Stolni tenis 28.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Ajdarpašiću zlato u četvrtom pokušaju

Beličanci ne posustaju i nastavljaju organizaciju po jednoga otvorenog turnira za svako godišnje doba. U subotu je tako Udruga stolnotenisača amatera Belica upriličila otvoreni ljetni turnir, ukupno deseti i treći ljetni od kratkoga njenoga postojanja. Iako brojem od 18 igrača među skromnijima do sada, turnir je zadržao svoje draži i svoju posebnost. Pod budnim okom predsjednika Josipa Habjana Đusa klapalo je sve. Od prijava i pripreme graha Željka Poljaka, vođenja turnira Slavka Tratnjaka do šanka Stjepana Ružića pa su svi koji su se u subotu poslije podne našli u dvorani beličkoga Društvenoga doma kući otišli zadovoljni. A da sve to bude na visini opet su pomogli vjerni belički sponzori OPG Vinković, Trgovina za vas i gospodin Obadić, a posebnu zahvalu zaslužio je i  Zvonko Taradi načelnik Općine Belica, koja je bila jedan od sponzora.

 

Osim domaćih igrača na turniru su igrali i oni iz stolnoteniskih klubova Čakovec, Mihovljan i Putjane, čiji se član Siniša Ajdarpašić, nakon 3 do sada osvojena srebra, konačno domogao i zlatne medalje organizatora. Na putu do zlata veliki je posao napravio teškom pobjedom od 3:2 u polufinalu nad četverostrukim prvakom Michellom Čehom iz STK Čakovca, a znatno lakše bilo mu je u finalu gdje je s uvjerljivih 3:0 savladao Čehovoga klupskoga suigrača Danijela Gužvinca, pobjednika u drugom polufinalu nad kolegom iz svoje ekipe Emilom Šestakom. Poraženi polufinalisti odigrali su i  partiju za treće mjesto u kojoj je Čeh savladao Emila Šestaka i za utjehu uhvatio broncu. Odigrana je i utješna kategorija u kojoj su igrali treće i četvrto plasirani iz svake od kvalifikacijskih skupina, čiji je pobjednik Vladimir Šestak, Emilov otac, u finalu bio bolji od predsjednika kluba organizatora Josipa Habjana Đusa, a treće je mjesto, pobjedom nad domaćim Kristijanom Dodlekom, osvojio Nino Baša iz Ivanovca, član Mihovljana. Ukupan dojam pojačalo je i proglašenje pobjednika i podjela medalja i nagrada najboljima u utješnoj kategoriji, koje je uz asistenciju voditelja Slavka Tratnjaka, uručila šarmantna gospođica Sanja Cofek iz Belice.


Rezultati završnice – četvrtfinale: Gužvinec – D. Godina (USTA Belica) 3:0, E. Šestak – D. Sečan (UB) 3:0, Čeh – F. Godina (UB) 3:2, Ajdarpašić – S. Tratnjak 3:1; polufinale: Gužvinec – E. Šestak 3:1, Ajdarpašić – Čeh 3:2; za 3. mjesto: Čeh – E. Šestak 3:1; finale: Ajdarpašić – Gužvinec 3:0.
Rezultati utješno – četvrtfinale: J. Habjan – S. Ružić 3:0, K. Dodlek (UB) – Poljak 3:2, Baša – G. Habijan (UB) 3:1, V. Šestak – Flopolrijanić (ČK) 3:1; polufinale: J. Habjan – K. Dodlek 3:1, Baša – V. Šestak 0:3; za 3. mjesto: Baša – K. Dodlek 3:1; finale: V. Šestak – J. Habjan 3:0.

Izvor: 3091