Sport 19.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

STOLNI TENIS: Županijske lige od 19. listopada

Svoju drugu sjednicu u novom sazivu održao je Izvršni odbor Međimurskog stolnoteniskog saveza. Članovi su prihvatili izvješće predsjednika Roberta Mikaca o radu trening kampa održanog od 5. do 10. kolovoza u Mihovljanu, čiji je voditelj i glavni trener bio upravo predsjednik Saveza, a vezano na rad s mladima raspravljali i o iznalaženju formi financiranja takvih akcija ubuduće. Na dnevnom redu bilo je i donošenje odluke o početku nove sezone natjecanja u Županijskim ligama List »Međimurje«. S tim u vezi potvrdili su donijete odluke s posljednje sjednice Izvršnog odbora u bivšem sazivu glede propozicija liga pa je sada konačno, kao stav klubova iskazan kroz provedenu anketu, nastup igrača i igračica u ekipama liga ograničen na one koji imaju prebivalište u Međimurskoj županiji.
Također, i nastupi članova klubova sa sjedištem u Međimurskoj županiji registriranih kod Hrvatskog stolnoteniskog saveza, koji će uz igranje u ekipama klubova za koje su registrirani u klupskim ekipama državnih rangova moći u županijskim ligama paralelno nastupati samo za ekipe klubova za koje su registrirani, i to kadeti i kadetkinje bez ograničenja, juniori, juniorke i seniorke u ekipama 1., 2. i 3. lige, a seniori 1. i 2. lige.
Daleko veća prava dana su igračima i igračicama registriranim za klubove van Međimurja, koji mogu, ovisno o ograničenjima glede dobnih kategorijama, birati ekipu županijskih liga u kojoj će igrati. Donijeta je i odluka da skala kotizacija za nastup u ligama ostaje nepromijenjena u odnosu na prošlu sezonu.
Odlučeno je također da prvenstvo počne u subotu 19. listopada, a prijave voditelju liga Franji Flacu, kojem je produžen mandat i na dolazeću sezonu, klubovi na obrascu koji im je dostavljan poštom, moraju dostaviti najkasnije do 25. rujna. Eventualno novoformirane ekipe sve informacije mogu dobiti od voditelja liga na mobitel broj 098/960-3007.

POZIV STOLNOTENISKOG KLUBA PUTJANE
Klinci, dođite na stolni tenis!
Planirano - ostvareno. U STK Putjane od utorka će početi s radom stolnoteniska škola za najmlađe, čiji će voditelj biti školovana trenerica Kaja Popović, na čiji se broj mobitela 099/192-6136 mogu dobiti i sve informacije za uključivanje djece u rad škole, a obavijesti o rasporedu treninga mogu se pronaći i na klupskoj facebook stranici STK Putjane. Za početak objavljujemo početne termine treninga i to: utorak, 17. rujna, četvrtak 19. rujna, ponedjeljak 23. rujna, srijeda 25. rujna, sve te dane od 16.00 do 17.30 sati u klupskim prostorijama na adresi Putjane 65. Postoji i mogućnost jutarnjih termina, ali o tome u dogovoru s trenericom i voditeljicom. Dakle, djeco, ne razmišljajte puno. Prijavite se u stolnotenisku školu STK-a Putjane gdje vas željno očekuju! (ff)

Kalendarom Hrvatskog stolnoteniskog saveza u subotu je službeni početak hrvatskih Super liga. Nakon dosta sezona u najvišem hrvatskom rangu natjecanja Međimurska županija opet ima svog predstavnika. To je ženska ekipa Hodošana, koja se u ligu plasirala nakon pobjede u mrtvoj trci u prošloj sezoni nad Šenkovcem. Hodošančanke će svoje utakmice kao domaćin igrati nedjeljom u 10.30 sati pa ćemo ih već ove nedjelje moći u dvorani Osnovne škole u Hodošanu gledati protiv TIS-a iz Zagreba. Za novu sezonu alfa i omega kluba Josip Markati okupio je gotovo cijeli novi sastav u kojem će, pretpostavljamo, udarna trojka biti Kineskinja To So, Paula Markati i Ana Švarc, a svoju će šansu dobiti i jedina iz prošlosezonske ekipe Nedeljka Hegeduš Munđar. I u ovoj sezoni glavni favoriti za osvajanje titule prvakinja su zagrebački Dr Časl i HASTK Mladost, a za treću poziciju borbu bi opet trebale voditi igračice Varaždina i Bjelovara. Oni protiv kojih bi Hodošančanke trebale tražiti pobjede su petrinjska Mladost, Pula, osječki Vodovod, njihov prvi protivnik TIS i novajlije Crikvenica. Sve te ekipe imaju solidne sastave s iskusnim igračicama, ali vjerujemo da igračice Hodošana nisu ništa slabije. U svoje redove čak, prema pričanju onih koji bolje prate stolni tenis, u Kineskinji To So su dobile igračicu koja bi trebala biti među najboljima u ligi, a i Zagrepčanka Ana Švarc i Hodošančanka Paula Markati, koje su došle iz Dra Časla već su skupile dovoljno igračkog iskustva da joj budu jaka podrška. Vjeruje se također da će im i publika u Hodošanu željna velikih utakmica biti četvrti igrač, a dali je to tako vidjet ćemo već u nedjelju.
Raspored 1. kola - 18. rujna: HASTK Mladost - Mladost (Petrinja); 21. rujna u 17.00 sati: Vodovod (Osijek) - Crikvenica, Pula Varaždin; 22. rujna u 10.30 sati: Hodošan - TIS (Zagreb). (F. Flac)

