Sport 25.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

STOLNI TENIS: Vidović i Megla obranili titule

Nakon što su već odigrana pojedinačna prvenstva Međimurske županije za mlađe i seniorske kategorije, svoje su prvenstvo, i to jubilarno deseto, u subotu u Kotoribi odigrali i veterani i veteranke. S 48 prijavljenih igrača, isto kao i na prošlogodišnjem, ali s 2 igračice manje. Međutim, došlo je do brojčanih promjena po kategorijama kod igrača, jer je nekolicina iz mlađih prerasla u starije. Već uobičajeno prvenstvo je odlično organizirao jedan od najstarijih međimurskih klubova - STK Kos-Kotoriba, a za odličnu atmosferu, osim organizatora, u čije je ime prvenstvo otvorio njihov predsjednik i 1 od igrača na prvenstvu Ivan Špicar, pobrinuli su se i sami igrači i igračice. Prezentacija stolnoteniske igre i borbenost već tradicionalno bili su na visokoj razini, a zabilježeno je i nekoliko iznenađenja, što i nije neuobičajeno s obzirom da je prvenstvena stanka u Županijskim ligama pa su mnogi od igrača smanjili intenzitet i učestalost treninga. No, opustili se nisu i oni već uobičajeno najbolji. Rino Megla (Putjane) prvim mjestom u kategoriji igrača od 50 do 59 godina osvojio već svoju osmu, a u Kotoribi i četvrtu uzastopnu titulu veteranskoga prvaka, a Zoran Vidović (Šenkovec) u svojoj drugoj sezoni među veteranima i drugi put je prvak u kategoriji od 40 do 49. godina. Treći put je veteranski prvak Međimurja Vinko Legin iz Kos-Kotoribe, ali ovoga puta u onoj najstarijoj, kategoriji igrača iznad 60 godina. Do svoje druge titule, ali ovoga puta u kategoriji samo sa svojim suigračicama iz Mihovljana, drugu je titulu osvojila Vesna Wrana, ali je, za razliku od igrača, bila uskraćena u više mogućnosti borbe za titulu prvakinje, jer veteranke samostalno igraju tek na posljednjih 5 prvenstava, a prije su igrale zajedno s veteranima. Prvu četvorku u svakoj kategoriji i na ovom je prvenstvu prekrasnim pokalima nagradio List MEĐIMURJE, a, zajedno s predsjednikom domaćega kluba Špicarom, podijelio ih je predsjednik Međimurskoga stolnoteniskog saveza Dražen Korent, također 1 od igrača na prvenstvu.
Na prošlosezonskom prvenstvu najbrojnija kategorija, iz već spomenutog razloga, smanjila se s 21 na 15 igrača. Prvak, kako smo već spomenuli u uvodu, po drugi je put Zoran Vidović član Šenkovca, koji je u završnom razigravanju svakom od svojih protivnika prepustio tek 1 set. U četvrtfinalu Vanji Kovačiću iz čakovečkoga Katexa, u polufinalu drugom Katexovcu na turniru Vladimiru Rapaiću i u finalu perjanici domaćina turnira, MTČ-Kotoribe, u ovoj kategoriji Draženu Radmaniću. Radmanić je do finala došao nakon borbe u 5 setova u četvrtfinalu s Miljenkom Perasom iz čakovečkoga ČSTK-a i pobjede od 3:1 u polufinalu nad Brankom Lipićem iz draškovečke HE-DRE.
Rezultati - osmina finala: V. Kovačić - Lajtman (ČSTK) 3:1, Rapaić - Anđelko Radmanić (Kos-K) 3:0, Peras - Bubek (Mihovljan) 3:2, Lipić - J. Zrna (Hodošan) 3:1; četvrtfinale: Vidović - Kovačić 3:1, Rapaić - Jakupak (Kos-K) 3:1, D. Radmanić - Peras 3:2, Lipić - Belovari (Donji Kraljevec) 3:0; polufinale: Vidović - Rapaić 3:1, D. Radmanić - Lipić 3:1; finale: Zoran vidović - Dražen Radmanić 3:1.
