Stolni tenis 06.09.2016. 10:37. Zadnja izmjena: 06.09.2016. 11:01.

Stolni tenis

Kup Grada Paga, kamp i Memorijal Barba Tome Amižića

Održan kamp iz programa Svaki tjedan sport jedan

Na tradicionalnom kampu za djecu osnovnoškolskoga uzrasta održanom od ponedjeljka do petka prošloga tjedna u stolnoteniskoj dvorani u Mihovljanu okupilo se pedesetak dječaka i djevojčica iz Čakovca i okolnih mjesta. Organizatori su i ovoga puta bili Grad Čakovec i Zajednica sportova Grada, domaćin Stolnoteniski klub Mihovljan, s polaznicima su radili voditeljica kampa dr. sc. Ivana Nikolić, prvotimke mihovljanskoga kluba Sara Mikac i Dora Cividini, a svojim su se sparingom uključivali i mlađi igrači i igračice kluba. Kroz pet dana rada polaznike, od kojih se većina prvi put susrela s ovim u Međimurju popularnim sportom, se nastojalo naučiti osnove stolnoga tenisa i zainteresirati ih za uključivanje u stolnoteniske udruge u gradu i okolici. Posljednjega dana kampa u dvije su starosne skupine odigrali i završni turnir, a prije toga ih je Sara Mikac, iskoristivši svoje znanje univ. bacc. nutr., na pristupačan način upoznala sa zdravom prehranom.

Pet postolja naših kadeta na 7. Kupu Grada Paga

Još prošloga vikenda mladi igrači iz MSTC Čakovca i Putjana nastupali su na 7. Kupu Grada Paga za mlađe kategorije i na odličan su način otvorili novu stolnotenisku sezonu. Pet puta su se penjali na pobjednička postolja, a najbolji rezultat među njima je ostvario Kotoripčan Stjepan Škoda, koji je u svom debiju za MSTC Čakovec osvojio prvo mjesto u kategoriji kadeta. Odlično je, nastavljajući dobre igre iz prošle sezone, osvajanjem drugoga mjesta među najmlađim kadetkinjama, bila Marta Novak iz STK Putjana, a vrlo dobar i njen bivši klupski kolega, sada član MSTC Čakovca, Matija Strbat, koji je osvojio treće mjesto u kategoriji najmlađih kadeta, a s malo više sreće i mirnoće mogao doseći i finale.

Sreća i koncentracija za bolji plasman od četvrtfinala nedostajali su i Filipu Godini iz MSTC Čakovca, koji je u četvrtfinalnoj partiji protiv Varaždinca Kraljića prokockao vodstvo od 2:0 u setovima i tijesno u fiksu izgubio četvrti set. Ovaj pak je turnir bio dobra škola za igrače Putjana Hrvoja Vurušića i Ivora Coleva, koji su se hrabro borili protiv daleko iskusnijih igrača, ali nisu uspjeli dobiti niti jednu partiju, a slično je u kategoriji mlađih kadeta, u kojoj je uz svoju igrao, prošao i Strbat. Vurušić s Ivekovićem iz Zaboka i Marta s Dorom Ćosić iz Viteza igrali su i ekipno i osvojili treća mjesta među juniorima, odn. kadetkinja.

Škodi bronca na Memorijalu Barba Tome Amižića

Protekloga vikenda u zadarskoj dvorani Višnjik odigran je Memorijal Barba Tome Amižića – 1. turnir Hrvatskoga stolnoteniskog saveza na kojemu su se uz mlađe kategorije natjecali seniori i seniorke. Od naših predstavnika na turniru su nastupili mladi iz STK Mihovljana i seniorka Paula Markati iz Hodošana. Za razliku od turnira u Pagu na ovom je bila znatno jača konkurencija, a dvostruko veći bio je i bodovni koeficijent za ranglistu, što je, vjerojatno, na turnir privuklo gotovo kompletnu elitu. Od naših predstavnika ponovo je vrlo dobar bio Stjepan Škoda iz MSTC Čakovca, koji se u kategoriji kadeta plasirao u polufinale gdje je izgubio od  trećega nositelja Lovre Zovka iz GSTK Zagreba. Šteta da se nije probio u finale, pogotovo što je u četvrtfinalu s 3:2 eliminirao prvoga nositelja Ivora Bana iz zagrebačke Mladosti, protiv kojega se očito previše potrošio. Drugim mjestima kvalifikacijske skupine su prošli još Denis Toplek iz Mihovljana u kategoriji mlađih kadeta i Paula Markati kod seniorki.

Denis je, pobjedom nad Splićaninom Garifullinom, prošao i prvo kolo razigravanja, a zatim u osmini finala ispao od trećega nositelja Zlatkova iz Dugoga Sela. Ždrijeb nije mazio niti Paulu, koja je već u prvom kolu razigravanja, odn. četvrtfinalu za protivnicu imala novopečenu Bjelovarčanku, svoju staru znanicu Ivanu Tubikanec, od koje je izgubila, što nimalo ne iznenađuje s obzirom da je Ivana državna reprezentativka i da je već u punom treningu. Toplek je uz svoju kategoriju mlađih kadeta igrao i u kadetima i bio četvrti u skupini. U istoj je kategoriji najbolji mihovljanski kadet Noa Vresk u svojoj skupini bio treći, a treće je mjesto u skupini osvojio i u kategoriji juniora.