Sport 28.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

STOLNI TENIS: Vidović u Berlinu / Međimurci u Varaždinu

Od srijede do nedjelje prošlog tjedna u Berlinu je odigran ITTF World Tour German Open, turnir iz super serije Svjetske stolnoteniske organizacije, uz nastup najboljih svjetskih igrača i igračica.
Među njima zapažen rezultat, plasmanom u osminu finala pojedinačno, ostvario je hrvatski reprezentativac Andrej Gaćina, ali je tu zaustavljen od aktualnog svjetskog prvaka i prvog nositelja Kineza Jike Zanga. U kategoriji igrača do 21 godine nastupao je Frane Kojić i ostvario plasman u drugo kolo gdje je poražen od Engleza Pichforda.
Ne manje vrijedan uspjeh, točnije rečeno priznanje, doživio je sudački internacionalac Mladen Vidović, koji je bio među sucima turnira, dijeleći pravdu svjetskoj stolnoteniskoj eliti. A kakav renome uživa u ITTF-u pokazuje i podatak da mu je pripala čast biti glavnim sucem finala muških parova, te da je bio pomoćni sudac na brojaču u pojedinačnom finalu.
F. Flac

Varaždinska Arena od petka do nedjelje ugostila je mlade igrače i igračice iz Hrvatske, BiH, Italije i Slovenije, njih 542, na 9. Memorijalu Mirko Abramović, inače 43. Otvorenom prvenstvu Varaždina. Među njima i tridesetoro iz međimurskih klubova, koji su odigrali solidno, ali se baš i ne mogu pohvaliti nekim velikim rezultatima. Jedini od naših koji su se u Varaždinu okitili odličjem bili su Stjepan Škoda i Noa Vresk, koji su pod imenom Mihovljana igrali u ekipnoj konkurenciji mlađih kadeta. Drugim mjestom u kvalifikacijskoj skupini, nakon pobjede protiv Malinske Dubašnice i Zaboka i poraza od Arrigonija iz Ptuja, plasirali su se u polufinale gdje su s 3:1 izgubili od Ljubešćice, a počasnu partiju uspio je dobiti Škoda. Ekipno su, u kategoriji kadeta, igrali i igrači MSTC Čakovca, a ekipa koju su činili Marko Lovrek i Filip Godina bila je treća u svojoj skupini i nije se plasirala u završne borbe.
U pojedinačnoj konkurenciji najdalje, do osmine finala, od naših su se probili Noa Vresk član Mihovljana i Dina Ratajec igračica Šenkovca. Noa je u kategoriji najmlađih kadeta nakon uvjerljivo osvojenog prvog mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini u prvom kolu završnice bio slobodan, u šesnaestini finala s 3:0 pobijedio Auguština, a u borbi za proboj među najboljih 8 s 3:1 izgubio od prvoga nositelja Lovre Zovka. Dakle, ždrijeb ga nije nimalo mazio. Dina je također bila pobjednica svoje skupine u kategoriji juniorki, u šesnaestini finala eliminirala Bolte, a u osmini finala ispala od Mihaljević. Šesnaestinu finala dohvatila su dva naša juniora, Draškovčanin, inače član Šenkovca, Kristian Lipić i igrač MSTC Čakovca Karlo Jambor. Oba su u prvom kolu završnice bila slobodna, ali je zatim Kristian ispao od Mustapića, a Karlo od Šurine. Od ostalih igrača iz naših klubova kvalifikacijske skupine prošli su još članovi MSTC Čakovca Marko Lovrek i Filip Panić, Stjepan Škoda iz Kos-Kotoribe i član Mihovljana Niko Vidović, ali su iz igre ispali već u prvom kolu razigravanja.
Treća mjesta u kvalifikacijskim skupinama, koja nažalost ne nose plasman u razigravanje, osvojili su Petar Sabolić iz Šenkovca u kategoriji najmlađih kadeta, njegovi klupski suigrači Lio Murakezi, Lovro Vinković, Martin Bakač i Antonio Toplek te Mihovljančanin Dominik Toplek u kategoriji mlađih kadeta, Hana Zadravec (Šenkovec) među mlađim kadetkinjama, Filip Godina i Davor Kučević (MSTC Čakovec), Lovro Balić (Šenkovec) te Jan Zrna (Hodošan) među kadetima, Mašan Sredanović i Ivan Lovrek (MSTC Čakovec) te Ivan Mikac (Mihovljan) među juniorima, a uz njih još Dora i Marta Cividini (obje Mihovljan) među juniorkama, a na četvrtim pozicijama u skupinama turnir su završili Matko Mihić (Šenkovec) i Lovro Varga (Mihovljan) u kategoriji mlađih kadeta, Matija Zadravec iz Šenkovca među kadetima te Mihovljančanke Ema Polanec i Mirna Vibovec u kategoriji mlađih kadetkinja.
• Već u subotu Ljubešćica je domaćin pozivnih turnira najmlađih kadeta i najmlađih kadetkinja, a na listi dječaka je kao prva pričuva predviđen Noa Vresk iz Mihovljana. Nakon dvotjedne stanke zbog memorijalnih turnira nastavljaju se i prvenstva u 1. Hrvatskim i Super ligama.
F. Flac

Izvor: 3057