U s 20 igrača najmasovnijoj kategoriji igrača od 50 do 59 godina novi - stari prvak je Rino Megla iz Putjana. Za osvajanje titule morao se dobrano u finalu namučiti s novajlijom u ovoj kategoriji Ivicom Pongračićem iz Male Subotice, dosadašnjim peterostrukim prvakom u kategoriji od 40 do 49 godina, savladavši ga rezultatom 3:2. Isto tako težak zadatak imao je i u polufinalu gdje mu je protivnik bio suigrač iz Putjana Dražen Šantek, kojemu je, pobjedom od 3:2, uzvratio za poraz u polufinalu nedavnoga klupskog prvenstva, a mnogo je lakše, s 3:0, u četvrtfinalu bio bolji od Željka Dolenca iz Kos-Kotoribe. Pongračić pak je do finala došao pobjedom od 3:2 u četvrtfinalu nad klupskim suigračem Ladislavom Škvorcom i u polufinalu s 3:1 nad lanjskim finalistom Josipom Repalustom iz HE-DRE iz Draškovca.
Rezultati - Osmina finala: Dolenec - Železnjak (Putjane) 3:0, Korent (Šenkovec) - Murković (Putjane) 3:0, Škvorc - Šarić (Putjane) 3:1, Turk (ČSTK) - Hegediš (Kos-K) 3:0; četvrtfinale: Megla - Dolenec 3:0, Šantek - Korent 3:2, Pongračić - Škvorc 3:2, Repalust - Turk 3:2; polufinale: Megla - Šantek 3:2, Pongračić - Repalust 3:1; finale: Rino Megla - Ivica Pongračić 3:2.
Trinaest igrača nastupalo je u kategoriji veterana starijih od 60 godina. Najbolji je bio debitant u kategoriji Vinko Legin iz Kos-Kotoribe, koji je bio toliko suveren da nije izgubio niti 1 set. A ima i šampionskih iskustava, jer je na dosadašnjim prvenstvima već osvojio 2 titule u kategoriji od 50 do 59 godina. Njegov protivnik u polufinalu, igrom ždrijeba, bio je Hubert Peras iz MSTC Nostra Žiškovec, kojemu je na taj način, nakon 6 uzastopnih titula u najstarijoj kategoriji, Legin prekinuo pobjednički niz. Leginov protivnik u finalu bio je “dobravski bombarder” i igrač Kos-Kotoribe Branko Vučenik, koji je u polufinalu s 3:2 eliminirao lanjskoga finalistu Božidara Damjana iz Damtexa pa su se prvi i drugi s prošloga prvenstva morali zadovoljiti pokalima za treća mjesta.
Rezultati - četvrtfinale: Peras - Dunjko (Putjane) 3:1, Legin - Klobučarić (Putjane) 3:0, Vučenik . Doroghazi (Putjane) 3:0, Damjan - Vadas (Donji Kraljevec) 3:1; polufinale: Legin - Peras 3:0, Vučenik - Damjan 3:2; finale: Vinko Legin - Branko Vučenik 3:0.
Nažalost, kako smo već u uvodu spomenuli, na ovom su prvenstvu u kategoriji veteranki (starije od 35 godina) nastupile samo 3 igračice Mihovljana pa su poredak odlučile u međusobnom odmjeravanju. Tu je najbolja s 2 pobjede bila Vesna Wrana, drugo mjesto s po 1 pobjedom i porazom osvojila je Đurđa Zver, a treće s 2 poraza Gordana Antončić. Velika je šteta što nije igrala trostruka prvakinja Željka Podgorelec-Sirc iz Putjana, a isto tako i što se ne uključuje više igračica koje su pred desetak i više godina bile aktivne u svojim klubovima. Neke (domaće) vidjeli smo i uz arene na prvenstvu u Kotoribi i sumnjamo da im srca nisu zaigrala na zvuk celuloidne loptice. Nadamo se da bi to mogao biti dobar poticaj za njihovo aktiviranje.
Franjo FLAC

Izvor: 2961