Sport 08.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

STOLNI TENIS: Turnir u Hodošanu / prvenstvo u Kotoribi

HODOŠAN

Šenkovčani najuspješniji

Natjecateljsku sezonu 2010./11. međimurski stolnotenisači završili su 2. Otvorenim turnirom za kadetske kategorije, koji se već tradicionalno organizira u Hodošanu, a brojem od 60 igrača i igračica i organizator Međimurski stolnoteniski savez i domaćin STK Hodošan mogu biti zadovoljni. Na turniru su se u subotu za medalje Lista MEĐIMURJE borili članovi stolnoteniskih klubova Donji Kraljevec, Hodošan, Kos-Kotoriba, MSTC Čakovec, Mihovljan i Šenkovec, a s najviše - čak 6 prvih mjesta u 8 kategorija, mogu se podičiti mladi Šenkovčani, a preostala 2 osvojili su članovi Kos-Kotoribe i Mihovljana.
Mnoštvo roditelja, trenera i ljubitelja stolnoga tenisa u dvorani hodošanske osnovne škole, prvim mjestom u kategoriji limača, oduševio je Stjepan Škoda iz Kos-Kotoribe, a dobar rad u njegovom klubu drugim i trećim mjestom potvrdili su vršnjaci mu iz kluba Domagoj Dežđek i Sebastijan Kanižaj, s kojim je treće mjesto podijelio Lio Murakezi iz Šenkovca. Plasman u četvrtfinale izborili su još Šenkovčani Antonio Toplek i Dominik Radiković te Kotoripčani Marko Horvat i Roko Marđetko. Filip Lajtman, igrač Mihovljana, pobjednik je kategorije najmlađih kadeta, a njegov protivnik u finalu bio je Jan Zrna iz Hodošana, član Šenkovca. Brončane medalje za treće mjesto osvojili su David Čukulic iz Kos-Kotoribe i Matija Zadravec iz Šenkovca, a četvrtfinale i plasman među najboljih 6 izborili su još Davor Kučević iz MSTC Čakovca i Kotoripčan Roberto Dežđek.
Benjamin Podkrajac i Danko Horvat iz Šenkovca iskoristili su neigranje Ivana Lovreka i Karla Jambora iz MSTC Čakovca i osvojili prvo i drugo mjesto u kategoriji mlađih kadeta, dok su treće mjesto podijelili Ivanovi i Karlovi suigrači Lovro Majerić i Mašan Sredanović. Četvrtfinale su još izborili Dino Dolenec iz Donjega Kraljevca, Karlo Lajtman i Bruno Siladi iz Mihovljana te Karlo Murk iz MSTC Čakovca. Najbolji kadet na turniru bio je Kristian Lipić iz Draškovca, član STK Šenkovca, koji je u natjecanju 5 igrača bod sustavom, izgubio samo 1 set. I to od drugo plasiranoga Karla Jambora, mlađeg kadeta MSTC Čakovca. Treće mjesto osvojio je Ivan Mikac, četvrto Luka Crnčec, oba igrači Mihovljana, a peto kadet Donjega Kraljevca Marko Šupljika.
Nažalost na turnir su se, od 4 prijavljene, odazvale samo 2 limačice i to igračice Šenkovca Lana Vidović i Nikolina Valkaj, a u međusobnom susretu bolja je bila Lana. Hana Zadravec (Šenkovec) uspješno je u finalu kategorije najmlađih kadetkinja uzvratila Klari Hodak iz Kos-Kotoribe za finalni poraz na 2. Otvorenom prvenstvu Kotoribe, a treće mjesto osvojila je druga Kotoripčanka Nika Lukša pobjedom nad Murom Janušić iz MSTC Čakovca. Šenkovčanka Petra Vugrinec odoljela je naletima igračica domaćeg STK Hodošana i pobjedom u finalu nad Julijom Švec osvojila prvo mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja, a brončanim medaljama okitile su se Julijine klupske kolegice Nikolina Jurčec i Nikolina Zrna. Nažalost, u kategoriji kadetkinja natjecale su se samo 3 igračice, među kojima je prvo mjesto očekivano osvojila Ema Toplek iz Šenkovca ispred Dore i Marte Cividini igračica Mihovljana.
Medalje je slavodobitnicima predao predsjednik Međimurskog stolnoteniskog saveza Dražen Korent, koji je ujedno bio i voditelj turnira.
Franjo Flac