Varaždinska “Arena” od prošle srijede do nedjelje ugostila je stolnotenisku mladost iz 14 zemalja na 1. Croatia Junior and Cadet Openu iz programa ITTF-a na kojem se natjecalo 150 igrača i igračica. Odličnu organizaciju marljivih Varaždinaca donekle je pokvario vrlo slab odaziv gledatelja pa je gledalište dvorane uglavnom bilo jezivo prazno. Među gledateljima očekivalo se i više njih iz Međimurske županije, pogotovo trenera i igrača, naročito onih mlađih, koji su gledajući u velikoj većini dobre igrače i igračice, mogli dosta toga i naučiti. A turnir nam je bio na dohvat ruke, a k tome još je i ulaz bio slobodan. U solidnoj konkurenciji vrlo dobri bili su i članovi hrvatske reprezentacije među kojima su bili i oni iz međimurskih klubova. Najistaknutije, svakako, juniorke, čija je prva ekipa, unatoč tome što je igrala bez ozlijeđene svoje najbolje igračice Lee Rakovac, u dramatičnom finalu s 3:2 savladala jaku Rumunjsku i osvojila prvo mjesto. U njenom sastavu je uz Zagrepčanku Mateju Jeger i Puljanku Dorinu Srebrnjak bila i Hodošančanka Paula Markati, koja, na žalost, nije pružila sve što može, zbog čega je u nekoliko navrata gubila i već dobivene setove. Šenkovčanke Ema Toplek i Dina Ratajec su pak s Osječankom Petrom Petrinašak branile boje B ekipe i unatoč velikim naporima izgubile sve 3 utakmice u skupini s po 3:0 i bile eliminirane već u prednatjecanju. U pojedinačnom nadmetanju juniorki Markati je propustila pobjedu u skupini nad Rumunjkom Crisan i prošla kao druga, ali je, nakon što je bila slobodna u 1. kolu razigravanja, u osmini finala, s opet propuštenim setovima, s 4:3 ispala od Talijanke Bracco. Toplek i Ratajec bile su četvrte u svojim skupinama pa su se morale zadovoljiti utješnim natjecanjem u kojem je Ema u prvom kolu s 3:2 ispala od Mosconi iz Italije, a Dina nakon pobjede u 1. kolu nad Norvežankom Carlsen, u četvrtfinalu također od Mosconi. Markati se u paru sa Srebrnjak plasirala među najboljih 8, a Toplek s Petrinšak i Ratajec s Varaždinkom Jakopović među najboljih 16 parova.
Dobri su na turniru bili i hrvatski juniori čija je prva ekipa, bez ozlijeđenog prvog igrača Pucara, nakon poraza u polufinalu od konačnih pobjednika Mađara, s Belgijancima podijelila treće mjesto, dok je drugo mjesto pripalo Italiji. Naš drugi sastav nije briljirao pa je zauzeo četvrto mjesto u kvalifikacijskoj skupini. Naš Benjamin Podkrajac nije prošao kvalifikacijsku skupinu, a nakon slobodnog prvog kola, ispao je i u osmini finala utješnog natjecanja. Kad se radi o njemu potrebno je uputiti veliku kritiku Hrvatskom stolnoteniskom savezu, koji ga, na dojavu njegovog trenera u Igea Željezničaru da više ne trenira, nije prijavio. A Beni već dugo nije toliko trenirao. Ne znamo u kojem grmu leži zec, a nismo niti mogli saznati postoji li kratki spoj na njegovoj relaciji s varaždinskim klubom pa mu zato netko smješta. Nakon takve pogreške prijavljen je naknadno, zahvaljujući odustajanju Varaždinca Horvata, ali ne u svoju kadetsku, nego u stariju, juniorsku kategoriju, pa ne čudi njegov slab rezultat. U paru je Podkrajac igrao s Dobrićem iz Brovinja i ispao u prvom kolu od Rusa Efimova i Zimarina.
U ekipnoj kategoriji kadeta naša se A selekcija plasirala u četvrtfinale gdje je poražena od pobjednika, Rumunja, a B sastav nije uspio proći kvalifikacijsku skupinu, jer je poražen u obje utakmice. Kod kadetkinja prvi sastav Hrvatske ušao je u četvrtfinale gdje je izgubio od Ruskinja, a B ekipa zapela je s 3 poraza već u kvalifikacijskoj u skupini.
Moramo na kraju spomenuti i da je Mladen Vidović iz Mihovljana imao čast da bude glavni sudac i delegat turnira, da su na turniru sudili suci iz naše županije Bojana Kolarić, Sanja Loparić, Danijela Vuković i Dražen Herjavec, a Maja Trupković bila članica tima za kontrolu reketa.
Franjo Flac

Izvor: 3047