Stolni tenis 01.06.2016. 12:03. Zadnja izmjena: 01.06.2016. 12:10.

Otvoreno prvenstvo

1. Kup Grada Čakovca u stolnom tenisu Matiji Bariću

Matija Barić iz varaždinskoga Igea Željezničara pobjednik je 1. Kupa Grada Čakovca na otvorenom prvenstvu Grada odigranom u nedjelju u dvorani čakovečke 2. Osnovne škole. On je među 58 igrača i igračica iz klubova Međimurske županije te iz Zagreba, Samobora, Križevaca, Sračinca i Velike Gorice bio najbolji u kategoriji seniora, koja se igra za Kup Grada pa je uz pokal za osvojeno prvo mjesto iz ruku predsjednika kluba organizatora, STK Putjana, Marka Puškadije primio i veliki prijelazni pokal. Njegov finalni protivnik bio je Boris Preksavec iz STK Putjana, a treće mjesto među 24 igrača su podijelili mladi Stjepan Škoda iz Kos-Kotoribe i Eugen Šimon iz Putjana. Uz njih u četvrtfinale su se plasirali Denis Tratnjak iz USTA Belice, Michell Čeh iz STK Čakovca, Filip Godina iz MSTC Čakovca te Ivan Fileš iz Čaka.

Među tek 5 mlađih veterana, koji su međusobno igrali bod sustavom, najbolji je bio Kristian Kovačić iz Katexa iza kojega su se redom plasirali Danko Šimon iz STK Čakovca, Dean Marčec iz Nedelišća, Josip Đuran iz Goričana i Miljenko Peras iz STK Čakovca. Pobjednik kategorije starijih veterana, u kojoj se natjecalo 16 igrača, je Dražen Pečarić iz Križevaca, koji je u finalu pobijedio Božidara Križanca iz Sračinca, a četvrto su mjesto podijelili Zvonimir Turk iz STK Čakovca i Dražen Bubek iz Mihovljana.

Plasman u četvrtfinale izborili su još članovi Putjana Rino Megla, Radovan Šarić i Tomislav Kopivec te Zagrepčanac Damir Horvat. Kategorija najstarijih veterana se zbog tek 3 prijavljena igrača nije igrala pa su oni ždrijebani u starije veterane. Čak 10 igračica igralo je u kategoriji žena, a prvo mjesto osvojila je najmlađa među njima, Kaja Popović iz STK Putjana, koja je u finalu bila bolja od Zagrepčanke, inače rodom Čakovčanke Vesne Perhoč. Treće mjesto podijelile su Samoborke Sanda Vidović i Jasna Šinko, u četvrtfinale su se plasirale još Đurđa Zver iz Mihovljana i Željka Podgorelec-Sirc iz Putjana, a za plasman od sedmoga do desetog mjesta razigravale su Zagrepčanka Vera Menla, Samoborke Željka Batušić i Kim Džananović te Mihovljančanka Gordana Antončić.

Za relaksaciju se igrala i kategorija parova svih sudionika u kojoj su među  24 kombinacije najbolji bili finalisti kategorije seniora Matija Barić iz Igea Željezničara i Boris Preksavec iz Putjana, u finalu bolji od mladih Filipa Godine iz MSTC Čakovca i Stjepana Škode iz Kos-Kotoribe, dok su treće mjesto podijelili Kristian Kovačić iz Katexa i Eugen Šimon iz Putjana te putjanski veterani Tomislav Koprivec i Rino Megla.

Turnir je uz dan Grada Čakovca igran pod njegovim pokroviteljstvom, a svečano ga je, uz predsjednika STK Putjana Marka Puškadije otvorio pročelnik ureda gradonačelnika David Vugrinec. Organizacija je bila besprijekorna pa će, vjeruje se, i zbog toga idućih godina privući još više igrača i igračica.