KOTORIBA

Domaćinima tri prva mjesta

Dani šibe i ribe drugu godinu za redom u svojemu su programu imali i stolnoteniski turnir za mlade - ove godine 2. Otvoreno kadetsko prvenstvo Kotoriba, odigrano prošle subote. Brojem od 43 igrača i igračica iz stolnoteniskih klubova Donji Kraljevec, MSTC Čakovec, Šenkovec i domaće Kos-Kotoribe, koji su se prošle subote u 6 kategorija natjecali u školsko-sportskoj dvorani opravdalo je organizaciju turnira i težnju kotoripskoga kluba da on ubuduće bude tradicionalan. Dodatni poticaj tome dali su i članovi domaćega kluba, koji su osvojili prva mjesta u čak tri kategorije, i to onim najmlađim, i u muškoj i u ženskoj kategoriji, a na njihovoj će darovitosti, uz dobar rad, klub graditi svoju budućnost.
Pogotovo Stjepan Škoda u kategoriji limača, koji svojim suparnicima, u kvalifikacijskoj skupini, a zatim i u završnom dijelu, nije prepustio niti 1 set. Njegov finalni protivnik bio je limač iz Šenkovca Dominik Radiković, koji je finale izborio pobjedom u 5 setova nad drugim Kotoripčanom Sebastijanom Kanižajem, a Škoda je do finala došao pobjedom nad drugim Šenkovčaninom Liom Murakezijem. Kanižaj i Murakezi podijelili su treće mjesto, a u završne borbe, među 6 najboljih, plasirali su se još Domagoj Dežđek i Marko Horvat, oba iz domaćega kluba.
U kategoriji njihovih vršnjakinja, limačica, natjecale su se samo 3 igračice. Najspretnija je bila Kotoripčanka Gabrijela Siladi, a na drugo i treće mjesto plasirale su se Šenkovčanke Lana Vidović i Nikolina Valkaj. I zlatna medalja za prvo mjesto među najmlađim kadetkinjama ostala je u Kotoribi, a osvojila ju je Klara Hodak, nakon 5 neizvjesnih setova i pobjede u finalu nad Šenkovčankom Hanom Zadravec. Treće i četvrto mjesto osvojile su igračice Kos-Kotoribe Nika Lukša i Dajana Horvat, dok je turnir na petoj poziciji završila Mura Janušić iz MSTC Čakovca.
U kategoriji najmlađih kadeta prvo mjesto je, nakon teške 3:2 pobjede u finalu nad Janom Zrnom, igračem Šenkovca, osvojio Marko Lovrek iz MSTC Čakovca, nadoknadivši vodstvo Zrne od 2:0 u setovima, a brončane medalje osvojili su David Čukulic iz Kos-Kotoribe i Matija Zadravec iz Šenkovca. U završnicu turnira, među 6 najboljih, plasirali su se još Davor Kučević i Matija Murk iz MSTC Čakovca. Drugu zlatnu medalju za MSTC Čakovec osvojio je Ivan Lovrek u kategoriji mlađih kadeta, svladavši u finalu s 3:1 svojega klupskog kolegu Karla Jambora. Treća mjesta podijelili su njihov suigrač Mašan Sredanović i Danko Horvat iz Šenkovca, a plasmanom među najboljih 6, Lovro Majerić i Sven Lisjak zaokružili su dominaciju igrača MSTC Čakovca u ovoj kategoriji.
U kategoriji kadetkinja dominirala je Petra Vugrinec iz Šenkovca, iza koje su se na drugo i treće mjesto plasirale domaće igračice Sabina Horvat i Franciska Hodak, a četvrto mjesto osvojila je Helena Šardi iz MSTC Čakovca.
Nakon u siječnju odlično organiziranoga pojedinačnog prvenstva županije, članovi Kos-Kotoribe, bili su odličan organizator i ovoga turnira dokazavši da se na njih uvijek može najozbiljnije računati. Vjerujemo da će i prihvaćati organizaciju, pogotovo što nova školsko-sportska dvorana pruža izvanredne uvjete, a organizatorskim sposobnostima već su se i te kako dokazali.

OTVORENO JUNIORSKO I KADETSKO MEĐUNARODNO PRVENSTVO POLJSKE
Markati u četvrtfinalu ekipnog
Od srijede 25. do nedjelje 29. svibnja Paula Markati iz Hodošana je u sastavu juniorske reprezentacije Hrvatske nastupala na Otvorenom juniorskom i kadetskom prvenstvu Poljske u Czetniewu. U ekipnom dijelu natjecanja s juniorskom se ekipom, u kojoj je igrala uz Ivanu Tubikanec iz Dra Časla i Mateju Jeger iz Mladosti Iskona, plasirala u četvrtfinale gdje je s 3:0 izgubila od reprezentacije Japana. Pojedinačno je u svojoj skupini, nakon poraza od Wong iz Hong Konga i Istrate iz Rumunjske i pobjede nad Smith iz Engleske, osvojila treće mjesto i nije se plasirala u završni dio. S Preidziute iz Litve natjecala se i u konkurenciji parova i ispala u prvom kolu od poljskih igračica Kacmarek i Cieszcyk.
F. Flac

Izvor: 2928