Sport 09.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

STOLNI TENIS: Završna svečanost

U dvorani STK-a Kos-Kotoriba održana je završna svečanost povodom završetka Međimurskih liga. Voditelj liga Franjo Flac u svojem je izvješću istakao da je netom završena sezona s brojem od 68 ekipa, u odnosu na startnu 1966./67. kada je obnovljen rad Međimurskog stolnoteniskog saveza, učetverostručila taj broj, a u odnosu na prethodnu broj je povećan za 2 ekipe. Natjecanje se odvijalo u 5 liga od po 10 i šestoj s 18 ekipa podijeljenih u 2 skupine, a kakvu „težinu“ lige imaju potkrijepljeno je podatkom da su kroz ekipe aktivno nastupala 352 igrača i igračica, a bilo je prijavljeno još njih 56, koji nisu zabilježili niti 1 nastup.
U organizaciji natjecanja trebalo je rješavati niz problema. Rješavale su se prijave nekih ekipa nastalih spajanjem onih iz prethodne sezone, a u sredini prvenstva dogodio se i slučaj prijelaza cijele ekipe Putjana 8 iz svojeg kluba u STK Čakovec. Usto je bilo problema i s naplatom kotizacija, a voditelj se u dosta slučajeva susretao i s kašnjenjem dostave zapisnika s odigranih utakmica, što mu je otežavalo izradu biltena liga i dostavu rezultata medijima. Liga odbor, na sreću, nije imao posla pa je prvenstvo regularno završeno. Odigrano je ukupno 628 utakmica, što pomnoženo sa 10 partija iznosi čak 6.280 partija, 5.652 pojedinačne i 628 parova. Što se statistike tiče najuspješnija ekipa u sezoni bila je druga ekipa Lopatinca, koja je u 3. ligi prvenstvo završila s maksimalnim učinkom od 18 pobjeda, bez poraza, ali s 3 neriješena rezultata, odličan je bio Čak u 5. ligi, dok su po 15 pobjeda, 2 remija i 1 poraz zabilježili druga ekipa Šenkovca u 1. i prva ekipa Donjega Kraljevca u 4. ligi. Maksimalan broj partija za svoje je ekipe odigralo čak 35 igrača.
Najviše pobjeda, čak 50, upisali su Ivica Pongračić iz prvog sastava Male Subotice u 2. i Noa Vresk iz sedme ekipe Mihovljana u 6. ligi, 49 Marijan Cerovec iz druge ekipe Čakovca u 6. ligi, po 47 Nino Bašek iz drugog sastava Male Subotice, Stjepan Škoda iz pete ekipe Kos-Kotoribe i Dražen Bubek iz šestog sastava Mihovljana u 5. ligi te Josip Filipašić iz treće ekipe Donjeg Kraljevca u 6. ligi. Parove su najbolje, sa skorom 15/3 igrali igrači druge ekipe Lopatinca, četvrtog sastava Čakovca i treće ekipe Putjana u 3. ligi, Putjana 6 sa skorom od 16/4 i Čakovca 2 sa 15/5 u 6. ligi, a skor od 14/4 ostvarile su ekipe Putjana Brida u 1. i Donjeg Kraljevca 1 u 4. ligi.
S problemima, zbog nezainteresiranosti dosta igrača i igračica iz prvih 12, i ove su godine organizirani turniri TOP 12 za svaku od liga pa se ponovo postavlja pitanje svrsishodnosti njihove organizacije i u idućoj sezoni. Poseban pljesak dobio je Danko Šimon iz Čakovca 4, koji je već četvrtu sezonu uzastopno s ekipom svojeg kluba prelazi u višu ligu. Okupljenima, kojih se svečanosti odazvalo njih šezdesetak, biranim su se riječima obratili predsjednik kluba domaćina Kos-Kotoribe Ivan Špicar i predsjednik Međimurskog stolnoteniskog saveza, koji su, uz asistenciju voditelja, trima najboljim ekipama iz svake lige podijelili pokale. Svečanost je završila domjenkom, koji je više nego uspješno pripremio gostoljubivi domaćin.
Franjo Flac

Izvor: 3080