Stolni tenis 01.06.2016. 11:43. Zadnja izmjena: 01.06.2016. 11:58.

Stolni tenis

63. Zagiping: Noa Vresk među 16 najboljih mlađih kadeta

Na 63. Zagipingu, trodnevnom međunarodnom otvorenom prvenstvu Zagreba za juniore i kadete ove je godine igralo preko 800 igrača i igračica iz 17 zemalja, a među njima i 23 iz međimurskih klubova. Njih 10 igralo je u završnici, što zbog plasmana na rang listama, što zbog prolaska prednatjecanja, a neki i zbog manjega broja natjecatelja. Najdalje se, nakon što je bio drugi u skupini završnice i u šesnaestini finala s 3:2 pobijedio Rumunja Drenea, a zatim s 3:0 u osmini finala izgubio od polufinaliste Znike iz GSTK Zagreba, probio Noa Vresk iz Mihovljana u kategoriji mlađih kadeta, u kojoj su njegovi klupski kolege Ali Avdija i Josip Dolenec ispali u skupinama prednatjecanja.

Među najmlađim kadetima završnu skupinu je drugim mjestom prošao Noin mlađi klupski kolega Denis Toplek, ali je u šesnaestini finala ispao od Talijana Spagnole, a u istoj kategoriji turnir je trećim mjestom u skupini završnice završio Matija Strbat iz Putjana, dok su njegov klupski kolega Ivor Colev, Matijas Jesen iz Mihovljana i Šenkovčani Teo Kolar i David Horvat zapeli u skupini prednatjecanja. Šesnaestina finala bila je kraj i za Kotoripčana Stjepana Škodu u kategoriji kadeta, koji je bio drugi u skupini i zatim izgubio od finaliste Lavriča iz Slovenije, a nakon što je završnicu izborio kroz prednatjecanje četvrto je mjesto u Škodinoj skupini osvojio Dominik Toplek iz Mihovljana, dok su se njegovi klupski kolege Filip Vinković i Lovro Varga od turnira oprostili već u skupinama prednatjecanja.

U kategoriji juniora drugim su mjestima u skupinama prednatjecanja u kategoriji juniora osvojili igrači MSTC Čakovca Marko Lovrek i Filip Godina. Lovrek je zatim bio drugi i u skupini završnice, a zatim u šesnaestini finala izgubio od Slovenca Freliha, dok je Godina je u svojoj skupini bio treći. Skupine prednatjecanja među juniorima nisu pak prošli njihov klupski kolega Davor Kučević i Mihovljančan Nino Baša. Uspješna je plasmanom u šesnaestinu finala najmlađih kadetkinja bila i mlada nada Putjana Marta Novak, koja je u borbi za plasman među najboljih 16 izgubila od na kraju druge Rensi Chiare iz Italije. Zbog manjega broja prijavljenih mlađih kadetkinja u završnici su igrale i Laura Bunjevčević iz Šenkovca i Petra Habola iz Putjana, ali nisu prošle skupine, a u skupinama prednatjecanja najmlađih kadetkinja od turnira su se oprostile Šenkovčanke Rebeka Varga i Karla Hajdarović.