan Obadić, svi iz Belice.
Franjo Flac

Izvor: 3037